Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

papildināta - Latvijas augstskolu reitingā pirmajā vietā Latvijas Universitāte

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Kiki
K
Viņaprāt, LU absolventes pētījuma rezultātus varēja prognozēt arī bez paša pētījuma, “Viņi paši sevi nomērīja 1.vietā”, saka A.Baumanis, piebilstot, ka, “ja Turība veiktu pētījumu, tad tā sevi arī nomērītu 1.vietā”. Gribu tikai minēt, lai jau tas ''gudrais'' apskatās starptautiskos augstskolu reitingus, jo tur gan ik vienā viņi ir STIPRI zem LU!!!
Kiki
K
ir grūti lasīt, ja ir daudz drukas kļūdu...
es
e
apbrinoju to, ka dazi nespej noticet,ka ir cilveki,kuri ''lu neuzskata par must have lietu saraksta :-)
To ekoniomiste 2
T
Ja LU augsti kvalificētais akadēmiskais personāls būt pielasts pie ekonomikas un politikas procesa, mēs noteikti nebūtu tur, kur esam....
To ekonomiste
T
Par ekonomistiem nezinu, bet LU jurispudences studenti regulāri iegūst augstas vietas eiropas līmeņa tiesu izpēlēs.. Liekas, ka arī tie visi, kas gribēja tikt iekšā JF netika, jo nevaru iedomāties citu iemeslu, lai ietu uz Turības juristiem..
Ekonomiste
E
Par LU augsto reitingu noteikti liecina tas, ka sludinājumi par uzņemšanu Ekonomikas un vadības fakultātē pagājušajā gadā turpinājās vēl ilgi pēc tam, kad citās augstskolās uzņemšana jau bija beigusies. Tā arī nevarēju saprast, kas tā par tādu bezizmēra fakultāti. Un vēl - jau sen lauzu galvu par to, kur tie augsti izglītotie un spējīgie ekonomisti un juristi paliek pēc LU beigšanas? Kur redzams augsti kvalificētā akadēmiskā personāla pienesums un kāpēc mēs esam tur, kur esam ekonomikā, tiesu lietās???
saabs
s
Nez kādā veidā tad REA varēja būt atzīta par vienu no labākajām augstskolām A - Eiropā un Latvijā tikai 5.?!? LOL!!! :D Kaut kā neticami izklausās!!!
elizabete
e
LU katrā fakultātē ir atšķirīgs līmenis. Ir tādas, kur jānopūlas, lai vispār tiktu līdzi un tādas, kur pietiek vien ar lekciju atstāstīšanu.
lasītājs
l
Hahaha! Turībniekus ekspertu kārtā pieaicinājuši. Diena, ar kuru galu tu domā?
Vecais
V
Iedomībā un tukšu runu teikšanā Baumanim pagaidām neatradu nevienu sāncensi. Dzirdēju vairākas reizes šo vīru runājam Augstākās izglītības padomē.
LU studente
L
nu, ja runājam par Turību, tad šai "augstskolai" vispār būtu jācieš klusi, jo katrā otrajā darba piedāvājuma sludinājumā rakstīts "Turības un BKI absolventus lūdzam netraucēt".Pavisam nopietni!
agd
a
Izlasiet metodoloģiju un tad kritizējiet - principā tā pati, kuru lieto visā pasaulē saranžējot augstskolas! Un tad izrādās, ka Turība, Vidzeme, Ventspils un Rēzekne ar saviem kopā ņemtiem 50 zinātņu doktoriem velkas pa reitingu apakšu! Vai tas ir normāli, ka Latvijā 2/3 augstskolu piecu gadu laikā nav nevienas starptautiskas zinātniskas publikācijas? Baumaņa pieminētā absolventu nodarbināmība ir kritērijs, kuru pasaulē mēra minimāli un drīzāk kā ekspertu viedokli, nevis kā statistikas datus. Vienkārši tāpēc, ka tikai tīrajām business schools ir skaidrs, kāda nodarbināmība ir vislabākā. Visu augstskolu reitingā šādu kritēriju "ievest" ir stulbi. Sevišķi patīkama ir Daugavpils Universitātes augstā vieta, kas apliecina progresu, kas tur sasniegts. Tas, ka pirmajā trijniekā ir LU, RTU un RSU, nav nekāds brīnums - šīs augstskolas kopā nodrošina 95% no visas zinātniskās produkcijas LV (aizstāvētās disertācijas, publicētie zinātniskie raksti starptautiskos izdevumos utt.).
jaunietis
j
LU jau sen funkcionē kā padomju tipa kolhozs - plānveidi paaugstina studiju maksas un imatrikulē arvien vairāk studentus nedomājot, kur viņi pēc studiju pabeigšanas strādās. Par kvalitāti vispār nav vērts runāt. To nenodrošina divu doktoru klātbūtne katedrā.
Reāliste
R
Cik saprotu, tie kritēriji nav līdz galam pārdomāti. Pētījuma autore vien kritiku izpelnīsies.
stujuudent
s
Tiesham smiekligs reitings! Loti maz kriteriju nemti vera. Pienemsim darba deveju atsauksmes, vai darba iespejas pec absolvesanas un daudzi citi kriteriji nav nemti vera!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Augstskolu reitings

Visu augstskolu reitingu iespējams apskatīt šeit!

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas