Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Kursīte vēl apsver, vai kļūt par Saeimas deputāti

Latvijas Universitātes profesore Janīna Kursīte (PS) intervijā _Dienai _norāda, ka vēl nav izlēmusi, vai kļūt par Saeimas deputāti. Viņa paskaidroja, ka negrib pārsteigties, jo tas ir nopietns solis, kas labi jāapsver. Savu lēmumu profesore varētu darīt zināmu piektdienas pēcpusdienā.

Iepriekš gan Pilsoniskās savienības (PS) līdere Sandra Kalniete Dienai klāstīja, ka J. Kursīte ir piekritusi kļūt par Saeimas deputāti mandāta zaudējušā Jura Boldāna vietā.

No S. Kalnietes teiktā varēja saprast, ka, apelējot pie viņas pienākuma apziņas, J. Kursīte ir pārliecināta tomēr piekrist strādāt parlamentā. S. Kalniete teica, ka arī viņai personīgi tas ir bijis ļoti svarīgi, lai J. Kursīte piekristu nākt strādāt Saeimā, jo, ja viņa atteiktos to darīt, "tad viņa būtu skaidri pateikusi, ka politiķa profesija ir tik nicināma, ka neviens godīgs cilvēks te nevēlas nākt".

Jau vēstīts, ka nedēļas sākumā J. Kursīte vairāk sliecās nepiekrist kļūt par parlamentārieti. Ja viņas lēmums būtu negatīvs, iespēja atgriezties Saeimā pavērtos tēvzemietim Jānim Straumem.

Līdz ar J. Kursīti, PS Saeimas frakciju veidos septiņi deputāti.

Jau ziņojām, ka deputāta vieta kļuvusi vakanta pēc tam, kad otrdien spēkā stājās galīgais spriedums J.Boldānam par Saeimas vēlēšanu rezultātu viltošanu. Līdz ar sprieduma stāšanos spēkā viņš zaudē arī deputāta mandātu. 

(papildināta ar 1. rindkopu un 2. rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA:


Straumem varētu pavērties iespēja iekļūt Saeimā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas