Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +25 °C
Skaidrs
Svētdiena, 30. jūnijs
Tālivaldis, Mareks

papildināta - Miķelsons pēc krīzes prognozē krasu tarifu pieaugumu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
reste
r
citi šo vietu pat pēc ilgāka laika atstāj bez mantām...
kā filmā
k
Seriāls "Gimene" rullē.
elektriķis
e
No kūdras utt sanāk par 14,3santīmiem/kWh. Skatīt Biogāzes projektu ko realizē brāļi Vinteri u.c. , kas TP pietuvināti
Opaps
O
Mums Latvijā galīgi nav labu, valstiski domājošu, speciālistu. Mēs varam ražot elektrību no mēsliem, no koksnes, krūmu, augu, kūdras granulām, no vēja, no hidrostacijām, no saules un vēl cita, bet iepirkt, kas pietrūkst. Vieglāk ir uzcelt ātoma vai ogļu staciju. Kur ir valstisks plāns, jo ļoti daudzas zemes ir neapstrādātas, ber enerģija vienkārši sapūst. Dodiet darbu zinātniekiem un arī cilvēkiem un nevajadzēs izdot naudu uz ārpusi enerģijas iepirkšanai. Izstādāt elektroenerģijas taupīšanas programmu. Mums Latvijā it kā esot labi un dārgi speciālisti. Kur viņi ir, kur ir rezultāts??? Katrs kaut ko pļurkst, bet darbošanās nenotiek!!!
nez
n
kāda ir Latvijas politika pārejai uz atjaunojamiem enerģijas resursiem? Vēja un ūdens mums pietiek. Apvienojumā ar energotaupības un energoefektivitātes pasākumiem rezultāts varētu būt sabiedrībai izdevīgs, pie tam ilgtermiņā.
Lellīte
L
Mielsonu sen jau vajadzēja ziepēs. Krīze nekad nebeigsies. Latvija jau ir nosūkāta.
Klau!
K
Miķelsonam laiks doties pelnītā atpūtā, citādi var iedzīvoties nepatikšanās!
ciniķis
c
Miķelsons savas pasakas par "neizdevīgo" elektroenerģijas ražošanu un "nepieciešamību" paaugstināt tarifus var stāstīt, kamēr viņa koriši, kas barojas no šī mmonopola ir pie varas un šprices. Jo viņš zina - kamēr viņa koriši ir pie varas neviens nekad nekādus auditus par ražošanas patiesajām izmaksām netaisīs un neviens neprasīs reāli pamatot tarifu celšanas pamatotību. Mazliet citā režīmā tādam Latvenergo vajadzētu uztaisīt auditiņu, lai pamato - kas tad šiem tik traki sadārdzina tās cenas? Varu derēt - vislielākais sadardzinājums ir viņa paša un viņa korišu apetīte un alkatība, kas realizējas otkatu shēmās. Ja nu kāds nezina, tad otkats nozīmē, to, ka uz papīra mēs pērkam visu vismaz 3-10 reizes dārgāk nekā tas maksā tirgū un iekļaujam šīs izmaksas mūsu tarifos. Piemēram - kaut kāda turbīna vai cita tehniska lieta maksā 100 000 Ls, bet mēs to konkursā pērkam no vavējās firmas par 800 000 Ls. Šo naudiņu no uzņēmuma kases pārskaitam savai firmai, kas norēķinās ar citu firmu smaksājot par turbīnu 100 000 Ls, bet pārejos 700 000 sadalam uz deguniem, kas bija iesaistīti shēmā. Pēc tam mēs visiem stāstam - mums elektrības ražošana gandrīz neatmaksājas - jo redziet, cik mēs dārgu aparatūru iepirkām un tagad šīs aparatūras izmaksas ( gan reālās, gan mūsu otkats uz 700 štukām) ir jāiekļauj elektrības tarifos. Faktiski kukuļi un otkats visās postpadomju valstīs sastāda kādi 80% no visām elektrības ražošanas izmaksām. Tā ir masveida zagšana!!!
Mikelis
M
Mazais karliks pec krizes suukaas ledu!
mikelsonu vaiag arā
m
jaunu priekšnieku vaiag mikelsonu vietā.
Zanei G.
Z
Kur tad TB, taa tacu ir impotento partija, Tos vajag barot ar viagru vismaz gadu, lai jelums un kuslums parietu. Paskatoties uz veco mebeli Grinblatu gribas kaut ko pretigu izdarit!
Čiko
Č
Nu protams,ka tikai sprādzienveidīgi!Kaut kā taču būs jāsagrābj viss,ko nepaspēs sagrābstīt šogad.Miķelsonam ir ļoooti laba apetīte,to nu mēs,patērētāji,zinām labi.
kārkls
k
Nedrīkst būt tā, ka elektroenerģija kļūst par luksusa preci! -------------------- Cik maksājat par elektrību, godātais Viesuļa kungs? Man ir visai liela māja, elektriskā plīts un trauku mazgātājs, un rēķins tikai ap 20ls mēnesī, turklāt pastāv iespējas ietaupīt - ja nomainītu spuldzes, nopirktu modernāku TV, tad nebūtu jāmaksā vairāk par 15 latiņiem.
Joker
J
No worries! Pec nakosajam velesanam Mikelsons "izsprags" no sava silta kresla (pa taisno uz cietumu)! Elektribas tirgus tiks atverts, monopols likvidets - protams, ja latviesu tautai pietiks vesela saprata
Viesulis
V
Un ko tad Miķelsons dara, lai uzlabotu situāciju ar elektrības piegādi? Paaugstināt tarifus jau var, bet tiem jābūt samērīgiem ar iedzīvotāju pirktspēju. Nedrīkst būt tā, ka elektroenerģija kļūst par luksusa preci! ja Miķelsons to nesaprot, tad viņam ir jāatkāpjas! Krīzes beigas, starp citu, nenozīmēs, ka algas visiem atkal būs saskrūvētas tikpat augstas kā pirms tās sākuma...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Svētdiena būs saulaina un sausa

Svētdiena būs saulaina un sausa, liecina Latvijas Vides ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu prognozes.

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums

Visā Latvijā svētdien gaidāms stiprs karstums, kā dēļ izsludināts dzeltenais brīdinājums, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra sinoptiķu informācija.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas