Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

papildināta - Latvijas amatpersonas izsaka līdzjūtību saistībā ar sprādzieniem Maskavā

Latvijas amatpersonas izteikušas līdzjūtību saistībā ar pirmdienas rītā notikušajiem sprādzieniem Maskavas metro.

Valsts prezidents Valdis Zatlers vēstulē Krievijas prezidentam Dmitrijam Medvedevam izteicis līdzjūtību Krievijas tautai, informēja Valsts prezidenta Preses dienestā. Valsts prezidents novēl drīzu izveseļošanos sprādzienos cietušajiem.

Savukārt Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (JL) un ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP) Latvijas valdības vārdā nosūtījuši līdzjūtības vēstules Krievijas premjeram Vladimiram Putinam un ārlietu ministram Sergejam Lavrovam. Vēstulēs V.Dombrovskis un M.Riekstiņš pauž visdziļākos līdzjūtības apliecinājumus bojā gājušo piederīgajiem un Krievijas tautai. 

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze nosūtījis līdzjūtības vēstules Krievijas Valsts domes priekšsēdētājam Borisam Grizlovam un Krievijas Federācijas padomes priekšsēdētājam Sergejam Mironovam. Saeimas vārdā G.Daudze paudis visdziļāko līdzjūtību Krievijas tautai, sērojošajām ģimenēm, kas zaudējušas tuviniekus, un bojāgājušo draugiem. Saeimas priekšsēdētājs vēstulē arī nosoda terora aktus, kas prasījuši vairāku desmitu cilvēku dzīvības.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs ir nosūtījis vēstuli Maskavas domei un Maskavas valdībai, izsakot dziļu līdzjūtību maskaviešiem. "Šajā smagajā brīdī mēs sērojam kopā ar bojāgājušo ģimenēm un tuviniekiem," saka N.Ušakovs. Rīgas dome norāda, ka Rīga un Maskava ir sadraudzības pilsētas, 2001.gadā tika parakstīta vienošanās par sadarbību tirdzniecības, ekonomikas, zinātnes un tehnikas, humanitārajā un kultūras jomā.

Kā vēstīts, Maskavas metro pirmdienas rītā nogranduši vismaz divi sprādzieni. Bojāgājušo skaits pārsniedz 30. Valsts iestādes uzskata, ka notikušais ir terora akts.

(pievienota pirmspēdējā rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas