Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta Ordeņa kapituls: apbalvot savas valsts prezidentus ir starptautiska prakse

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
milics
m
Tā ir stulba prakse, kuru vajag lauzt.
TangoArgentino
T
Šis ir stāsts, par to, ko es visu laiku aģitēju. Un stāsts par to, ko es sāku lasīt arī citos komentos. Latvijai tāds ārišķīgā spožuma piedēklis, kuram nav ne īstu pienākumu, ne atbildības, ne konstitucionālas lomas politikā - nav vajadzīgs. No šī amata nevajadz;ibas arī izriet visas nelaimes, jezgas un teātra izrādes ap šo amatu. Nu nevienam īsti nav skaidrs, kas viņam ir jādara, tad nu katrs ieliek, ko māk - Vaira sāk vadīt Latvijasa ārpolitiku, Zatlers katru dienu lasa lekcijas un darbojas ar ordeņiem. Nāks vēl kāds, nāks jaunas idejas, bet viss tas par nodokļu maksātāju naudu. Kāpēc šo posteni nnolikvidēt un pienākumus neuzticēt, piemēram, Saeimas priekšsēdētājam, kurš ir valsts augstākā politiskā orgāna - Saeimas - priekšstāvis ?
AD
A
Jā, izlasīju. Tas ir tas pats Vilks. Tad jau gan...
AD
A
"...Ziņa, ka Valsts prezidents Valdis Zatlers 4.maijā saņems trīs augstus valsts apbalvojumus, izraisījusi diskusijas interneta portālos. Komentētāji ir neizpratnē, par ko V.Zatlers ir pelnījis apbalvojumus..." Interesanti, kāda pašsajūta ir Ordeņu kapitula vadītājam Andrim Vilkam, kurš šos ordeņus piešķir? Vai tas ir tas pats Vilks, kuram Demakova būvē stikla kalnu?
Letiņš
L
PAR KO?!
Pifs
P
Ja viņš pats neatteiksies ( tāda iespēja ir ), tad pilnīgi skaidrs, ka dakterim jau sakāpis galvā un ar skaudīga latvja spītību " mēs prezidenta ekselence" uzspļaus sabiedrībai no augsta koka arī citos jautājumos.Tā kā labs testiņš vai cilvēks iemānīts tai amatā ,bet cenšas vēl cilvēcīgi vērtēt kas notiek, vai jau ir pilnīgs kalvīšdaudzes sērijas pārstāvis.Redzēsim..
Klo
K
Nu, nebūs taču TIK stulbs, ka pieņems ordeni, kas šajā gadījumā izskatās drīzāk pēc ņirgāšanās ne tik daudz par tautu, cik par pašu prezidentu!?
nifjodas
n
OK, prakse tāda ir, piešķirt ordeņus valsts augstākai amatpersonai. Bat vai šai amatpersonai ir arī ētika? Ja nav, tad OK, ņemam visu ko dod. Ja ir, tad persona var izvērtēt, varbūt ordeņa saņemšanu atlikt līdz laikam, kad tas būs nopelnīts.... Tomēr tā ir Latvijas nākotnes vīzija.
Fakts
F
"Ja citi lēc ūdeni, tad arī man tas ir jādara" ? Kas par PSRS laika ieaudzinātu mentalitāti. Šeit ir labākais piemērs kā tiek degradēta un zaimota mūsu tautas tradicijas un gods. Tautas augstākie apbalvojumi nav domāti par personu stāžām un politisko atmaksu, bet par individu personu nopelniem savas tautas labad. Tiešām, ir pienācis laiks iztirīt Sāeimi no PSRS laika piesarņotio mentalitāti.
Ordeņa kapituls
O
Ja kādam interesē, tad Ordeņa kapitula sastāvs, kuru, starp citu, noteicis Zatlers, ir šāds: vadītājs - Latvijas Nacionālās bibliotēkas direktors A.Vilks, locekļi - Latvijas Institūta direktors O.Kalniņš, LMT prezidents J.Binde, viceadmirālis G.Zeibots, Latvijas Transatlantiskās organizācijas priekšsēdētājs T.Baumanis, Latvijas vēstnieks Portugālē A.Bērtulis, Stradiņa universitātes Pediatrijas katedras vadītāja D.Gardovska. Kā jums patīk šī kompānija?
Vai mums to vajag?
V
Arvien vairāk mani pārņem pārliecība, ka varas "elite" un tauta dzīvo paralēlās pasaulēs. Vara pat NEIEDOMĀJAS, ka jākontaktējas ar tautu. Kas tā par lipīgu sērgu, kas pielīp katram /vai vismaz lielākajai daļai/ pie varas nonākušajam - aizvērt acis un ausis, darīt tikai sev vēlamas lietas! Cik ilgi tas turpināsies? Jau grūti elpot - visapkārt tikai šķebīgas smakas un no mēsliem izgarojošs smārds...
draugs
d
Steidzami kādu ordenīti Lilitiņai! Par to vien, ka piecieš to ZOO-veci pienākas kāda pateicība.
jP
j
ja jau kukuļņēmējiem dod ordeņus tad lūdzu apbalvot arī Janitu, Štramu, Edmundu Krastiņu un Andri Ārgali
Ysk
Y
Un vai starptautiska prakse ir ,tādā veidā kā Latvijā Zatleru, prezidentus amatā arī iebīdīt? Bet tā ordeņu dāļāšana pa labi un pa kreisi ir smieklīga. Un Zatleram vienkārši par to, ka viņš gaisu elpo!!! Ha, ha, ha...
Aploksnes orders
A
Aploksnes ordenis arī trukst. pirmais presidents latvijā kurš nav maksājis nodoķlus bet izdzivojies uz pensionaru naudu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas