Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Mūrniece: ja meteorīts bija joks, tas izmaksājis ļoti dārgi

Par viltus meteorīta novietošanu un spridzināšanu no vainīgajiem tiks piedzīti visi radītie zaudējumi līdz pēdējam santīmam, aģentūrai LETA uzsvēra iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL), notikušo vērtējot kā "cinisku ņirgāšanos" kā par cilvēkiem, tā par valsti kopumā.

Ja notikušais ir reklāma, tad "par to nevar teikt, ka tā ir neētiska, tā ir ņirgāšanās un nožēlojama rīcība", sacīja Mūrniece.

Viņa arī norādīja - gadījumā, ja meteorīta it kā nokrišanas laikā kaut kur citur Valmieras apkaimē būtu notikusi kāda nelaime, šādas viltus darbības dēļ varbūt tas varētu arī maksāt cilvēku dzīvību.

Pēc provizoriskām Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta aplēsēm, notikušais dienestam ir izmaksājis ap 2000 latu, bet pārējie zaudējumi vēl tiks aprēķināti.

Iepriekš iekšlietu ministre portālam Diena.lv stāstīja, ka ziņu par iespējamo meteorītu Mazsalacas pļavā saņēma vakar vakarā. Līdz manam telefonam nonāk visas ziņas par lieliem notikumiem valstī, teica ministre. Viņa par to informējusi arī premjeru Valdi Dombrovski, bet kopā ar vides ministru Raimondu Vējoni sāka apzināja zinātniekus, kas varētu doties uz notikuma vietu. Tāda situācija valstī nekad iepriekš nebija bijusi, saka L.Mūrniece.

“Tie, kas to ir izdarījuši, vienkārši ir izņirgājušies par visiem,” pēc ģeologu atzinuma, ka, visticamāk, krāteri nav radījis meteorīts, bet tas bijis inscinējums, saka L.Mūrniece. Ja pierādīsies, ka tas ir bijis joks, tad es teiktu, tas izmaksājis ļoti dārgi, viņa saka.

Iekšlietu ministrija nav aplēsusi, cik daudz izmaksājusi Mazsalacas “meteorīta” lieta, tomēr ministre uzsvēra, ka tika iesaistīti ļoti daudz iekšlietu struktūru darbinieku – Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests, Valsts policija, kā arī armijas karavīri. “Puse Valmieras policijas sargāja apkārtni, domājot, ka tas ir kaut kas vēsturisks, lai nepazūd pierādījumi zinātniekiem,” viņa stāsta. L.Mūrniece domā, ka visvairāk vīlušies šajā situācijā ir zinātnieki, kas bija cerējuši uz izpēti.

Iekšlietu ministre uzskata, ka ir iespēja atrast vainīgo, ja apstiprināsies, ka krāteris Mazsalacas pļavā ir cilvēku roku darbs.

“Tas ir policijas kompetences jautājums, bet ir aculiecinieka video, kas tādā gadījumā, ja meteorīts nav bijis īsts, ir viltojums. Tādā gadījumā, man šķiet, ka īsti tālu nav jāmeklē.”

Pagaidām policija vēl nav izlēmusi, vai tiks rosināts kriminālprocess, jo nav oficiāli apstiprināts, ka krāteri nav radījis meteorīts. Mēs gaidām oficiālu slēdzienu, portālam sacīja Valsts policijas pārstāve Ilze Ungure. Viņa nevarēja pateikt, kā tiks klasificēts šis pārkāpums, ja notiks izmeklēšana. Policija “visu, kas ir bijis iespējams ir izdarījusi” un nebaidās, ka pēdas zudīs, ja izmeklēšanu uzsāks nevis uzreiz, bet vēlāk.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas