Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Organizē pazudušo alpīnistu atkārtotu meklēšanu

Gruzijas Iekšlietu ministrija devusi konceptuālu atļauju Latvijas pusei atsākt trīs pazudušo alpīnistu meklēšanu Ušbas kalnā uz Gruzijas un Krievijas robežas, _Dienai _sacīja viena meklēšanas organizatorēm Elizabete Krivcova, prognozējot, ka rīt no rīta glābēji varētu saņemt gala atļauju.   

Jau vēstījām, ka alpīnistu kluba Traverss mājaslapā publicēts aicinājums pieteikties cilvēkus, kas atrodas Gruzijā, kuri varētu piedalīties meklēšanā.

Kā stāstīja kluba pārstāvis Artemijs Pleskovs, atrasts kāds cilvēks uz vietas, kas apņēmies noorganizēt meklētāju grupu, kā arī panākta vienošanās ar Gruzijas sievietēm alpīnistēm un vīriešiem, kurus neiesauca armijā, kas spētu veikt šādus darbus.

Meklēšanā iesaistīties arī Gruzijas robežsardze, tiklīdz situācija valstī nostabilizēsies. "Kā tiks oficiāli pārtraukta kara darbība, turpināsies alpīnistu meklēšana," Dienai sacīja robežsardzes preses centrā.  

Jāatgādina, ka Gruzijas robežsardze pagājušās nedēļas beigās valstī saspringtās situācijas un izsludinātas vispārējās mobilizācijas dēļ pārtrauca meklēt pazudušos Latvijas alpīnistus. Pati robežsardze savu rīcību gan pamatoja ar zudušajām cerībām, ka alpīnisti vēl ir dzīvi.

"Ja tiks atrasti alpīnistu līķi, mēs tos atdosim Latvijai," sacīja robežsardzes pārstāve.

Traverss pārstāvis uzskata, ka cerība atrast alpīnistus dzīvus joprojām pastāv.

Kā zināms, jau vairāk nekā nedēļu ir pazuduši trīs Latvijas alpīnisti, kas devās uz Ušbas kalna virsotni — viņiem vajadzēja atgriezties 4.augustā, bet tas nav noticis. Pazudušie 29 gadus vecais Anatolijs Sukovs, 39 gadus vecais Antons Kaļdi un 25 gadus vecais Andrejs Leskovs 15 cilvēku lielas grupas sastāvā devās uz Svanetijas reģionu, taču 31.jūlijā nolēma patstāvīgi uzkāpt apmēram 4700 metru augstās Ušbas virsotnē. Iespējams, ka visi trīs iekļuvuši lavīnā.

Nekavējoties tika uzsākti glābšanas darbi, taču izdevās atrast tikai pazudušo personīgās mantas — telti, guļammaisus, fotoaparātus. Drīz pēc tam uz Gruziju devās alpīnistu grupa no Latvijas lai piedalītos meklēšanā, bet tā drīzumā tika pārtraukta saistībā ar nemieriem Gruzijā. Valsts varas iestādes pieprasīja, lai Latvijas pārstāvji pamet Svanetijas reģionu Kaukāza kalnos, un 18 Latvijas pārstāvjiem nācās doties uz Batumi, tālāk uz Turciju, lai atgrieztos Rīgā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas