Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Latvija: miers ilgtermiņā nav panākams ar militāriem līdzekļiem

Gruzijas vēstnieks ir iesniedzis Ārlietu ministrijai notu ar lūgumu sniegt militāro palīdzību, _Dienai _apstiprināja ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP). Ar šo lūgumu Gruzija vērsusies pie pasaules valstīm, arī Latvijai iesniegtā nota adresēta "draudzīgajām tautām" un starptautiskajām organizācijām. Gruzijas lūgumu gan nav saņēmušas Lietuva un Igaunija, žurnālistiem atklāja aizsardzības ministrs Vinets Veldre (TP). Latvija šobrīd atturīgi vērtē militārās palīdzības sniegšanu Gruzijai, uzsverot, ka miers nav panākams ar militāriem līdzekļiem.

Atbildi Gruzijai ĀM sniegs pēc šodien notiekošās NATO sanāksmes, sacīja M.Riekstiņš. Latvijas atbilde būšot atkarīga no NATO nostājas. "Šobrīd mēs esam koncentrējušies uz Ministru prezidenta vizīti un humānās palīdzības sniegšanu. Pirmā krava uz Gruziju šodien tiks nosūtīta, arī valdības sēdē lemsim par palīdzības sniegšanu," skaidro ārlietu ministrs.

Pirms valdības sēdes M. Riekstiņš gan norādīja, ka Latvijas nostāja balstās uzskatā, ka krīzes risinājums nav atrisināms militārā veidā. "Tāpēc mēs esam aicinājuši vispirms Krieviju, kas patlaban ir izgājusi savās akcijās ārpus konflikta līdzšinējās zonas, pārtraukt militārās darbības," teica ārlietu ministrs, uzsverot, ka tikai sarunas ilgtermiņā var novest šo krīzi līdz risinājumam, bet "mieru nav iespējams panākt ilgtermiņā ar militāriem līdzekļiem".

Pirms NATO sanāksmes plašāku informāciju pašlaik nesniedz arī Aizsardzības ministrijas vadība. V.Veldre Dienai tikai norādīja, ka divpusēji militārās palīdzības jautājumu nevar risināt un jāgaida NATO kopējais lēmums. Latvijas pozīciju NATO sanāksmē V.Veldre neatklāja. Ministrijas valsts sekretārs Edgars Rinkēvičs Dienai tikai norādīja, ka pozīcija neatšķirsies no Latvijas jau līdz šim paustās nostājas Gruzijas un Krievijas konfliktā. "Maigāka pozīcija noteikti nebūs, varbūt tikai stingrāka," norādīja E.Rinkēvičs.

(Papildināta ar 3. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas