Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - LPP/LC aicinās nepiedalīties referendumā par Satversmes grozījumiem

LPP/LC pavasara sasaukuma Domes sēdē šodien atbalstījusi valdes sagatavoto partijas pozīciju par Satversmes grozījumiem. Paziņojums paredz, ka Saeima grozījumus noraidīs, jo tajā izteikts aicinājums "nepiedalīties tautas nobalsošanā par minētajiem Satversmes grozījumiem".

Iepriekš paustā valdes paziņojumā rakstīts, ka partija LPP/LC respektē un atbalsta Latvijas Republikas Satversmē noteiktās cilvēka tiesības un brīvības, Satversmē noteikto, ka suverēnā vara valstī pieder Latvijas tautai, un tautas tiesības ierosināt atlaist Saeimu pirms pilnvaru termiņa beigām, teikts paziņojumā. "Mēs piekrītam tiem vēlētājiem, kuri ar saviem parakstiem norādīja, ka Saeimas ievēlēšanas un atlaišanas kārtības regulējums valsts Pamatlikumā, iespējams, ir novecojis un pilnveidojams. Taču, mēs iebilstam pret sasteigtiem un fragmentāriem risinājumiem, tādiem, kas tikai rada risinājuma ilūziju, jo, pēc būtības, demontē LR pilsoņu vairākuma tiesības lemt par valsts nākotni," uzskata LPP/LC valde.

Paziņojumā formulēti četri galvenie iebildumi - "mazākuma diktāts", kas nozīmē, ka pašreizējo Saeimu varētu atlaist 15,5% vēlētāju; Satversmes grozījumi ir nepilnīgi, jo tajos nav atrunāti "periodiskuma kritēriji", ne tā tiesiskais pamatojums; grozījumi izjauc Satversmes līdzsvaru un tie būtu jāiekļauj citā Satversmes nodaļā; grozījumu autori nav izsvēruši ekonomiskās sekas, kuras nelabvēlīgi ietekmēs Latviju, ja grozījumi stāsies spēkā.

"Satversmes grozījumi ir pārāk nopietna lieta, lai ļautos mirkļa apmānam, it kā tūlītējam labumam, nepadomājot par sekām nākotnē," teikts paziņojumā. LPP/LC valde uzskata, ka grozījumi Satversmē, ja tādi ir nepieciešami, jāpieņem bez steigas, pārdomāti, iesaistot pēc iespējas plašāku speciālistu un interesentu loku. "Lai apzinātie vai neapzinātie, iekšējie vai ārējie populisti beidzot saprot, ka Satversme nav tas dokuments, ar kura grozījumiem var vieglprātīgi spēlēties, kad un kam vien tas iepatīkas," rakstīts valdes paziņojumā, aicinot pilsoņus nepiedalīties referendumā.

Domes galīgais paziņojums gan ir īsāks un koncentrētāks.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas