Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Latvijas Banka samazinās atalgojumu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Pēteris
P
LB padomes locekļu algas 2007.gadā HARIJS BUŠS 72104,58LVL LEONĪDS GRICENKO 69624,76LVL VITA PILSUMA 69869,34LVL Arvils Sautiņš 71250,17LVL Aivars Skopiņš 72666,77LVL Valentīna Zeile 73496,87LVL Andris Ruselis 98706,46LVL Ilmārs Rimšēvičs 120008,68LVL Labs atalgojums, kad Latvijas Bankas kompetencē kopš FINANŠU UN KAPITĀLA TIRGUS KOMISIJAS izveidošanas jau sen palikusi vairs tikai jubilejas monētu izdošana un % likmes (ne)mainīšana. Protams, Latvijas Bankā ir arī valde, kuras locekļi ikdienā praktiski nodarbojas ar jubilejas monētu izdošanu. Māris Kālis 112066,00LVL Reinis Jakovļevs 67663,48LVL(2006) Harijs Ozols 88037,73LVL Andris Ņikitins 80175,59LVL Ilze Posuma
DD1
D
Lai cik ģeniāls Rimšēvics domājas esam, tad tomēr viņa pārraudzībā esoša Parex banka grimstot velk visu valsti dibenā un valdību par ekonomisku reformu nepieciešamību arī viņš nespēja pārliecināt. Tad par ko mums viņam tie tūkstoši jāmaksā? Par to ka sēž Repšes sakārtotā, iesildītā vietā? Un vēl nekaunās no citiem pieprasīt jostas aiz pēdējā cauruma sajozt, kamēr pats peldas labklājībā it kā dzīvotu uz vientuļas salas.
Mika
M
Ko juus visi te puuushat - jums nedalec, ka LB ir budzjeta iestaade, un atshkjiriibaa no citaam valsts iestaadeem -pati pelna nauda??? skauzj visiem???
damn
d
Tātad, jāpaliena apjoms, ko šamā maksā budžetā.
xxx
x
No vienkārša bankas klerka atņemt Rimševičam pielikt klāt,es domāju,ka viņš neatteiktos
Rix
R
tieši tā - LB darbojas arLatvijas valūtas/zelta rezervēm un pena ar tām (un arī maksā budžetā "dividendes" par līdzekļu izmantošanu) Un padomājiet paši - vai šos resursus būtu saprātīgi uzticēt nepietiekami atalgotam, nepietiekami kompetentam pedējā kursa studentiņam, kurš starp mācībām tur uz 1/2 slodzi piesptādā? Labāk lai to dara profesionāļi un attiecīgi par to arī saņem.
damn
d
LB ir gudri, jā, bet ne atrauti no valsts. Un personāla politika tur nav konkurenci veicinoša, jo vienā daļā var strādāt mātes un meitas....
PENSIONARS
P
MAN --ĀRSTAM AR DARBA STĀŽU 40 GADI --PENSIJA IR =145 LATI VAI KĀDU NO VALDĪBAS TAS INTERESĒ???? ALGAS BŪT JĀAPRĒĶINA NO IZTIKAS MINIMUMA . RIMŠEVICS DZĪVO CITĀ VALSTI --BANANU REPUBLIKĀ, JO TIKAI TUR VAR TĀDAS LIETAS NOTIKT.VAI NE????
qwe
q
Tad viņi pacels prezidenta algu;) Bet principā jebkura partija, kura ar šādu vai līdzīgu griestu uzstādījumu dosies uz nākamajām vēlēšanām, iegūs daudz plus punktus. Daudziem tiešām pārmaksā. Neviens nav neaizstājams, nav arī tādi ģēniji nevienā vietā nepieciešami. Un tas, ka kāds ietu prom, ja samazinātu algas, arī ir muļķības. Es domāju, ka piemēram tas pats Brīvostas šefs pie tā amata turētos pat tad, ja viņam maksātu 2 Ls mēnesī;)) Vispār LB man personīgi nav žēl. Man šķiet, ka tur tiešām maksā gudriem cilvēkiem, kuri nav vienkārši kaut kā izbīdījuši sev siltu vietu ar pazīšanos. Lai gan nezinu, tas tā vienkārši liekas.
zzz
z
Man te ienāca prātā cita doma - visi kas pagājušās vēlēšanās balsoja par "koalīciju" ar šo savu darbību ir nopelnījuši sev šos -15%. btw imho - ja 91majā mums būtu vēl 2 repšes un viņi būtu ielikti par muitas un vid priekšniekiem, tad mēs tagad dzīvot daudz labāk.
e.s.Blofeld
e
Pēc mana pieticīgā viedokļa, arī 8875 - 15%, tas ir - 7543 Ls mēnesī ir stipri pārspīlēts atalgojums bankas prezidentam. Nu, nestrādā neviens Latvijas ierēdnis tā, lai būtu pelnījis saņemt vairāk nekā kādus 3 000 mēn. Varbūt, mums jārisina šis jautājums līdzīgi kā ASV, kur neviena valsts darbinieka alga nevarot būt lielāka kā prezidenta alga? Mums prezidentam maksā, liekas, drusku virs 2000.
Atgādinu!
A
Tiem, kas nesaprot, atgādinu, ka ALGAS un ATALGOJUMA FONDS ir dažādas lietas. Tā kā tiek noteikts, ka prēmiju, piemaksu, naudas balvu un pabalstu izmaksa ir aizliegta, tad -15% no ATALGOJUMA FONDA ne par kapeiku nesamazinās Rimševicveidīgo ALGU! Drīzāk jau palielinās, jo no 20- 100% no kopējās darba samaksas bija tieši šīs pozīcijas. Protams, tas viss uz LB netattiecas, jo, kā teica viens LB gudrais iepriekšējā diskusijā- LB ir reģistrēta uz Mēness un ar Latviju tai nav nekā kopīga!
Ekonomikas pamatkursam
E
Sajūsmināji! Latvijas Banka ir autonoma valsts iestāde. Lai nodrošinātu Latvijas Bankas finansiālu neatkarību, tā savu darbību finansē no pašas ieņēmumiem, kas tiek gūti no ārvalstu valūtas un zelta rezervju pārvaldīšanas un monetāro operāciju veikšanas. NEBŪTISKA PIEZĪME: DIEMŽĒL, ĀRVALSTU VALŪTA UN ZELTA REZERVES MUMS PAŠIEM NEPIEDER, TĀS ĪPAŠNIEKI IR KAUT KĀDA TUR LATVIEŠU TAUTA, KURI PAŠI IR TIK TUPI, KA ĻAUJ MUMS IZRĪKOTIES AR SAVU ĪPAŠUMU KĀ VIEN MUMS PAŠIEM, LB DARBINIEKIEM, TĪK! Kā Jums tāda ekonomikas pamatkursa versija?
KK
K
LB algas no budžeta nemaz netiek maksātas!!! Samazinot LB algas var tikai samazināt budžetā iedzīvotāju ienākuma nodokļu iemaksas! Šajā brīdī, kad valstij draud maksātnespēja pieņemt lēmumus, kuri reāli samazina budžeta ienākumus ir vairāk nekā muļķīgi! Lai kā mums nepatiktu, ka kādam ir liela alga, un lai kā mums šķistu, ka visi ir pār vienu kārti metami.
ekonomikas pamatiem
e
Vai tad tās zelta rezerves un valūta nav Latvijas valsts, t.i., Latvijas iedzīvotāju nauda, ko viņi gadu gadiem maksājuši nodokļos? ar ko tad LB tās monetārās operācijas veic??

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas