Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Trešdiena, 26. jūnijs
Inguna, Inguns, Ausma, Ausmis, Ingūna

papildināta - Lai gan lidojumi atļauti, reisi kavējas

Lai gan lielākā daļa Eiropas valstu paziņojušas par lidojumu atļaušanu, ir būtiski reisu aizkavējumi.

Par to trešdien intervijā LNT raidījumā 900 sekundes informēja Civilās aviācijas aģentūras (CAA) vadītājs Māris Gorodcovs. Viņš piebilda, ka reisu atcelšana ir pēkšņa un negaidīta, un galvenais informācijas avots šobrīd ir aviopārvadātāji un lidostu informāciju dienesti. Tiesa, lidostas Rīga interneta lapā pieejamā informācija liecina, ka lidmašīnas izlido ar kavēšanos līdz 20 minūšu apmērā.

Starptautiskā lidosta Rīga otrdien apkalpoja aptuveni 30% no ikdienā ienākošajiem un izejošajiem reisiem, biznesa portālu Nozare.lv informējis lidostas preses sekretārs Mārtiņš Langrāts.

Arī lidostas Rīga aktuālā informācija liecina, ka daudzi reisi trešdien ir atcelti, piemēram, uz Kopenhāgenu, Tallinu, Londonas Stenstedas lidostu, atsevišķi reisi uz Helsiniekiem u.c. airBaltic trešdien no rīta aktualizētā informācija liecina, ka atcelti lidojumi arī uz Stokholmu, Berlīni, Tartu, Kauņu. Trešdien Rīgas lidostā nolaidušās lidmašīnas no Maskavas, Minskas, Viļņas, Dušanbes, Palangas, lidojumi notiek uz Oslo. Informācija gan tiek regulāri aktualizēta.

Zemo cenu lidsabiedrības Ryanair interneta lapā publicētā informācija liecina, ka trešdien ir atcelti lidojumi starp Rīgu un Dublinu, Diseldorfu, Frankfurti, Londonu, Liverpūli, Milānu, Stokholmu, Tamperi.

M.Gorodcovs skaidroja, ka starptautiskās gaisa satiksmes kontroles organizācijas Eirokontrole dators nespēj tik ātrā laikā atjaunot visus lidojumu plānus, un tas rada visādus pārtraukumus. Turklāt vulkāniskie pelni joprojām ir Eiropas gaisa telpā. Esot zināms par aizliegtajām zonām, kur skaidrs, ka lidot nedrīkst, un dalībvalstis individuāli pieņem lēmumus.

Lūgts komentēt aviosabiedrību kritiku, ka aizliegumi bijuši pārmērīgi, viņš daļēji piekrita, atzīstot, ka aizliegumi bija lieli un būtiski, tomēr iestādes rīcībā nebija citu datu, uz kuriem balstīt citus lēmumus. "Aviācijas kods tika rakstīts sarkans, kas nozīmē, ka viss stāv," teica CAA pārstāvis un piebilda, ka brīvdienās tika veikti testa lidojumi un tad varēja ierobežojumus pakāpeniski atcelt.

Runājot par turpmāko, viņš teica, ka pelni, ko Īslandes vulkāns izmet, mūs sasniedz ar vairāku dienu nokavēšanos, un būtiskākais ir pelnu koncentrācija.

Guardian vēsta, ka lidostas brīdinājušas pasažierus: jaunais lidojumu režīms varētu izraisīt lidojumu kavēšanos vairāku dienu garumā, jo lidmašīnām būs nepieciešams veikt pārbaudes pirms un pēc lidojumiem, lai noteiktu, vai Īslandes vulkāna izvirduma pelni nav radījuši kādus bojājumus lidaparātiem.

BBC ziņo, ka Lielbritānija atvērusi savu gaisa telpu otrdienas vakarā, un darbu atsākusi arī Hītrovas lidosta. British Airways plāno veikt tālos lidojumus no Hītrovas un Getvikas, bet daļa tuvo lidojumu joprojām varētu būt atcelta. Arī Air France atsāk tālos lidojumus, lai gan uz daļu Ziemeļeiropas lidostu lidojumi vēl netiks veikti. Lidojumi atsākti no Austrālijas un Jaunzēlandes, tāpat arī Air China un Japan Airlines paziņojušas, ka notiks visi lidojumi uz Eiropu.

Ceļojumu eksperti spriež, ka vispirms tiks aizgādāti pasažieri, kuriem ir aktuālās biļetes, bet tiem, kurus skārusi lidojumu atcelšana, nāksies uzgaidīt vēl.

(papildināts viss teksts)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas