Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Paegli mēģina piespiest nolikt deputāta mandātu

Saeimas deputāte Vaira Paegle, kura vakar paziņoja par aiziešanu no Tautas partijas (TP) saistībā ar to, ka partijas vadībā atgriežas Andris Šķēle, pēc šī paziņojuma saskārusies ar mēģinājumu piespiest viņu nolikt savu Saeimas deputāta mandātu.V. Paegle Dienai stāsta, ka aicinājumu nolikt deputāta mandātu, TP Saeimas frakcijas vadība pamato ar frakcijas nolikumu, kuru pati V.

Paegle parakstījusi tikai vakar. Viņasprāt, paraksts būtībā ir izmānīts ar viltu, jo vakar pēcpusdienā pie V. Paegles pienācis TP Saeimas frakcijas konsultants un lūdzis parakstīt Saeimas frakcijas nolikumu, kas paredz, ka, aizejot no TP, deputātiem ir jānoliek savs mandāts.V. Paegle uzskata, ka šāda notikumu virzība lieliski atspoguļo to, ka kopš 2006. gada, kad tika ievēlēta 9. Saeima, ir mainījušās TP valdošās vērtības un principi, un tas ir saistīts ar A. Šķēles ietekmes pieaugšanu TP, kas izpaudusies arī TP Saeimas frakcijas vadītāju nomaiņā. «Esmu pilnīgi pārliecināta, ka tad, ja frakciju vadītu Māris Kučinskis vai Jānis Lagzdiņš, nekas tāds nebūtu iespējams,» Dienai teica V.Paegle.TP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja Vineta Muižniece apgalvo, ka viņai par to, ka V. Paegle TP Saeimas frakcijas nolikumu ir parakstījusi tikai vakar, nekas neesot zināms.Vienlaikus V. Muižniece atzīst, ka arī citi no TP aizgājušie deputāti, konkrēti, Aigars Štokenbergs un Artis Pabriks, kuri tagad pārstāv_ Sabiedrību citai politikai_, kā arī Dzintars Ābiķis, kurš kļuvis par neatkarīgo deputātu, neesot pildījuši TP Saeimas frakcijas nolikumā iekļauto punktu, kas paredz, ka, izstājoties no partijas, viņiem ir jānoliek arī savi deputātu mandāti.

Savukārt Ābiķis aģentūrai LETA pauda viedokli, ka kaunēties vajadzētu pašai Muižniecei, kurai vajadzēja pārzināt nolikumu. Pēc Ābiķa domām, viņš saskaņā ar nolikumu ir no partijas izslēgts nelikumīgi. Ābiķis skaidroja, ka saskaņā ar nolikumu frakcijas deputāts no partijas tiek izslēgts tikai tad, ja par viņu nobalso vairākums frakcijas deputātu un pēc tam to atbalsta arī valde, taču konkrētajā gadījumā Ābiķi bez frakcijas viedokļa uzklausīšanas izslēdza valde.

''Viņi paši mani ir izslēguši, pārkāpjot nolikumu, tādēļ Muižnieces kundzei nevajadzētu bārstīties ar apvainojumiem,'' sacīja Ābiķis.


(papildināta ar pēdējām divām rindkopām)



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas