Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Komisija vienojas par kvorumu Saeimas atlaišanai

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
F12
F
Pirmajā rindkopā, man nav skaidrs, tur sabāztas divas lietas kopā- kvorums un Saeimas atlaišana. Kvorums ir viena lieta un pēc tam balsošana, manuprāt. Vai atkal "muhļīšanās"?
Berta
B
Tikai ar vienu norunu: dalība referendumā ir jānodrošina arī ārvalstīs dzīvojošiem latviešiem. Lai neiznāk tā, ka saeimas vēlēšanu laikā šie iecirkņi darbojas, bet referenduma laikā tie ir slēgti vai nav sasniedzami. Nosacījumiem ir jābut vienādiem, pietiks muļķot izbraukušos latviešus! Bez tam, - ja vēlēšanas notiek pirms atvaļinājumu laika, tad arī referendumiem vajadzētu paredzēt laiku līdz Jāņiem vai sākot ar septembri.
Econ
E
Prezidentam Latvijā ir reprezentatīvas funkcijas, tad kādēļ ir nepieciešams veidot kaut kādu autoritāru valsti, kas ar Latvijas prezidenta ietekmējamības līmeni pašreiz izvērstos par kleptokrātisko diktatūru. To nedrīkst pieļaut.
Paldies
P
Sapnis. Tieši nākošajā dienā pēc Saeimas pilnvaru beigšanas, visus samest, tāpat kā 13 janvāra protestētājus, autobusos un turēt tik ilgi, kamēr nav izvērtēta katra personīgā atbildība par kaitniecību pret valsti.
vecis
v
Tātad Saeima jau tagad ir atlaista! 2/3 no 9. Saeimas vēlēšanās piedalījušos skaita ir 604 973 vēlētāji. Tautas nobalsošanā par Saeimas atlaišanu balsoja 608 847 vēlētāji. Ei, jūs tur! Vācieties projām!
N
N
kur ta liks atlaisto Saeimu ar visiem "darījumu partneriem" un pakalpiņiem? Tie "štati"ir pārāk lieli - Eiropa taču neļaus tos izvietot savos cietumos, bet Latvijai nepietiks jaudas, lai tik pulka saceltu:( Tāpēc vien noziedzniekiem jāpaliek savās vietās.
vecapaziņa
v
domāju, ka bez tautas skatīšanas datiem un to analīzes, šāds - 2/3 ir no pirksta izzīsts.
kioto
k
Teorētiski tas būtu tikai pozitīvi, ja nākamo Saeimu parmaiņas pēc mūsu vietā ļautu ievēlēt, piemēram, šveiciešiem :)) Atcerēsimies, ka arī šo Saeimu neievēlēja citplanētieši, bet gan mēs paši - pastalnieku tauta, kas priekšzīmīgi balsoja par tiem, kam bija skaistāka politiskā reklāma. Nesaprotu, kādēļ tauta pēkšņi ar kaut ko nav apmierināta, jo šī Saeima pagaidām nav izdarījusi pilnīgi neko, kas man kā vēlētājam nebūtu bijis skaidrs jau pirms vēlēšanām. Mēs varam prasīt un ir jāprasa lielāka atbildība no politiķiem, taču lielākā daļa atbildības jāuzņemās pašiem vēlētājiem. Parlamentu neievēlam uz mūžu, bet gan tikai uz 4 gadiem - tas ir pietiekoši paredzams termiņš, par ko atbildība ir jāprasa no pašas tautas.
vecapaziņa
v
domāju, ka bez tautas skatīšanas datiem un to analīzes t
pakausis
p
2/3 ir bish pa daudz tomeer.. pilniigi buutu pieticis ar pusi.. ar to pashu savaakt ir praktiski nereaali, pat tagad..
LM
L
Ziniet,TOO LATE. Pēc vakardienas mani vairs šis neinteresē.
Nu ja
N
Izejot no tavas loģikas - "Latvijas tauta ir pārāk nekompetenta, lai pieņemtu tik svarīgu lēmumu kā Saeimas atlaišana" - jāsecina, ka arī ievēlēt Saeimu "Latvijas tautai" nedrīkst ļaut. Vai tā? Paliksim pie Godmaņa un Zatlera "tviksa" un būsim apmierināti? Dīvaini...
Referendums
R
Pēc pagājušajā gadā notikušā referenduma, kurā Tauta noraidīja izmaiņas Satversmē saistībā ar Saeimas atlaišanu, šis jautājums Saeimā šī sasaukuma laikā vispār nav skatāms.
dzeris - kioto
d
Nu un kas tad ir tie "kompetentie"? Pie varas esošie? Vai tad viņi savu "kompetenci" vēl nav pierādījuši?
kioto
k
Šādi gozījumi šobrīd ir pilnīgi nevajadzīgi un bezjēdzīgi, un kārtējo reizi Satversme tiks izmantota īstermiņa politisko mērķu īstenošanai. Tā nedrīkst darīt ar mūsu valsts pamatdokumentu! Skatīsimies taisnībai acīs - Latvijas tauta ir pārāk nekompetenta, lai pieņemtu tik svarīgu lēmumu kā Saeimas atlaišana. Mūsu pilsoņi joprojām nav iemācijusies patstāvīgi domāt, un ja arī domā, tad tālāk par savas mājas piespļaudīto kāpņutelpu sepēj aizdomāties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas