Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

papildināta - Paegle: Valsts kancelejas darbinieki nopludināja slepeno informāciju

Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle kategoriski noraida Valsts kancelejas direktores Guntas Veismanes plašsaziņas līdzekļiem sniegto interpretāciju par Saeimas Eiropas lietu komisijas 8.februāra sēdes gaitu. „Valsts kanceleja kārtējo reizi demonstrējusi vāju izpratni par tiesisko regulējumu attiecībā uz ierobežotas pieejamības informācijas apriti.

Tā vietā, lai atzītu savu kļūdu, Valsts kanceleja turpina neveikli taisnoties,” pauž V.Paegle. „Eiropas lietu komisija gandrīz katrā sēdē izskata ierobežotas pieejamības materiālus par Latvijas nostāju dažādos ar Eiropas Savienību saistītos jautājumos. Strādājot ar ierobežotas pieejamības dokumentiem, deputāti ar parakstu apliecina šīs informācijas neizpaušanu. Šāda procedūra tika ievērota arī 8.februāra sēdē, saņemot Valsts kancelejas iesūtītos materiālus par Eiropas Sociālā fonda projektu detaļām,” skaidro komisijas priekšsēdētāja. „Tomēr sēdes gaitā Valsts kancelejas pārstāvji izdalīja papildus informāciju uz četrām lapām, bez rakstiskām un mutiskām norādēm, ka arī tā ir ierobežotas pieejamības informācija. Tādējādi Valsts kanceleja pārkāpa procedūru darbam ar ierobežotas pieejamības informāciju un tā kļuva publiski pieejama,” uzsver V.Paegle.

Viņa klāsta, ka tieši Valsts Kancelejas darbinieku iedotās budžeta tāmes izrādījās "strīdābols," taču V.Paegle uzsver, ka nekur nebija norādīts, ka šie materiāli esot slepena informācija. "Tur nebija nekāds apzīmējums, tie arī negāja caur speciālo lietvedību," viņa saka.

Sēdes sākumā V.Paegle esot arī norādījusi, ka sēde ir atklāta un, ka uz to ir arī ieradušies žurnālisti. "Mums visas komisijas sēdes ir atklātas," viņa saka. Jautāta, vai kāds žurnālistiem arī dalījis materiālus, kuros bija tāmes, V.Paegle noliedz, taču saka: "Baltās lapas [par budžetu] bija pieejamas".

Eiropas lietu komisijas deputāte Kārina Pētersone (LPP/LC), kurā arī piedalījās šajā sēdē, Dienai saka, ka neatceras, vai dokumentos budžeta tāmes bija īpaši atzīmētas kā konfidenciāla informācija, vai nebija: "Man gan it kā liekas, ka varēja būt, bet patiešām neatceros. Zināms vien, ka Valsts Kancelejā tā bija kā slepena informācija". Tas, viņasprāt, būtu jājautā darbiniecēm, kuras kniedējušas mapes. Tiesa, viņa arī atzīst, ka nereti sēdēs neviens nesekojot līdzi, kas notiek ar mapēm uz galda, un vai kāds kaut ko nepaņemot no galda. "Būtu jānoskaidro, vai notikušais ir radījis kādu kaitējumu vai arī nav," viņa uzskata.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas