Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

papildināta - Mēs to izdarījām, saka Mr.Fix pēc izkāpšanas no ledus kuba

«Mēs to izdarījām, tā bija pirmā frāze, ko viņš teica, kad viņu vilkām laukā no kuba,» sazvanīts Maskavā Dienai stāsta Oļegs Siņajevs, Radio SWH+ pārstāvis, kurš vadījis tiešraides par Latvijas iluzionista Genādija Paļčevska jeb Mr.Fix projektu. G.Paļčevskim šorīt izdevās uzstādīt jaunu pasaules rekordu – viņš visilgāk atradies ledus kastē -  64 stundas un 32 minūtes. Rekords pārspēts par 32 minūtēm.

Iepriekšējais rekords piederēja Izraēlas iluzionistam Hezi Dīnam, kurš pagājušā gada nogalē Telavivā pavadīja 64 stundas, iesaldēts astoņas tonnas smagā ledus gabalā. Viņš tika atbrīvots tieši pusnaktī no 31.decembra uz 1.janvāri. Daži avoti ziņoja, ka H.Dīns pavadījis ledus gabalā nevis 64, bet gan 66 stundas, kas būtu vairāk par G.Paļčevska sasniegumu. H.Dīns laboja amerikāņu iluzionista Deivida Bleina sasniegumu, kas bija 63 stundas, 42 minūtes un 15 sekundes. D.Bleins šo rekordu uzstādīja 2000.gadā.

Uzreiz pēc jaunā pasaules rekorda uzstādīšanas G.Paļčevskis nogādāts slimnīcā, kur ārsti viņu izmeklē. O.Siņajevs, kurš tagad dodas pie G.Paļčevska uz slimnīcu, saka – tuvinieki stāstījuši, ka viņa veselības stāvoklis ir stabils.


Taču O.Siņajevs zināja stāstīt, ka pēdējā nakts esot bijusi G.Paļčevkim diezgan smaga, «viņam bija grūti nostāvēt kājās, bija nelielas problēmas ar asinsvadiem, pēc viņa sejas izteiksmes varēja redzēt, ka viņš ir noguris». Visu nakti viņam līdzās pie ledus kuba atradusies viņa sieva Jeļena Paļčevska. Gandrīz trīs dienas stāvot ledus kubā kājās, viņš bijis pilnībā nošķirts no apkārtējiem, šīs trīs dienas atteicies ēst, un dzert. Arī dabiskās vajadzības viņu nemocījušas, jo pēdējās nedēļas pirms “iemūrēšanas” ledus kubā, viņš ieturējis ļoti īpašu diētu.

Savdabīgajam «iesaldēšanās» projektam G.Paļčevskis esot trenējies pusgadu, pēdējās desmit dienas viņš esot pavadījis mājās, daudz gulējis, lai taupītu spēkus.

Jau vēstījām, ka Latvijas iluzionists G.Paļčevskis uzstādījis jaunu pasaules rekordu, pavadot ledū 64 stundas un 32 minūtes, informēja Jeļena Paļčevska, kas ir mākslinieka dzīvesbiedre.

G.Paļčevskis atradās ledus kastē, kuras izmērs bija apmēram 2 x 2 metri. Konteiners tika uzstādīts ārpus telpām. Ledus kubā G.Paļčevskis tika iesaldēts otrdien.

Pašreizējais spēkā esošais pasaules rekords - ilgākā cilvēka atrašanās ledus konteinerā – bija 64 stundas.

Sasniegtais rezultāts tiks oficiāli pieteikts Ginesa rekordu grāmatai, kā arī reģistrēts Krievijas rekordu grāmatā. Rekords tika sasniegts Maskavā notiekošās izstādes laikā. Ilgākais laiks, ko Krievijā līdz šim ledū bija pavadījis kāds cilvēks, bija 48 stundas.

G.Paļčevskis ārpus Latvijas pazīstams ar segvārdu Mr.Fix.

(papildināts viss teksts)



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Iepriekšējais rekords

Izraēlas iluzionista Hezi Dīna uzstādītais rekords

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas