Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

papildināta - Konferences laikā noņem izstādi par Baltijas praidu viesnīcā Alberts

"Es esmu vienkārši satriekta. Vai tad Latvijas, Rīgas cilvēki neredz, ka jums jau vairākus gadus notiek praidi un nezina, kas tajos notiek? Tas jums ir kāds noslēpums vai liekulība? Tāpēc ir jāplēš manas fotogrāfijas no sienām, ja izstāde bija saskaņota? Bildes ir būtībā sabojātas - viscaur nosmērētas ar pirkstu nospiedumiem, viesnīcas darbinieki brutāli tās plēsa nost un meta zemē koridorā," saka austrāliešu fotogrāfe Madlēna Marksa Bentlija, kuras fotogrāfiju izstāde pirms pāris stundām tika noņemta no viesnīcas _Albert Hotel _bāra sienām.

Fotogrāfijās attēloti pērnā gada notikumi Rīgā Baltijas praidā - gan praida dalībnieki, gan protestētāji, šī izstāde bija viens no pasākumiem viesnīcā Alberts organizētajā konferencē "Cilvēktiesības un homoseksualitāte: pagātne, tagadne, nākotne".

Izstāde bija saskaņota ar viesnīcas atbildīgo konferenču koordinatori, Dienai stāsta Linda Freimane, pasākumu organizatoru - seksuālo minoritāšu tiesību aizstāvju organizācijas Mozaīka vadītāja. Izstāde atradās viesnīcas bārā, blakus telpā konferenču zālei. Taču piepeši viesnīcas pārstāvji domas mainījuši un izstādi paši novākuši, to pārnesot uz konferenču zāli, kur notiek konferece.

"Mums koordinatore Vlada [Kulmane], ar kuru biju saskaņojusi fotogrāfiju izstādi bārā, šodien teica, ka bārs no pulksten 15 visiem vērsies vaļā, tāpēc bildes tagad vajadzētu ņemt nost, lai tās neredz," stāsta L.Freimane. Tad arī paši viesnīcas darbinieki bildes ātri novākuši, pārnesuši uz konferenču telpu, kur salikuši pavisam citā secībā, nekā  māksliniece fotogrāfijas bija izvietojusi vakar pēcpusdienā. Tas noticis viesnīcas darbiniekiem palīdzot, viņi pat padevuši kāpnes, ar pasākuma koordinatori L.Freimane izrunājusi pa telefonu, kurā bāra pusē labāk fotogrāfijas izvietot. "Viņi, acīmredzot, baidās, ko padomās kāds bāra klients, bet neredz, ka viņi aizskāruši mūs un izrādījuši lielu necieņu pret fotogrāfes darbiem," saka L.Freimane. Mozaīka vadītāja to vērtē kā uzskatāmu piemēru par to, "cik grūti Latvijai ir par šiem jautājumiem runāt, cik ļoti cilvēki baidās, un to, cik liela pašcenzūra Latvijā valda".

Viesnīcas Albert Hotel valdes locekle Natālija Jegorenkova pieļauj, ka noticis pārpratums. Pēc viņas noskaidrotā, vienošanās bija par to, ka fotogrāfiju izstāde būs koridorā, nevis lounge bārā. Fotogrāfijas esot izliktas vakarā, kad viesnīcā vairs nebija atbildīgo darbinieku. N.Jegorenkova tiksies ar L.Freimani, lai noskaidrotu par ko ir satraukums. 

"Negribu komentēt, jo jautājums nav atrisināts," sākumā izteicās Alberta viesnīcas konferenču menedžere Vlada Kulmane. Viņa noliedza, ka iepriekš tikusi panākta vienošanās, ka fotogrāfijas tiks izvietotas bārā. "Tas netika atrunāts," viņa uzsvēra vairākas reizes. Uz jautājumu, vai fotogrāfijas noņemtas, jo tās atspoguļoja Rīgas praidu, viņa atbildēja: "Šo es nekomentēšu. Fotogrāfiju izvietošana bārā netika saskaņota, un tas nav atkarīgs no izstādes."

(papildināta ar viesnīcas valdes locekles komentāru)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens

Pazeminoties gaisa temperatūrai, 28.septembrī Latvijā sācies meteoroloģiskais rudens, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra (LVĢMC) operatīvā informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas