Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +11 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

papildināta - Par akciju sabiedrības "Dinamo Rīga" padomes priekšsēdētāju ievēlēts Ulmanis; valdes priekšsēdētājs - Koziols

Akciju sabiedrība Dinamo Rīga, kuras dibināšanas dokumenti tika parakstīti 3.aprīlī, šodien oficiāli reģistrēta Uzņēmumu reģistrā. Dinamo Rīga galvenais mērķis ir izveidot hokeja komandu, kura piedalīsies jaunizveidotajā Kontinetālajā hokeja līgā._ Diena _jau rakstīja, ka viens no miljonu devējiem Latvijas klubam varētu būt ar Krievijas gāzi saistītā Itera, kura vadītājs Juris Savickis ievēlēts _Dinamo Rīga _padomē.

Bijušais premjers Kalvītis, kas koordinē kluba izveidi, noliedzis, ka tās būtu ar enerģētikas interesēm saistāmas lietas. A/s "Dinamo Rīga" dibinātāji ir Aigars Kalvītis, Viesturs Koziols, Kirovs Lipmans, Aldis Pauniņš, Guntis Rāvis, Juris Savickis, Guntis Ulmanis un SIA "ITERA Latvija". Uzņēmuma pārstāvis Armands Simsons norādīja, ka iepriekšminētie ir arī _Dinamo Rīga _akcionāri, taču akciju sadalījumu un ieguldījumu apjomus viņš neatklāja. "Nevienam nepieder kontrolpakete šajā uzņēmumā," vien norādīja A. Simsons. _Dinamo Rīga_ pamatkapitāls ir mazliet vairāk nekā divi miljoni latu.

Pēc dibināšanas dokumentu parakstīšanas tika ievēlētas Dinamo Rīga izpildinstitūcijas – padome un valde. Padomē ir Guntis Ulmanis, kas tika ievēlēts arī par padomes priekšsēdētāju, Krists Freibergs, Kirovs Lipmans, Aldis Pauniņš un Juris Savickis. Savukārt, valdē – Viesturs Koziols, kas ir arī tās priekšsēdētājs, Rolands Brolišs un A. Simsons.

Par ģenerālmenedžeri iecelts Normunds Sējējs, kuram trīs nedēļu laikā jāpiedāvā izskatīšanai kandidatūras komandas galvenā trenera amatam un uzsākt komandas komplektāciju. Laikraksts Latvijas Avīze norādījis, ka klubā valda nesaskaņas starp V. Koziolu un K. Lipmanu par trenera izvēli. "V. Koziols gribēja šajā amatā redzēt bijušo Rīga–2000 treneri Juliusu Šupleru, bet K. Lipmans – Latvijas izlases galveno treneri Oļegu Znaroku. Nevarēdams sagaidīt, kamēr dibinātāji atrisinās savas domstarpības, O. Znaroks pagājušonedēļ piekrita piedāvājumam trenēt Krievijas Superlīgas klubu Maskavas MVD," raksta laikraksts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas