Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - LIZDA skolotāju gājienu plāno pa Tērbatas ielu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Anna
A
Nesaprotu, ko tie skolotāji domā?! Vai tiešām neapjēdz, kas notiek valstī un ka valdība dara visu, lai mēs nenogrimtu pavisam. Laikam par daudz labi vēl klājas?Protams, ka vēl pamatīgi jāpurina spicais gals, bet to taču nevar izdarīt vienā dienā, jo tur jau kā klimpu un ķiļķēnu katlā.
Ivars
I
Esmu prieciigs,jo A.Harbacevicha izdomaaja un pazinjoja,ka visu Riigas ielu satiksmi nebuus jaasleedz,vieniigi centraa Teerbates iela to gan mees izmiidiisim.
skolnieks
s
Kaut man,arii ir paari 70,es neietu aiz A.Harbacevichas kundzes gaajienaa,jo nav ticiibas.Cita lieta ,jauna energija un spars,Viss jaadara ar paarlieciibu,ticiibu un miilestiibu labaakai naakotnei.Par savu atalgojumu daudz jaadara arii katram pasham,
Pulka deels
P
Tas skolotaaju gaajiens man izskataas peec taadas politiskaas atriebiibas.Luuk,juus opozicionaari, trauceejaat muus -veco klasisko koaliciju: ORGANIZEEJAT ARII VISAADUS REFERENDUMUS,arii lietussargu revoluciju un 13 janvari,luudzu arii jums skolotaaju protesti.Bet logiski domaajoshiem buutu jaabuut vairaak nikniem uz vecaas sisteemas valdiibaam,kas noplicinaaja muusu ekonomiku.Protams ,algas samazinaajums saap visiem,bet jaunais finansu ministrs jau teica,ka pie pirmaas iespeejas vispirms uzlabos skolotaaju un zinaatnieku dziives un darba apstaakljus.Daudzi neieklausaas.Arodbiedriibas liidera kvalitaate arii buutu jaauzlabo,kursh vairaak juut shiisdienas dziives aktualitaates un probleemas un buutu labs paliigs ministrei darbaa,jo IZM darba fronte ir ljoti,ljoti liela un plasha.Lai veicas ar streiku,vai bez streika!
Absints
A
Jau tagad ar skolotāju apmaksas politiku ir panākts, ka skolās ir palikuši tikai vecie entuziasti vai citur nederīgie darbinieki (tipisks piemērs ir informātikas skolotājs- ja IT kantoros ar atbilstošu izglītību un normālu atdevi var saņemt 3X vairāk jau pat darbu uzsākot – vai tikai mīlestība pret bērniem ir tā , kas notur šos speciālistus skolā?) Jo vairāk skolotājam nemaksās, jo sliktāks būs rezultāts – tas kritiķiem par to, ka skolotājiem būtu jāizvērtē un jāuzlabo savi rezultāti, lai tad varētu prasīt cilvēka cienīgu samaksu. Nevajag jaukt cēloņus ar sekām. Bērnus pirmās kārtām audzina vecāki. Vecāki, ne skolotāji ir tie kas rāda piemēru, virza, stimulē, atbalsta savus bērnus. Prasīt no skolotājiem, lai šo funkciju darītu tikai skolotāji ir egoistiski (bērnu skolotājs nemācīs, ja vecāki tam nesekos līdzi) Krīze, skar visus, un visiem arī jostas būtu jāpievelk. Tiktāl valdības politika būtu saprotama. Taču tai pašā laikā ir ļoti tuvredzīgi ierobežot Izglītību. Tikai apmācīti, zinoši un erudīti pilsoņi var izvest valsti no krīzes. Izglītības ministrija visu šos gadus to vien ir darījusi, kā grāvusi no Padomijas mantoto, bet visumā efektīvo izglītības sistēmu. Visas tā sauktās IZM reformas ir devušas tieši pretējo efektu. Labākā ilustrācija šeit ir ierēdņu nespēja novērst to šovu, kas notiek katru gadu eksāmenu laikā – eksāmenu satura pirkšanu ar sekojošām publiskām vainīgo meklēšanām utt. Vai lēmums par humanitāro priekšmetu prevalēšanu, vai profesionālu izslēgšana pēc formālās izglītības principa, vai mācību satura reformas vai. Pat padomājot, nenāk prātā nekas, kas IZM darbībā būtu pozitīvs. Tāpēc Herbacevičai nevajadzētu protestēt pret līdzekļu samazinājumu, (galu galā nav vienlīdzigāko starp vienlīdzīgajiem), bet formu, kā tas tiek darīts. Likvidējot IZM reformu sekas, neefektivitātes skolu izvietojumā, finansēšanas shēmā, arī birokrātiskajā IZM aparātā, varētu panākt to pašu. Nevis nogriezt visiem un vienādi – sociālismam tipiska uravņilovka. Tāpēc, ja būtu skolotājs, Herbacēviču, neatbalstītu un pastaigā pa Tērbatas ielu neietu.
no malas
n
Nu tā jau ir nekaunība! Vajadzēja taisīt gājienus vecas valdības laikā, kura atbildiga par situāciju, kadā šodien esam. Bet neļaut jaunajai valdibai sākt strādāt, nu tas pēc cilvēkiem, kam rūp valsts neizskatas. Protams, ja vien var, tad jāmēģina atrast citus variantus, kur ietaupīt, nevis noņemt algas. Bet vai tad uz ielas tos atradīs?
ragana
r
dzirdēju, kā trešdien tp gruškevics pats skolotājus musināja - tp paliek tp - jl grūti ar viņiem būs!
!!!
!
Tā kundze jau tad bija gados, kad es vēl biju jauns. Nav brinums, ka prātiņa vairs nav, lai kaut ko spētu arī ieteikt, ne tikai protestēt.
Tā, lūk!
T
Ceru, ka skolotāji ir pietiekami izglītoti un lojāli sai valstij, lai nestaigātu Harbacevičas pavadā, bet liktu galvas kopā un ietu pie ministres ar saviem priekšlikumiem, kā citādi var ietaupīt naudu, lai glābtu valsti no bankrota.
Arvīds Mīlenbahs
A
Mīkstmiesim mīkstmieša liktenc. Pedagogiem jau desmitgadi maksā trušu algas (angliski "peanuts"), bet ko dara pedagogi? Iesniedz valdībai protesta depešu (rakstisku!), dzied pie Saeimas dziesmas, lieldienu un rudens brīvlaikos piesolās streikot. Nu labi, ja tā pavisam sadusmojās, tad iziet ielās (piemeram, Tērbatas) un skaļi bubina. Godmanc & co tikai uz to noskatās pa logu un priecājas, ka pamatā skolās māca angļu valodu un nevis franču - a to vēl pedagogi salasītos avīzes un patiešām STREIKOTU (kā Francijā) un savu panāktu. Bet Godmanc zin', ka pedagogi nestreikos. Jo latvju pedagogs ir kārtīgs, nedaudz mīkstmiesīgs un, ja pierod, makaroni ar tēju katru dienu pat liekas garšīgi.
mamma skolotājai
m
Ļoti daudziem vecākiem, kuri seko līdzi bērnu mācībām, nākas meklēt palīdzību pie mājskolotājiem, jo skolā noslīdējušas sekmes vienā vai otrā priekšmetā, bet, pavisam nedaudz pastrādājot, sekmes kļūst ļoti labas! Izraisa izbrīnu skolotāju attieksme un atbildība pret savu darbu! Kāpēc vecākiem būtu jātērē nauda un jāmeklē mājskolotāji?
Zampreds
Z
..Zampred! 15:27 Gribētos skatīt pretargumentus! Izskatās, ka tādu nav, ja tik vien var pateikt! jūs esat arguments no.1
skolotāja
s
žēl dzirdēt dažu s šeit izteikušos mazizglītotos ļautiņus,kas peļ skolotāju darbu.Viegli ir citus pelt un tā izgāzt žulti šajos grūtajos laikos.Bez skolotājiem neviens nav izskolots,un arī nebūs.Un tad šādu mazizglītotu ļatiņu būtu arvien vairāk un vairāk....un varētu sēdēt pie datora šķendēties.
Zampred!
Z
Gribētos skatīt pretargumentus! Izskatās, ka tādu nav, ja tik vien var pateikt!
Zampreds
Z
Jūs esat Vita.gov?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Pedagogi dosies protesta gājienā pa Rīgas ielām

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas