Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Ločmele: Jaunais žurnāls nav pirmsvēlēšanu projekts

Bijušo laikraksta _Diena _žurnālistu nākamā gada sākumā izdot iecerētais jaunais nedēļas žurnāls noteikti “nav pirmsvēlēšanu projekts”, Diena.lv teica bijusī Dienas mediju galvenā redaktore Nellija Ločmele. Jaunā žurnāla nosaukums tiks turēts noslēpumā līdz pēdējam brīdim.

Aģentūrai LETA bijusī Dienas galvenā redaktore Anita Brauna atklāja, ka izdevuma redaktori būs Māris Diņģelis un Dace Smildziņa, bet starp žurnāla rakstu autoriem būs Aivars Ozoliņš, Pauls Raudseps, Sanita Jemberga, Inga Spriņģe, Anda Burve. Savukārt Nellija Ločmele, kas patlaban ir "domubiedru grupas koordinatore un vadītāja", varētu būt izdevniecības jeb mediju uzņēmuma galvenā redaktore. Šāda uzņēmuma, kurā būs vairāki projekti, veidošana gan vēl "ir tikai procesā".

Kā stāstīja N.Ločmele, projektā nebūšot dominējošā investora, bet vairāki mazie. Naudas devēju pulkā esot daudzi cilvēki, kuri paši nākuši pie portāla citadiena.lv veidotājiem, lai pieteiktos par sponsoriem, jo viņus uztrauc tas, kas Latvijā notiek mediju vidē. Ļoti svarīga šajā gadījumā ir sponsoru reputācija, teica N.Ločmele.

Otra daļa sponsoru ir pašu žurnālistu meklēti naudas devēji. Galvenais princips, pēc N.Ločmeles teiktā, labāk, lai jaunajam medijam ir daudz nelielu investoru, kas iegulda salīdzinoši nelielas naudas summas – pārdesmit tūkstošu, nevis viens dominējošs.

Vaicāta, vai medija finanšu atbalstītāju vidū varētu būt arī bijušie laikraksta Diena akcionāri galvenā redaktore Sarmīte Ēlerte vai a/s Diena bijušais valdes priekšsēdētājs Arvils Ašeradens, N.Ločmele stingri atbildēja, - nē. Turklāt N.Ločmele norādīja, ka S.Ēlerte jau ir iesaistījusies politikā, bet jaunais medijs, domājot par savu reputāciju, noteikti nesaistīsies ar politiskajiem spēkiem.

Kā zināms, S.Ēlerte iesaistījusies labējo politisko spēku konsolidēšanā, veidojot apvienību Vienotība.

Kamēr tiek nokārtotas visas juridiskās formalitātes, lai izveidotu organizāciju, kas veidotu šo izdevumu, jaunā žurnāla veidotāji pagaidām nav gatavi publiski atklāt finansistu vārdus. "Nav vēl šīs struktūras. .. Mēs vēl joprojām strādājam pēc brīvprātības principa," BNS atzina Ločmele.

Viņa apliecināja, ka, līdzko juridiskās procedūras tiks pabeigtas un organizatoriskie darbi jau būs apdarīti, tā plašāk varēs un zinās arī ko pastāstīt par visām jaunā izdevuma tehniskajām niansēm - tirāžu, formātu un amatu sadalījumu redakcijā.

Vaicāta par jaunā projekta ilgtspēju, vai tas varētu “dzīvot” ilgāk par 10.Saeimas vēlēšanām, N.Ločmele teica, ka uz žurnālu un arī interneta projektu raugās kā uz ilgtspējīgu modeli. Turklāt, ja modelis strādās, to varēs paplašināt arī citās valstīs ārpus Latvijas kā “tas ir ar draugiem.lv”.

Par jauno žurnālu N.Ločmele aģentūrai BNS pastāstīja, ka iecere paredz jauno izdevumu uzturēt kombinētā formā - iknedēļas žurnālā ar lielākoties analītisku saturu un interneta versijā. Abos formātos uzsvaru iecerēts likt uz komunikāciju, diskusiju un interaktīvu sadarbību ar lasītāju.

"Jo uzskatām, ka mūsu lasītājs ir gudrs un gatavs diskutēt," piebilda N.Ločmele. Interneta versija nodrošinās ikdienas nepieciešamību pēc uzticamas informācijas, bet nedēļas nogalēs drukātais izdevums palīdzēs analītiski paskatīties uz notikumiem valstī, kā arī iedvesmos lasītājus ar dažādu personību un organizāciju veiksmes stāstiem.

Jaunā žurnāla pirmais numurs plānots janvāra beigās vai februāra sākumā.

N.Ločmele arī paskaidroja, ka radošā komanda jau tagad nolēmusi nākt klajā ar šo paziņojumu, kad vēl viss nav skaidrs, jo saņēmuši ārkārtīgi daudz zvanu par tālākajiem plāniem. Cilvēki interesējušies, vai un kad tiks kaut kas izdots, turklāt savlaicīgi jāsāk arī abonēšanas kampaņa.

Jaunajā redakcijā strādāšot tā pati komanda, kas patlaban raksta portālam citadiena.lv, tostarp Aivars Ozoliņš, Pauls Raudseps, Sanita Jemberga, Inga Spriņģe, kā arī citi, bet pagaidām vēl ne ar vienu nav noslēgti nekādi līgumi.

Jaunajam žurnālam varēs pieteikties mājaslapā citadiena.lv - interesentiem, kas būs elektroniski izteikuši šo vēlmi, veidotāji nodrošinās šo numuru kā dāvanu bez maksas, pastāstīja N.Ločmele.

(papildināta ar 2.rindkopa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas