Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Lembergs kritizē Latvijas banku un KNAB

Ventspils mērs Aivars Lembergs trešdien paša sasauktajā preses konferencē kritiski izteicās par Latvijas banku (LB), retoriski vaicājot, vai tā ir izpildījusi savas darbības mērķi, nodrošināt cenu stabilitāti valstī? Viņš pats arī atbildēja, ka tas nav sasniegts. “Ko darīt ar banku, ja mērķis nav izpildīts?” vaicāja A.Lembergs.

Viņa skatījumā nav normāli, ka Latvijas banku neviens neuzrauga un tās vadība “saņem lielu naudu, pelna, viņiem ir apsardze, žogi”, bet bankai nevienam nav jāatskaitās. Viņš arī asi kritizēja Drošības policiju, kas uz 48 stundām aizturēja Ventspils Augstskolas lektoru Dmitriju Smirnovu. Ventas balss diskusijā par finanšu situāciju piedalījās arī A.Lembergs. Šo situāciju viņš vērtēja kā vārda brīvības ierobežojumu. “Tā ir tāda ieslīgšana totalitārismā, ka agri vai vēlu jums atnāks pakaļ,” notikušo vērtēja A.Lembergs.

Ventspils mērs kritiku veltīja arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbam un KNAB priekšnieka vietas izpildītājai Jutai Strīķei. Viņa tika pelta par iesaistīšanos politikā un politisku viedokļu paušanu. Šādas iestādes vadītājs tā nedrīkstot uzvesties.

Vērtējot konkursā uz KNAB šefu pieteikušās personas, A.Lembergs atzina, ka nav tam sekojis, bet to, ko esot dzirdējis, vērtējot ļoti skeptiski. Viņa izjūtas liecinot, ka «viņi aizies politiskas konjuktūras pavadā.»

Pretēji LB un KNAB veltītajai kritikai, A.Lembergs preses konferencē uzslavēja Valsts kontrolieres (VK) Ingunas Sudrabu darbu, kas strādājot ar «sirdi un degsmi» un profesionāli vadot VK. Viņa esot mācējusi izvairīties no ievilkšanas «politiskajās kaujās.» Ja I.Sudrabu neievēlēšot atkārtoti, tas būšot liels zaudējums, teica A.Lembergs un atzina: «Tā kā, ja man būtu jābalso, es noteikti balsotu par viņu.»

I.Sudrabas pilnvaru termiņš VK vadītājas amatā beidzas 22.decembrī. VK vadītāju amatā ievēl ar Saeimas balsojumu. Jāpiebilst, ka Zaļo un Zemnieku savienības Saeimas frakcija trešdien, tiekoties ar I. Sudrabu, nolēma atkārtoto izvirzīt viņu šim amatam. Ceturtdien Saeimas frakciju padome lems par datumu līdz kuram deputāti var izvirzīt kandidātus Valsts kontroliera amatam.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

NOSKATIES VIDEO:


Lembergs kritizē Latvijas Banku


Lemberga pārdomas par Drošības policijas rīcību, aizturot Venstpils augstskolas pasniedzēju

LASI VĒL:


ZZS izvirzīs Valsts kontroliera amatam Sudrabu

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas