Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Maizītis: Komisijas atzinums gatavs; balsojums - trešdien

Jau rīt notiks valdības ārkārtas sēde, kurā lems par tālāku Alekseja Loskutova jautājuma virzību. Ģenerālprokurors Jānis Maizītis informēja, ka komisija ir sagatavojusi atzinumu par Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja priekšnieka Alekseja Loskutova atbilstību amatam. Balsojums notiks trešdien no rīta komisijas pēdējā sēdē.

Balsojums notiks rīt no rīta - plkst. 8:30, bet jau plkst. 12:00 notiks valdības ārkārtas sēde, kur lems, vai lēmumu par Loskutova atbrīvošanu no KNAB priekšnieka amata nodot Saeimai. Maizītis atteicās iepazīstināt ar atzinuma projektu. Sabiedrība par to tiks informēta pēc tam, kad ar to iepazīsies premjers, solīja ģenerālprokurors. Viņš atzina, ka daudzos jautājumos komisijas locekļi ir diezgan vienprātīgi par formulējumiem un par to, kādam jābūt atzinuma tekstam. "Protams, ka viedokļi tiek izteikti dažādi un teksta saskaņošana ir pietiekami nopietns process. Atzinumā mēs atspoguļojam tikai to, par ko visi komisijas locekļi ir vienojušies," sacīja ģenerālprokurors.


Lūgts komentēt A.Loskutova pausto, ka viņam bijis pārāk īss laiks sagatavoties savai aizstāvībai un komisijas darbs ir pārāk sasteigts, J.Maizītis teica, ka tad jāatbild uz jautājumu, vai komisija ir politisks, tiesisks vai tiesiski politisks veidojums. "Mēs rīkojamies saskaņā ar MK noteikumiem, kur ir ļoti maz kas teikts. Arī par paša KNAB vadītāja uzaicināšanu teikts, ka var uzaicināt, bet var arī nē,"sacīja ģenerālprokurors, kurš komisijas darbu esot virzījis uz to, ka A.Loskutova viedoklis pēc iespējas jāuzklausa.

Komisiju noteikti nevar uztvert kā tiesu vai disciplinārlietas pārbaudi, jo daļa no tās locekļiem ir politiķi, ne visi ir juristi un nekur nav pateikts, kādai argumentācijai un kritērijiem jābūt tās atzinumā, norādīja J.Maizītis. "Vienalga komisijas atzinums nav saistošs ne valdībai, ne parlamentam, tam ir tikai konsultatīvs raksturs," pauda ģenerālprokurors.

Premjera Ivara Godmaņa (LPP/LC) preses sekretārs Edgars Vaikulis Dienai sacīja, ka trešdien 12:00 ir sasaukta valdības ārkārtas sēde, kuras darba kārtībā ir jautājums par komisijas lēmumu. Iecerēts, ka valdības sēde būs atklāta, sacīja premjera pārstāvis.

Jau ziņots, ka komisiju valdība izveidoja 10. jūnijā pēc tam, kad bija uzklausījusi ģenerālprokurora ziņojumu par naudas zādzību no biroja. Kopumā no biroja pazuduši vairāk nekā 130 000 latu.


(papildināta ar jaunāko informāciju)



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASIET VĒL:

Kas šodien norisinājās Maizīša vadītās komisijas sēdēs un pēc tām?

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas