Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Koķe: neesmu skolotājus nosaukusi par sliņķiem

Izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe (ZZS) noliedz, ka Latvijas skolotājus Zviedrijas TV raidījumā būtu nosaukusi par sliņķiem, kā to interpretējusi Latvijas TV3 ziņu raidījuma moderatore. Ministre arī aicina TV3 pārraidīt visu Zviedrijas TV raidījuma Skolfront sižetu, lai skatītājiem pašiem nepastarpināti un bez interpretācijas būtu iespēja iepazīties ar patieso Zviedrijas TV sagatavoto materiālu.

Kā informē izglītības un zinātnes ministres padomniece Agnese Korbe, T.Koķe ir sagatavojusi vēstuli TV3 direktorei Baibai Zūzenai par telekompānijas TV3 12.oktobrī rādīto ziņu raidījumu. Tajā, piesakot sižetu, moderatore teica: «Latvijas skolotāji ir sliņķi. To intervijā Zviedrijas telekanālam apgalvojusi izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe.» Ministre norāda, ka tādējādi piedēvēts ministrei tas, ko viņa nav teikusi. Ministre informē TV3 direktori, ka šogad 4.septembrī viņa sniegusi interviju Zviedrijas TV raidījumam _Skolfront_, kas iepriekš tika pārraidīts Zviedrijā. Savukārt TV3, atspoguļojot šo interviju savā ziņu raidījumā 12.oktobrī un interpretējot intervijas ierakstu, piedēvēja T.Koķei Zviedrijas televīzijas reportieres teikto – «Vai viņi ir mazliet slinki?» («Are they a little bit lazy?»). Intervijas autentiskais ieraksts, kas pieejams arī Zviedrijas TV interneta mājas lapā, liecina, ka ministre uz reportieres jautājumu reaģēja, pasakot: «Kā mēdz būt katrs no mums» («As all of us are, actually»). T.Koķe aicina TV3 direktori B.Zūzenu saskaņā ar likuma «Par presi un citiem masu informācijas līdzekļiem» 21.pantu TV3 ziņu raidījumā demonstrēt visu minēto Zviedrijas TV raidījuma _Skolfront _sižetu. T.Koķe ir arī gatava piedalīties TV3 ziņu raidījumā sižeta pārraides laikā un cer uz savstarpēji atbildīgu rīcību.T.Koķe uzsver, ka Latvijā ir vairāk nekā 22 tūkstoši skolotāju un TV3, piedēvējot viņai citas personas teikto, nav demonstrējusi savu ceturtās varas atbildību pret sabiedrību, un īpaši – pret skolotājiem.

TV3 pārstāve Marta Zandersone piektdien Diena.lv atbildēja, ka «vakar TV3 Ziņu dienests aicināja Tatjanu Koķi uz raidījuma tiešraidi, lai viņai būtu iespēja izteikties minētā sižeta sakarā. Ministre solīja, ka ieradīsies, tomēr 20 minūtes pirms TV3 Ziņu tiešraides paziņoja, ka raidījumā nepiedalīsies».

TV3 pārstāve arī norāda, ka ikviens ar ziņu sižetu, kurā situācija ir atainota un paskaidrota, var iepazīties TV3 mājaslapā: http://www.tv3.lv/video.

(papildināta ar TV3 atbildi ziņas beigās)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas