Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

papildināta - Latvijā pirmais smagais cūku gripas gadījums

Trešdien Latvijas Infektoloģijas centrā (LIC) laboratoriski apstiprināti vēl septiņi jaunās gripas AH1N1 vīrusa saslimšanas gadījumi. Tas nozīmē, ka nedēļas laikā oficiāli Latvijā apstiprināti 15 jaunās gripas slimnieki, taču pieļauts, ka saslimušo skaits valstī varētu būt lielāks.

Latvijā reģistrēts arī pirmais smagi saslimušais ar H1N1 jeb cūku gripu, īpaši sasauktajā preses konferencē par jaunā vīrusa uzplatību informēja Latvijas Infektoloģijas centra vadītājs Jāzeps Keišs.

Saslimusi ir kāda apmēram 50 gadu veca sieviete, kura oktobra otrajā pusē bijusi ceļojumā uz Kaļiņingradas apgabalu. Sieviete pirms tam nedēļu esot ārstējusies mājās, bet pašlaik atrodoties intensīvās terapijas nodaļā.

Keišs sacīja, ka pozitīva tendence ir tā, ka pagaidām reģistrēti atsevišķi gadījumi, nevis cilvēku grupu saslimšanas gadījumi. Taču viņš prognozēja, ka situācija pasliktināsies, ja tiks reģistrēti vairāki gadījumi, piemēram, tādos slēgtos kolektīvos kā bērnudārzi vai citas iestādes.

Pārsvarā ar jauno gripu inficējas gados jauni cilvēki, jo viņiem, iespējams, nav izstrādājusies imunitāte pret gripu, ja viņi līdz šim ar to vēl nav slimojuši.

Keišs aicināja cilvēkus nekrist panikā un ievērot profilaktiskus pasākumus. Ja iespējams, jāaturas no ceļošanas uz jaunās gripas skartajām valstīm vai arī izceļošanas gadījumā jālieto pretgripas medikaments ''Tamiflu''.

(papildināts viss teksts, turpinājums sekos)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas