Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Novadu vadītāju algas atšķiras pat vairāk nekā divas reizes

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
santa Grobina
s
tas nav nekas , Grobiņas novada malači ar četriem vietniekiem startees...
paregis
p
Malači,pagastveči! Arguments "vairāk darba"nedarbojas jo tāpat neviens no viņiem ilgāk par 8 stundām dienā nestrādā.Vai varbūt tāpat kā skolotājiem izdodas strādāt divas slodzes?
Arvids
A
Jaunizveidotā Ventspils rajona novadā(nejaukt ar Ventspils pilsētu) ar bišķi vairāk par 10t iedzīvotājiem vakar jaunievēlētie kungi iecēla uzreiz trīs priekšsēdētāja vietniekus+vēl arī izpilddirektoru-visus ar krietnām algām. Katram vēl vajadzēs kabinetu, dienesta auto. Tā kā Ventspils pusē "taupīts"tiek pavisam nopietni.
marta
m
Vai taupība attieca tikai pensionāriem un skolotajiem, kam jāskaita santīmi??
Ls 5000..:))
L
..ziniet deputāteļi..ministrēni..un grupeļu parteļu biedrīši!!!! Ejiet jūs VISI ...''na tri bukva''!!!!!!!
Nujā
N
Līvānu novada domes sēde aprīlī drīz pēc 2005.gada vēlēšanām - svarīgākais jautājums Nr.23 - par domes priekšsēdētāja algas paaugstināšanu. TP jau visu to ir darījusi pietiekami tieši un tūlīt pēc vēlēšanām. Nav saprotams, kādēļ, piemēram, par Dobeles algām tieši TP tagad uztraucas. Nujā, laikam žēl, ka pašiem netiek.
shitaa
s
vai tad tas pajoliņš no Dobeles vēl nav sasaucis ārkārtas sēdi un pārskatījis atalgojuma jautājumu?
Bomzis Vamzis
B
Kāpēc nevar ieviest vienotu amata likmi ik viena novada priekšsēdētāja amatam? Kāpēc šo vienoto amata likmi nevar noteikt piemēram atkarīgu no bezdarbnieku un šīs Valdības represēto pensionāru skaita, proti, jo mazāk bezdarbnieku un nestrādājošo pensionāru, jo lielāka domnieku alga. Un viss. Ļoti vienkārši vai ne? Labi strādā domnieki, laba alga domniekiem. Kam iebildumi?
Jepishātovs
J
pašvaldiibas taču ir valsts padariišanas ,m kaapeec tad ministru kabinrets nevar noteikt kaada lone pienaakas??? boļševikiem lai ar bija suudiigi ar to demokraatiju , bet šitaa demokraatija ir par daudz aplama , kaa tad to nozagto valsti atguusim , mums ir valdiiba valstii vai nav???
ciniķis
c
Tas viss ir pupu mizas, par ko viņiem tiek maksāts? Par to, ka viņš ir mērs un priekšnieks? Kādi pienākumi, ko viņi tur murgo?!!! Nekādu pienākumu viņiem nav, tāpat kā nekāda reāla darba, visu tehnisko darbu dara klerki ar lagām 300 Ls mēnesī, reāli šie deputāti saņem naudu pilnīgi ne par ko, par bikšu deldēšanu, zagšanu un izklaidi. Smagākais darbs ko viņi var izdarīt, tas ir izlasīt kādu zemāka līmeņa klerka sastādītu dokumentu un uzlikt uz tā parakstu, viss, vairāk neko viņi nedara, ja neskaita intrigas un balsošanu pēc partijas norādījuma vai attiecīgi pārdodot balsis par piķi. Ar likumu būtu janosaka, ka reģionālajiem vadītājiem alga nedrīkst pārsniegt vidējo algu valstī. Te daži ļautiņi ir naivi un saka, ka šiem pietiktu ar 1000 Ls mēnesī. Es jums saku, viņi pat pusi no tā 1000 nav pelnījuši, minimālo un miers mājās. Es ieteiktu rēķināt šiem visiem liekēžiem algu sekojoši - vidējā oficiālā alga pagastā = mēra vai novada vadītāja alga un basta. Ja jau esi tik gudrs un spējīgs, tad, ja spēsi novadam nodrošināt tādu attīstību, ka vidējā alga celsies, tad attiecīgi būs tev arī alga lielāka. Citādi bez algu piesaistes šie liekēži turpinās neko nedarīt, kamēr viņus sāks spraust uz dakšām un dedzināt viņu villas un dačas. Kaut kādā brīdī šitās spēlītes izbeigsies un tauta sāks izvērtēt - a ar ko tie resnie un bārdainie onkuļi ir pelnījuši vairāk kā skolotāji un pensionāri?! Kādu tādu sabiedrisko labumu un ieguldījumu šie pagasta veči un mēri ir devuši? Baidos, ka viņi ne tikai nav devuši, bet ir zaguši un iznīcinājuši un viņu vieta labākajā gadījumā ir cietumā, sliktākajā kapos.
Jaunās siles.
J
Ievēlētie pašvaldību vadītāji daudzās vietās savu darbu vispirms sāk ar savu algu palielināšanu.Tad lūk cik amorāli ir šie cilvēki,un cik greiza ir viņu izpratne ir par krīzi un taupību. Protams līdz ar to arī samazināsies finanses ko maksāt maznodrošinātajiem,un tiem ,kas zaudējuši darbu. Nu jaunās siles saimnieki sāks zaļu dzīvi,un tie ,kas sev visupirms palielina algas,pierāda,ka tiem iedzīvotāju intereses nebūt neko daudz neinteresē..Valdībai vajadzētu ar likumu regulēt šo vadītāju algas,lai neatkārtotos iepriekšējā prakse,iedzīvoties uz iedzīvotāju rēķina.Noteikti būtu jāveic kontroles šajās pašvaldīõbās,kā tiek iztērēta nauda.
JOŅS
J
zooļēn, izbrauki brilli,neboli aces,...steidzīgi rīkojis,...kam liela,nekaunība,alkatība,...šinī laikee,..padzīt,čokā iekšā...!"?
;)
;
? tik grūti valstij noteikt max griestus algām? un kaut vai sadalīt primitīvas 3-5 kategorijas (nevajag dalīt mistiskās 20 kategorijas). vadītājs (daža'du līmeņu max algas; vidējais slānis . un pārējais. + sods, ja tērē vairāk nekā ir budžets. Kad valsts sāks sev kaut ko reāli samazināt?? + 100% apgriezt visādas piemaksas/komisijas/ papildus valdes ... (par to jau alga tiek maksāta pamatdarba vietā!!!
Karamba
K
Gluži pareizi,..ministrs Zalāns mutes dzesēšanas vietā varētu nodarbināt roku, un iesniegt likumu labojumus.Tikai ticami, tas nenotiks ,jo tp vienīgie atlikušie bastioni bāzējas reģionos.
Tātad
T
katrai pašvaldībai ir SAVS budžets - ieņēmumi no mūsu ienākuma nodokļa, zemes nodokļa un tml.. bet Latvijā kopumā pašvaldību budžeti NEPILDĀS, lai gan pašvaldībai jāgādā par saviem bērnudārziem, skolām, sociālo palīdzību iedzīvotājiem - bezdarbniekiem, pensionāriem, nabagiem.... un vēl zinot, ka nodokļu maksātāju lielākā daļa saņem ne vairāk par 180 latiem! tādu pašvaldības vadītāju, kas uzliek sev lielāku algu par 1000 latiem vajadzētu likvidēt kā šķiru. Vai vēlētājs ir tik IMPOTENTS, ka nespēs ar sū koku (burtiskā nozīmē!) šo PAŠU ievēlēto KORUMPANTU iztriekt no domes, a???

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

ZIŅO


Vai arī tavā novadā būtiski palielinājies atalgojums vadībai? Raksti uz [email protected]!

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas