Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Latvijas Banka būtiski samazinās Latvijas IK prognozi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
air
a
Domāju, ka vismaz 5% no krituma ir uz tā rēķina, ka bija un patiesībā joprojām ir absolūti nepārdomāta komunikācija ar sabiedrību. Liekas, ka valdībā vispār nav speciālisti attiecība uz sabiedrības noskaņojuma psiholoģiskajiem faktoriem. Visi tika iebaidīti tik lielā mērā, ka pat tie, kuriem ir nauda ir maksimāli ierobežojuši savu patēriņu.
Prognoze
P
Miniet lūdzu, divas reizes, ko izvēlēsies mūsu valdība, kad gada beigās atkal nevarēs savilkt galus kopā (jo kalvīšveidīgajiem taču arī gribas ēst un daudz, daudz daudz ēst)- viens variants ir paplašināt lata svārstību koridoru par 10 % (tad tas skars pilnīgi visus Latvijas iedzīvotājus, resnvēderus ieskaitot) vai arī samazināt minimālo algu par 20% (tad tas skars 80% Latvijas iedzīvotāju, bet neskars resnvēderus, jo tiem jau ir noteikta mistiska atkarība no mistiska sabiedrīskajā sektorā strādājošo vidējā atalgojuma...
lielaisjaanis
l
Nu protams ka pasreizeejai Latvijas makro ekonomiskais modelis nav dziivot speejiigs, tas pat redzams jebkuram vienkaarsjam cilveekam, dabiski ka IKP turpinaas kristies. Tas ir arii Rimsevica nopelns lielaa meeraa. Mees par Latiem Latvijaa varam nopirkt mazaak ne kaa par tiem pasiem latiem(tos samainot uz eiro) Vaacijaa, kur nu veel Polijaa. Naudina turpina pluust projaam, bet ienaakt arvien mazaak. Rimsevics ar valdiibu turpina izlikties ka taa ir normaali. Protams ka sobriid par veelu kautko devalveet, tas radiis tikai spraadzienu, bet varbuut latu vajag atbriivot pakaapeniski, kaut leenaam bet lietas nostaatos savaas vietaas...
izbijis valsts patriots
i
Tev ir taisnība. Tikai ko tu dariši ja 18 gadus mēs tikai priecājamies par savu naudu. Cik tā ir smuka. Nekas, reāli nolaisties uz zemes., piespiedīs mums tā realitāte.
ciniķis
c
Mēs stabili grimstam kopā ar stabilo latu. Rimšēvics labi zina, kas ir deflācija, bet acīmredzot, viņš vēl nezina ( nav uz savas ādas piedzīvojis) sociālo katastrofu un tās sekas. Nu neko, skatīsimies kā attīstīsies notikumi.
ars
a
Taja laika vel tev bija ko pardot,bet tagad-tukss...
asharaf
a
ekonomikas sildīšana sēžot siltā vietiņā un gaidot rādītājus
Valodas skolotāja
V
Nepareizi: Latvijas Banka (LB) pēc jaunākajām aplēsēm būtiski SAMAZINĀJUSI Latvijas ekonomikas lejupslīdes prognozi. Pareizi: Latvijas Banka (LB) pēc jaunākajām aplēsēm būtiski PALIELINĀJUSI Latvijas ekonomikas lejupslīdes prognozi,
no malas
n
Lai jums izdodas izvest valsti no krīzes! Ar jums ir saprātīgākā tautas daļa, Dombrovska valdiba!
Polšs
P
Starp citu, mani māc šaubas, ka mēs te, Latvijā, šobrīd tieši globālo finanšu krīzi pārdzīvojam. Nē, tā ir mūsu lokālā krīzi, jeb "cietā piezemēšanās ar seju pret asfaltu", par kuru vēl Kalvīša laikā eksperti brīdināja. Vienīgais mums vēl bonusā paveicās - mūsu iekšējā krīze laikā sakrita ar pasaules finanšu krīzi
Polšs
P
Tā nekas dinamika prognozēs. Tad jau droši var prognozēt visus 50%. Pie labākā scenārija protams. Īstenībā 1992.gadā jau bija 50%. Nu un. Nekas traks. Visi dzīvi, visi veseli. Kaut kā jau izķepurojās.
Pretīgi
P
Ko tu, nejēga rimšēvič teici starptautiskajā konferencē pirms gada? Atceries? Ka Latviju finanšu krīze neskars, jo tā ir vāji integrēta starptautiskajā sistēmā- tā tu teici? Tagd citā mēlē dziedi? Tad raksti atlūgumu un ej kartupeļus lasīt! Tur- cik salasīsi, tik samaksās, nav ko izteikt stulbas prognozes un visu laiku tēlot pravieti! Mudaks.
V
V
Tā bada dzegūze laikam nekad neliksies mierā! Vai tiešām šo "superprofesionāli" nevar beidzot patriekt, viņš jau krīt uz nerviem vairāk nekā Godmanis!
:)
:
samazini latu
Ostaps B.
O
Vēl tikai nepilnu gadu atpakaļ Rimšēvičs nikni noliedza "cietās piezemēšanās" iespēju Latvijas ekonomikā. Tagad jāsaka, ka cietāk piezemēties vairs nevar, jo nākošā fāze jau ir valsts izjukšana. Es nesaku, ka LB ir tieši vainīga pie stāvokļa ekonomikā, tikai ar to prognozēšanu LB gan ir tā kā ir un izskatās, ka LB nevis prognozē, bet skrien notikumiem pakaļ :-)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Analītiķi: IKP šogad pirmajā ceturksnī samazinājies par 15-18%

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas