Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - LVRTC brīdina atslēgt LNT un TV5 raidītājus

Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) brīdinājis telekompānijas LNT un TV5 par analogās apraides atslēgšanu apjomīgo parādu dēļ. Kompānijas ilgstoši neesot veikušas maksājumus. Parādu samaksai noteikts termiņš un ja tas netiks izdarīts, apraide tiks atslēgta. Centra valdes priekšsēdētājs Jānis Bokta uzskata, ka tas ir kompromiss, jo kompānijas jau vairākus gadus nav maksājušas par raidītāju izmantošanu.

Atgādinām, ka LNT un TV3 iepriekš pieļāva, ka vismaz Rīgā jau no 2010.gada 1.janvāra varētu atteikties no analogās apraides, jo televīzijas torņa pakalpojumi ir pārāk dārgi, nekvalitatīvi, un tos izmanto pārāk maza skatītāju daļa. Tas nozīmētu, ka šos kanālus nevarētu uztvert ar parasto antenu. LVRTC "sabiedrības biedēšanu" komentēja, kā nespēju izšķirties par savu turpmāko biznesa stratēģiju.

LNT Pašreklāmas daļas vadītāja Ingūna Sermole aģentūrai BNS sacīja, ka kompānija ir uzaicināta nākamnedēļ, 13.novembrī, uz sarunām ar LVRTC un cer uz konstruktīvu sarunu.

Sermole vērsa uzmanību uz vienlīdzīgu noteikumu nepieciešamību, uzsverot, ka Latvijas Televīzijai un Latvijas Radio bija 1,4 miljonu latu parāds, kas ar valdības lēmumu tika dzēsts. Viņa atzina, ka LNT patiešām ir parāds LVRTC, taču tas nav mērāms miljonos.

(papildināta ar divām pēdējām rindkopām)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas