Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Kukuļdošanas lietā attaisnots vienīgi Oderovs

Rīgas apgabaltiesa otrdien attaisnoja SIA "OVI" valdes priekšsēdētāju miljonāru Vladimiru Oderovu krimināllietā, kurā par kukuļdošanu Aizsardzības ministrijas (AM) amatpersonai apsūdzība uzrādīta arī viņa dzīvesbiedrei Jeļenai Šuškevičai, kā arī Andrejam Portnovam. J.Šuškevičai piespriesti divi gadi reāla cietumsoda ar daļēju mantas konfiskāciju (13 510 Ls), bet A.

Portnovam - viens gads un seši mēneši, kā arī 500 latu piedziņa. Tiesas zālē apcietināts neviens netika, jo tiesa noteica, ka pašreizējie drošības līdzekļi - sūtījumu saņemšanas adreses paziņošana - netiek grozīti līdz sprieduma stāšanās likumīgā spēkā.

Pilns tiesas spriedums būs pieejams 3.septembrī. Prokurors Māris Leja norādīja, ka, pirms lemt par pārsūdzēšanu, sākumā jāiepazīstas ar pilno spriedumu. Arī V.Oderova advokāts Aloizs Vaznis sacīja, ka attiecībā uz savu klientu ar iznākumu ir apmierināts, taču izlems, vai to pārsūdzēt, pēc motivēta sprieduma izlasīšanas. Savukārt J.Šuškeviča nevarēja novaldīt asaras un atzina, ka ir ļoti pārsteigta par šādu iznākumu. Viņa norādīja, ka spriedumu noteikti pārsūdzēs. 

V.Oderovu par 500 latu liela kukuļa došanas organizēšanu Ģenerālprokuratūras Sevišķi svarīgu lietu izmeklēšanas nodaļas prokurors Arvis Miglāns lūdza sodīt ar sešu gadu cietumsodu un mantas konfiskāciju, savukārt apsūdzētais un viņa aizstāvība izvirzīto apsūdzību noliedza. Savukārt krimināllietā līdzapsūdzētajiem A.Portnovam un J.Šuškevičai prokurors par kukuļdošanu grupā lūdza piemērot piecu gadu reālu brīvības atņemšanu ar mantas konfiskāciju. Arī šie apsūdzētie savu vainu noliedza un lūdza tiesu viņus attaisnot.

Šajā krimināllietā V.Oderovam uzrādīta apsūdzība par kukuļdošanas organizēšanu, savukārt J.Šuškevičai un A.Portnovam - par kukuļdošanu grupā.

A.Miglāns, iepriekš LETA skaidrojot apsūdzības būtību, pastāstīja, ka V.Oderovs vēlējies iegūt no AM dokumentu, kurā regulāri fiksēta viņa uzņēmumam "OVI" piederošā tankkuģa "Matalobos" atrašanās vieta un laiks. Apsūdzētais dokumentu centies iegūt cerībā, ka tādā veidā viņš varēs atspēkot izmeklētāju rīcībā esošos pret viņu vērstos pierādījumus citā kriminālprocesā, kas saistīts ar naftas kontrabandu.

Prokurors pastāstīja, ka kukuļa nodošanai par 500 latiem algota trešā persona - A.Portnovs, kurš, vairākkārt tiekoties ar kādu AM amatpersonu, nodibinājis ar viņu kontaktus un ieguvis V.Oderovam vajadzīgo dokumentu, par ko AM amatpersona kukulī saņēmusi 500 latus. J.Šuškeviča darbojusies kā noziedzīgā nodarījuma starpniece starp V.Oderovu un A.Portnovu, ar viņiem abiem regulāri tiekoties un apspriežot turpmākās rīcības plānu, liecina apsūdzība.

V.Oderovam nepieciešamā dokumenta iegūšana kopā izmaksājusi aptuveni 1000 latu, no kuriem 500 lati tikuši Portnovam un 500 lati - AM amatpersonai, pastāstīja prokurors. Kriminālprocesā pret kukuļa saņēmēju apsūdzība ir izbeigta, jo viņa labprātīgi vērsusies tiesībsargājošās iestādēs.

Kā ziņots, šā gada 9.jūnijā Rīgas apgabaltiesa, izskatot krimināllietu par apjomīgu naftas kontrabandu, Oderovam piesprieda piecu gadu un viena mēneša cietumsodu ar daļēju mantas konfiskāciju. Reālus cietumsodus tiesa toreiz piesprieda kopumā četriem kontrabandas lietā apsūdzētajiem, savukārt pārējie pieci tika sodīti nosacīti. Minētais spriedums vēl nav stājies spēkā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas