Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - LTV: nav jāuztraucas par kultūras raidījumu izskaušanu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Hillari
H
100 gr. kultūras vadītāji ir slikti , jo paši nav kultūras cilvēki. Nedrīkst runat par kultūru ja pašam nav nekadas sajēgas par to. Un te jautajums ,ludzu piedāvajat savus kandidātus kurš/kura varetu vadit kultūras programmas. Man nav kandidātu !
Hamlets
H
KOTA atbilde izklausās pēc ņirgāšanās. Vismaz pēc sarkasma, ejiet taču jās visi...Līdzīgi Lembja ciniskajai ņirdzībai pret prokuroru. Kas aiz tā kota stāv? Tāds ir jautājums. Kam koķiks palīdz latviešu tautu debilizēt? Tād ir jautājums.
Vārds
V
Un tā esot atbilde?!
Līmenis
L
Kļockins saka: Es saprotu satraukumu, bet tas balstās uz nepilnīgas informācijas pamata. Labrīt, kāpēc tad tā nepilnīgā informācija? Kurš tad te visu tur sasodīti noslēpumainā slepenībā? Kronis visam, protams, ir mistiski "personiski iemesli" ... kāds paskaidros tuvāk, ko tas nozīmē? Kas par murgiem, baumām un intrigām???
Doma
D
Jā, Miss un Latvijas princeses gan nav naftalīns, rullējam valsts TV kaut ko šādu... :)
Miss
M
100 gramu kultūras, piedodiet, tas ir naftalīns!!!
ieteikums
i
Kultūras raidījumiem jābūt adresētiem dažāda vecuma un interešu auditorijām. Kas izaugs no mūsu bērniem, ja viņi neko nebūs dzirdējuši par patiesām kultūras vērtībām un gremojuši amerikanizēto masu kultūru ? Jau tagad vairākums skatās tikai šovus un trillerus. Tos jau pietiekami (pat pārāk daudz ) rāda TV3 un LNT . Tikai raidījumiem jābūt saturīgiem. Piemēram, raidījumus par vēsturi varētu veidot ne tik gaudulīgus, (kaut arī tā mūsu vēsture ir diezgan drūma), bet tādus kas uzrunā dažādas paaudzes. Tāpat jābūt teātra izrāžu ierakstiem, kurus var rādīt, kad izrāde noņemta no repertuāra teātrī. Ļoti daudziem tā ir vienīgā iespēja redzēt izrādes. Bērniem arī vajadzētu rādīt gan normālas multenes, gan sakarīgas izrādes. LTV darbinieku savstarpējās nesaskaņas nedrīkstētu ietekmēt raidījumu kvalitāti un iespējas tos skatīties. Varētu papētīt agrāko gadu pieredzi, kad kultūras raidījumi tiešām bija labi. Un mums visiem vajadzētu atcerēties, ka, ja arī man kāds raidījums neinteresē vai es to nesaprotu, tad ir citi, kuri saprot un kam tas interesē. Tantes, starp citu, arī maksā nodokļus, ja kas :).
sss
s
Kurā mirklīšājā valstī kādam ir bijusi vīzija kurp iet, valsts politika tautas attīstībai - la nu jebkurā jomā??? šajā gadījumāpadome jau pieļaujot kotu kā direktoru ir pieļāvusi ceļu uz seklumu saturā...
panna
p
cik saprotu, sabiedriskā TV rāda to kas ir valsts politika un mērķi, veido ( ! ) sabiedrību, nevis pieskaņojas kaut kādām auditorijām un reitingiem.Un tur lūk ir izšķiršanās, kurp iet. Veidot attīstītu, arī kultūras ziņā, Latvijas pilsoni vai degradēt to ar čipsiem un perdeļkomēdijām. Tad mums kā ierasts nav citu mērķu kā vien pelņa?
Experte
E
Labs joks! Man patīk, ka ar humora izjūtu tautai viss kārtībā un veidojas jauna spārnoto frāžu mitoloģija! Iesaku šo atbildi ieviest visu jauno PRistu apmācības programmā!
q
q
Nav jāuztraucas - otrdien vai trešdien būs visiem! Gaidiet!
sss
s
Un vēl mani, nu goda vārds, neizsakāmi interesē, kas būs tie kas taisīs... viņš ko ir iecerējis palielināt tā jau kuplo darbinieku pulku... tās jaukās, pašapmierinātās, kašķīgās, tantes, kas taisa gadiem vienu un to pašu un ir pārliecinātas par savu ģenialitāti... bilde vecišķa, saturs vecišķs...un tās tantes vais neko citu no sevis neizspiedīs, lai ko par to teiktu kots vai padome - tur valda pārliecība, ka viņas ir tā īstā kultūra...
sss
s
Melo tas kots - ja tikai decembrī būs skaidrība - tad tos diži jaunos raidījumus taisīs baigā steigā... un ko labu var uztaisīt steigā...steigā var blusu noķert un uz to tā tv velk...
incanti
i
Kas notika ar Vakara interviju?
Zancis
Z
Labi, Panorāmu var atstāt, 100 grami kultūras, un Mārtiņa Rītiņa programmu...?? kas parējo skatās...?? neviens....!!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VIEDOKĻI

Ābrams Kleckins, NRTVP priekšsēdis: kultūrai LTV jāuzrunā auditorija

Mēs faktiski izdalām trīs lietas, par kurām mums ir īpaša interese — informatīvi analītiskie raidījumi, lai cilvēki varētu orientēties, kas notiek Latvijā, bērnu raidījumi un trešā lieta ir kultūra. Es saprotu satraukumu, bet tas balstās uz nepilnīgas informācijas pamata. Kultūras raidījumi LTV ne tikai nesamazināsies, bet pat palielināsies. Ja es būtu viņu (LTV vadības — red.) vietā, es ilgi domātu, vai uzņemties to klapi, tāpēc mani kaitina tas, kas tagad notiek. Izraut vienu raidījumu [100 g kultūras] un, uz tā balstoties, runāt par visu raidījumu stāvokli. LTV kultūras jomā ir divas auditorijas — cilvēki, kurus nopietni interesē kultūra un kuri no LTV gaida analīzi, kā arī cilvēki, kuriem it kā ir interese par kultūru, bet "nepietiek laika". 100 g kultūras neuzrunā ne vienu, ne otru no šīm auditorijām — nosacīti vienkāršajiem skatītājiem tas ir pārāk specifisks, bet tiem, kas nopietni interesējas par kultūru, tas ir pārāk vienkāršs.

Dzintra Geka, NRTVP locekle: jābūt kā neatņemamai sastāvdaļai

Pirms tika izveidots raidījums 100 g kultūras, LTV bija padziļināti raidījumi par kultūru — par teātri, kino… Es domāju, ka skatītāji tādus gaida. Protams, sabiedriskā televīzija ir vieta, kur kultūrai jābūt kā neatņemamai sastāvdaļai. Viens raidījums nedēļā, par ko pagaidām ir zināms man, — ar to nav pietiekami.

Anda Rožukalne, RSU žurnālistikas programmas vadītāja: vajag risināt kultūras jomas problēmas

Paziņojums, ka sabiedriskajai televīzijai vajadzētu lielāku auditoriju, tas ir pamatoti. Galvenais jautājums ir par ceļiem, kā to panākt. Ja tā saturā mēģinās kļūt par kaut ko līdzīgu komerctelevīzijai, tad būs jautājums, kāpēc tā ir sabiedriskā televīzija. Arī par mazāk vērtīgajām tēmām var izveidot produktus, kas kļūtu nozīmīgi lielai televīzijas skatītāju daļai. Es domāju, ka LTV problēma ir spējā pazīt auditoriju, radīt tai pievilcīgu saturu. Kultūras raidījumiem LTV nevajadzētu apkalpot dažādas kultūras industrijas, bet gan nodrošināt komunikāciju ar pašiem kultūras patērētājiem. Ir jāmaina veids, kā pieiet kultūrai. Vajag risināt kultūras jomas problēmas, kas netiek darīts, tāpat arī skatītāji jāiesaista kultūras faktu skaidrošanā. Pagaidām skatītājiem netiek radīta sajūta, ka viņi ir daļa no kultūras dzīves. Ikdienā LTV kultūra dzīvo atsevišķi no pārējās sabiedrības. Varbūt arī tāpēc reitingi ir tik zemi.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas