Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Motocikliem nodeva tomēr būs tikai 24 lati, bet auto pieaugs

Ikgadējā transportlīdzekļu nodeva par motocikliem, tricikliem un kvadracikliem tomēr pieaugs tikai no 3 Ls līdz 24 Ls, nevis līdz 50 Ls.Toties automašīnām ar pilnu masu līdz 2600 kg, nodevas likme pieaugs līdz 95 Ls sākotnēji plānoto 90 Ls vietā, bet automašīnām ar pilnu masu no 2601 kg līdz 3500 kg tā būs 115 Ls sākotnēji plānoto 110 Ls vietā.To,  atkārtoti skatot šodien jau vienu reizi atbalstītās izmaiņas Transportlīdzekļu ikgadējās nodevas likumā, piektdienas pēcpusdienā nolēma Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija pēc satiksmes un finanšu ministra piedāvājuma.

Viņi vēstulē komisijai norādīja, ka jebkurš motocikls ir krietni lētāks gan iegādē, gan ekspluatācijā, nekā tieši tādām pat funkcijām paredzēta automašīna, kā arī atšķirībā no autotransporta patērē mazāk degvielas un aizņem mazāk vietas uz ceļa, turklāt nerada sastrēgumus un mazāk piesārņo vidi.

BNS ziņo, ka plāns palielināt motociklu nodevu tikai līdz 24 latiem nemazina motociklistu vēlmi protestēt. Motociklisti pirmdien tik un tā dosies plānotajā protestā pie Saeimas. Latvijas Motoklubu asociācijas prezidents Aivars Freimanis aģentūrai BNS sacīja, ka arī 24 lati gadā ir par daudz, jo šāda pati summa paredzēta par automašīnām līdz 1500 kilogramiem. "Tas ir absurds," viņš pauda, norādot, ka būtu mierā ar nodevu 12 latu gadā.

Līdz ar to pirmdien pie Saeimas sanāks vismaz simts motobraucēju, daži arī ar visiem braucamajiem. Viņiem piebiedrošoties arī gana daudz velosipēdistu, kurus māc priekšnojauta, ka viņi būs nākamie, kurus skars kādas jaunas nodokļu normas, pauda Freimanis.

(papildināta ar pēdējām divām rindkopām)



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

“Kā transporta līdzeklis var būt luksusprece? Tad varbūt arī velosipēdi ir luksuspreces? Rodas sajūta, ka ir pieņemts pilnīgi nepārdomāts lēmums."

Latvijas Motoklubu asociācijas prezidents Aivairs Freimanis jeb Frīdis  

"Kā var pielīdzināt motociklu automobilim, kas sver pusotru tonnu? Tas ir pilnīgs diletantisms, pilnīgs absurds! Ja jau nekonsultējoties ne ar vienu – ne ar Motoklubu asociāciju ne ar vienu no lielajiem klubiem – divu, trīs cilvēku bariņš pieņem kādu lēmumu, tad lai viņi nes par to atbildību līdz pašām beigām."

Hermejs prezidents Vladimirs Barinovs

Lasiet plašāk


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas