Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - LTV šokēta par "Neprāta cenas" veidotāju rīcību

Telekompānija _TV3 _ir vienojusies par sadarbību ar seriāla _Neprāta cena _radošo grupu par seriāla otrās daļas veidošanu, kura tiks uzsākta vistuvākajā laikā, _Dienu _informēja TV3. Ziedojumu kampaņā savākta vien ceturtā daļa nepieciešamā finansējuma, tāpēc seriāla veidotāji ir priecīgi par TV3 atsaucību.

„Esam gandarīti par vienošanos ar tautā iemīļotā seriāla veidotājiem un aktieriem, un skatītāju iecienītā seriāla otrā daļa jau drīzumā priecēs skatītājus TV3 ekrānos,” pauž TV3 ģenerāldirektore Baiba Zūzena. Režisore Inta Gorodecka teic, ka izjūt patiesu atvieglojumu, ka var visiem līdzjutējiem – skatītājiem un komandai, skaidri paziņot, ka Neprāta cenas otrā daļa būs! "Pateicoties skatītāju atbalstam un TV3 atsaucībai un gatavībai investēt līdzekļus, tagad ir droši zināms, ka darbs neapstāsies un varēsim priecēt skatītājus,” viņa pauž. Komanda ar režisori Intu Gorodecku priekšgalā drīzumā uzsāks darbu pie otrās daļas veidošanas.

I. Gorodecka Dienai norādīja, ka TV3 vērsusies pie Neprāta cenas radošās komandas ar piedāvājumu pagājušajā nedēļā. "Es uzklausīju viņu piedāvājumu, bet visas iespējas atstāju LTV, kas radīja šo projektu. Man bija svarīgi sagaidīt ziedojumu kampaņas rezultātus, lai saprastu, vai LTV spēs turpināt seriāla uzņemšanu," skaidro I. Gorodecka.

Jau vēstīts, ka seriāla uzņemšanu pārtrauca Latvijas Televīzija pēc tam, kad valsts tai samazināja finansējumu. Pēc tam I. Gorodecka iniciēja ziedojumu vākšanu, jo jaunu sēriju uzņemšanai bija nepieciešams saziedot Ls 160 000. Iepriekš fonds ar LTV bija vienojies, ka gadījumā, ja izdosies savākt nepieciešamo naudu seriāla atsākšanai, lai varētu uzņemt sērijas, ko rādīt līdz Jāņiem, LTV atsāks seriāla „Neprāta cena” veidošanu un demonstrēšanu LTV1 ēterā.

Kā liecina Kino attīstības fonda provizoriskie dati, ir savākta mazāk kā ceturtā daļa no nepieciešamās summas, kas ir nepietiekami. "Ir skaidrs, ka seriāla veidošana LTV, diemžēl, nav iespējama sakarā ar valsts budžeta samazinājumu," pauž I. Gorodecka. Par nepietiekamo ziedojumu summu viņa pirmdien informēja LTV ģenerāldirektoru Edgaru Kotu, kurš atbildējis, ka šobrīd LTV nav līdzekļu, kurus investēt seriāla veidošanā. "Viņš [E. Kots] lūdza mēnesi vēl pagaidīt un tad, iespējams, varētu rasties iespēja filmēt, bet tas viss ir tikai jautājumu līmenī, tāpēc izšķīrāmies par labu TV3," skaidro I. Gorodecka. Viņa norāda, ka akcijas laikā iedzīvotāju saziedotie līdzekļi tiks izmantoti atbilstoši akcijas un fonda mērķiem - tos paredzēts izmantot aktieru atalgojumam seriāla otrajā daļā.

LTV Dienai norādīja, ka par Neprāta cenas radošās komandas lēmumu uzzinājuši no medijiem.Tās vadība ir šokēta par seriāla „Neprāta cena” veidotāju šodien izplatīto paziņojumu, kas vēsta par vienošanos ar TV3 par seriāla turpmāko veidošanu un pārraidīšanu TV3 ēterā, un uzskata to par neētisku.

„Seriāls „Neprāta cena” ir Latvijas Televīzijas veidots produkts – ideja un oriģināldarbs, un līdz pat šim brīdim iespēja, ka tā veidošanu varētu pārņemt kāda cita telekompānija, pat nav apspriesta. Šobrīd arī nepieļaujam šādu iespēju, jo paši aktīvi meklējam līdzekļus tā atjaunošanai,” uzsver LTV ģenerāldirektors Edgars Kots. Viņš arī uzskata, ka seriāla radošajai komandai nav tiesību vienpersoniski vienoties par seriāla pāriešanu uz citu televīziju, kas turklāt darīts aizmuguriski, neinformējot Latvijas Televīziju.

„Projekta atjaunošanā esam ieguldījuši gan savus finansiālos, gan materiālos resursus, bijām uzsākuši sarunas ar vairākiem iespējamiem sponsoriem, tāpēc šis paziņojums mūs ļoti nepatīkami pārsteidz,” sašutumu neslēpj E. Kots.

LTV uzskata, ka ir apzināti maldināta, jo sarunas ar TV3 projekta veidotāji, visticamāk, jau bija veikuši ilgāku laiku iepriekš, bet vēl pāris stundas pirms paziņojuma izplatīšanas LTV par to nav informēts. Šādā situācijā LTV uzskata, ka seriāla veidotāji un TV3 ir rīkojošies klaji neētiski.

 „Varētu būt runa par jauna seriāla veidošanu, bet ne par esošā pāriešanu! Turklāt projektā, tā zīmolā un tēlā ir ieguldīti valsts budžeta līdzekļi, un TV3 nav tiesību bez saskaņošanas ar LTV pārņemt seriāla veidošanu. Tāpat mēs uzskatām, ka tā būtu televīzijas skatītāju krāpšana, jo līdzekļi seriāla atjaunošanai tika vākti, izmantojot Latvijas Televīzijas ēteru, un seriāla atjaunošanu ar saviem zvaniem atbalstīja tieši Latvijas Televīzijas skatītāji, cerot, ka seriālu ar viņu palīdzību varēs skatīt turpat, kur līdz šim – Latvijas Televīzijā. Kā zināms, LTV apraide, pretēji TV3, tiek nodrošināta visā Latvijas teritorijā. Tā būtu ļoti neglīta rīcība pret skatītājiem, kas ziedojuši,” teic E. Kots.


(papildināta ar pēdējām piecām rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


LTV: ja saziedos naudu "Neprāta cenai", rādīsim

"Neprāta cenu" varētu atdzīvināt ziedojumi


LTV Eirovīzijas finansēšanai atbalstu gūst Ventspilī

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas