Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

papildināta - Ostas policijas Rīgas ostā nebūs vismaz līdz novembrim

Līdz novembrim Rīgas ostā nebūs īpaša Ostas policija, kuras izveides ideju parlamentā virza LPP/LC. Iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL), kura vēlējās, lai jautājums sākotnēji tiktu skatīts valdībā, parakstījusi rīkojumu par Valsts policijas Galvenās kārtības policijas pārvaldes apvienības _Apsardze _darbības pagarināšanu - tās vienīgais apsardzes objekts būs Rīgas osta. Tikmēr LPP/LC biedrs un domnieks Dainis Turlais izplatījis paziņojumu, kurā pauž iebildumus pret šādas struktūras nepieciešamību.

Valdības sēdes laikā izraisījās diskusijas par nepieciešamību izveidot Ostas policiju un par tās plānotajām funkcijām. Lai politiķu domstarpības neapdraudētu drošību ostā un kārtības nodrošināšanu tajā, tika pieņemts lēmums pagarināt apvienības Apsardze darbību līdz novembrim,” pauž iekšlietu ministre Linda Mūrniece. Iepriekšējais rīkojums noteica, ka Apsardze tiek likvidēta 2010.gada 1.maijā.

Rīgas osta jau piecus gadus cenšas izveidot īpašu policijas vienību ostas apsardzei, jo uzskata Apsardzi darbu par neapmierinošu, iepriekš vēstīja TV3 raidījums Nekā personīga. Iniciatīvu par Ostas policijas izveidi Saeimā iesniedzis deputāts Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC). Ja ostas policiju izveidotu pašreiz Saeimas virzītajā redakcijā, tā nonāktu ostas pārvaldnieka Leonīda Loginova pārziņā. Kāds ostas valdes loceklis, kas nevēlējās minēt savu vārdu, Nekā personīga teica, ka tas būtu garants, lai ar ostas policiju nevarētu manipulēt valdes priekšsēdētājs A.Šlesers. 

Tikmēr iebildumus pret ostas policijas izveidi pauž A. Šlesera un Dz. Jaundžeikara partijas biedrs Rīgas domnieks Dainis Turlais. Viņš uzskata, ka tā tiek radīta, lai slēgtu ostu citām tiesībsargājošām institūcijām. "Ja reiz pastāv nepieciešamība nodrošināt ostas teritorijā lielāku kārtību, tur varētu izveidot vienotu, pietiekami spēcīgu Valsts policijas iecirkni, nevis radīt struktūru, kas pakļauta vienīgi ostas administrācijai. Turklāt šī struktūra atrautu no Valsts policijas ap 300 augstu kvalificētu darbinieku! Manuprāt, tas ir pilnīgi nepieņemami,” uzsver D.Turlais.

Iekšlietu ministre uzskata, ka šis jautājums būtu skatāms valdībā, jo tad tiktu izvērtētas arī alternatīvas, piemēram, Ostas policijas pakļaušana Valsts policijai, nevis ostas pārvaldniekam, kas viņam dotu pārāk lielu varu.


(papildināta ar 5. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas