Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

papildināta - Meitene telšu pilsētiņā: man ir tiesības te uzturēties

«Man ir tiesības!», «Jums nav tiesību!», krievu valodā klaigā 3.klases skolniece Anna (vārds mainīts), ar kuru šodien telšu pilsētiņā pie Ministru kabineta mēģina sarunāties te atnākusī pašvaldības policijas nepilngadīgo lietu inspektore Aija Lilienfelde.Tomēr pašvaldības policijas pārstāvei neizdodas saruna ar mazo iecirtīgo meiteni, kura jūtas droša par savām tiesībām, nekam netic un pieprasa policijas pārstāvei apliecinājumu, ka viņa tiešam ir no policijas.

Arī savu uzvārdu un mājas adresi viņa atsakās nosaukt.Uz jautājumu, kāpēc meitene plkst. 15 atrodas telšu pilsētiņā pie Ministru kabineta, Anna atbild, ka stundas jau beigušās, tāpēc viņa te varot «guļatj» (izklaidēties – krievu val.).

Telšu pilsētiņā ieradusies policijas patruļa mēģinās sazināties ar meitenes vecākiem, taču pagaidām saziņa ir nesekmīga, jo mobilais telefons, pa kuru Anna regulāri sazinās ar māti, atrodas pie meitenes un policijai nav likumīgu tiesību to atņemt. Tieši tāpat policija ar mazo nešpetneli neko nevar darīt, jo bērnam Latvijā ir tiesības likumīgi ārpus mājas atrasties līdz plkst. 22.

Telšu pilsētiņas protestētājs Gints Dienai teica, ka arī viņš nav sajūsmināts par meitenes atrašanos te un to neatbalsta, bet mazā neklausot.

Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas priekšniece Laila Rieksta–Riekstiņa pati personīgi šodien atteicās doties uz telšu pilsētiņu, lai pārbaudītu, ko tur dara nepilngadīga meitene. Viņa turp nosūtījusi pašvaldības policiju.

Diena.lv ziņoja, ka pēdējo mēnesi kādas Rīgas skolas 3.klases skolniece savas pēcpusdienas bez vecākiem pavada telšu pilsētiņā iepretim Ministru kabinetam. Māte katru dienu meiteni izņemot no skolas un pēc tam ļaujot vienatnē doties protestēt. Diena.lv par bez uzraudzības klaiņojošo bērnu ziņoja Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas priekšniecei L.Riekstai–Riekstiņai, kura solīja doties uz telšu pilsētiņu un noskaidrot situāciju.

L.Rieksta-Riekstiņa trešdien Dienai skaidroja, ka meitenes protests pie Ministru kabineta no bērnu tiesību aizsardzības viedokļa nav likumpārkāpums un nosodāms. Likumpārkāpums tas būtu, ja meitene atrastos telšu pilsētiņā mācību laikā vai ja šajā laikā būtu apdraudēta viņas drošība un veselība.

Bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas augstā pārstāve pārliecināties, ko mazā meitene dara telšu pilsētiņā pilsētas centrā, šodien aizsūtījusi Rīgas pašvaldības policiju, kuras speciālistiem darbam ar nepilngadīgajiem jānoskaidro lietas apstākļi, kā arī, vai meitene nekavē skolu un vai māte bērnam ir atļāvusi tur atrasties.

Skolniece, Dienas žurnālista uzrunāta, šodien bija pikta un, spaidot mobilo telefonu, vairs negribēja intervēties, jo skolas direktore viņai pārmetusi, prasot, vai meitenei neesot citu interešu kā vien iet uz telšu pilsētiņu.

Ap plkst. 14 telšu pilsētiņā ieradās pašvaldības policijas patruļa, kas pierakstīja visu to telšu pilsētiņas iemītnieku vārdus, kuri gatavojas nalšņot teltīs. Policisti teica, ka šo vietu viņi apsekojot četras reizes diennaktī – divas pa dienu un divas reizes naktī. Divas reizes diennaktī te ierodoties arī ātrā palīdzība, kas kontrolē protestētāju veselības stāvokli.

(papildināts ziņas sākums)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas