Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Par braukšanu bez biļetes sodīt varēs paši transporta vadītāji

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
edna
e
ministrija strada vareni,malaci, sis tiesaam ir pats svarigaakais jautaajums, kaa Latvijas naakotni celt......
dinaaa
d
Te laikam visiem kas isti nepielec, es visu sapratu... vienigi taa pati doma gan liekas ne parak laba...
Ansis
A
Rīgas satiksmei būs grūti realizet šo lietu, jo ne jau visi viņu vadītāji prot latviešu valodu. Un man nemaz tad nav jāsaprot, ko tāds cilvēciņš man stāsta. Moj ņe poņimaķ. Par vienu tādu Rīgas satiksmes trolejbusa vadītāju no sirds piecājos pirms paris mēnešiem. Tas bija 7.trolejbuss un tas vīrs visu sastrēguma laiku, braukdams pār Vanšu tiltu, tik "smuki" izteicās. Traucēja visi citi transportlīdzekļi viņam. Tad nu par katru pateica treknu vārdu. Varbūt Ušakova paps bija, vai?
b
b
Ministrija rosinājusi Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksā (APK) svītrot 136.pantu, kas tagad nosaka soda lielumu par braukšanu sabiedriskajā transportā bez biļetes. Šādi grozījumi esot nepieciešami, lai personai par vienu un to pašu pārkāpumu netiktu piemēroti vairāki sodi (adminstratīvais sods un līgumsods). Varētu padomāt, ka pašreizējā situācijā jau tā notiek.... kaut kā neveikli uzrakstīs! Bet, ja pēc būtības, ja skatās - redz, cik ministrija ir "gudra un laba", jo TOMĒR neliks maksāt par vienu un to pašu tikai saskaņā ar dažādiem pamatiem...... absurds kaut kāds!
interesents
i
Juristam taisnība, tiešām grūti saprast, cik efektīva varētu būt soda iekasēšana, ja braukšanai bez biļetes vairs nebūs administratīvu seku, kuras var īstenot piespiedu kārtā. Vienīgi, ja transportlīdzekļa vadītājs atsakās braukt, kamēr zaķis nav nopircis biļeti. Tādā gadījumā pārējie pasažieri arī varētu būt ieinteresēti tajā, lai šamējais vai nu pērk biļeti, vai arī kāpj ārā. Bet vai dzīvē tā notiek?
nasca
n
Anna Strauta uzkrecelējusi kaut ko, bet nav sapratusi elementāro - pārvadātājs ir juridisks termins un nozīmē transporta uzņēmumu, bet vadītājs ir persona. Labi, ka nepasūtīju "Dienu" - šitādi teksti liecina par "līmeni".
SM bullshits
S
Agrak bija kontrolieri katraa sabiedriska lidzekli un brauciens maksaja 20 santimi. Tagad netiek gala un braciens 50 santimi WTF ???
jurists
j
Pa lielam izmantos saistību tiesību konstrukciju, - līgumsods. Tikai te ir viens liels bet. Kā jau civiltiesībās ir pieņemts, tad, ja līgumsodu vai kādas saistības nemaksā, ir jāvēršas tiesā, pats "sist" ārā naudu ir izspiešana un huligānisms. Es ar šiem kontrolieriem laikam nerunātu, jo viņi ir privātpersonas, kas strādā komersantā, viņiem nav tiesību man pat pieskarties, kur nu vēl darboties pret manu gribu aizturēt. Līgumsoda samaksa ir tikai un vienīgi mana brīvprātīgā griba, ja gribu, varu nemaksāt, lūdzu, sūdzat civiltiesā, bet viņi jau nezin kā mani sauc, jo man nav pienākumu to teikt.
žoržs
ž
Anna Strauta gan ir iemanījusies veiklā valodā rakstīt.
*****
*
Par braukšanu bez biļetes sodīt varēs paši transporta vadītāji, bet par spļaušanu uz ielas - paši sētnieki
Pičuks
P
Nevēlos būt TIK paškritisks, bet man nu nekādi nav skaidrs kā sabtransporta vadītājs varētu būt kontrolieris? Vai turpmāk viņš/a apstāsies, kad iedomāsies, un metīsies salonā pārbaudīt? Un tramvaja 2. vagonā? Manuprāt kontroles funkcijas vajag maksimāli vienkāršot - iekāpj kontrole, transports brauc un zaķi maksā. Patlabanējā sistēma ir pakārtota dažu kontrolieru interesēm! Nerunājot par to, cik mēs ar sabtransporta lietošanu "caur" RS valdi utt. sponsorējam partijas....
mūjābels
m
Pieiesi nopirk biļeti pie vadītāja, bet šis Ušakova sti'lā bļ... s.... maksā soda naudu par braukšanu bez biļetes! Ungali ūdenī nah...!
Finks
F
Uz Vanšu tilta vadītājs apturēs trolejbusu, paņems zem sēdekļa glabāto beisbola nūju un dosies salonā. Lielākā daļa braucēju stieps rokas ar 30 santīmiem, sakot: biļetīti nevajag, brauksim ātrāk tālāk! Tie daži kretīni ar mēnešbiļetēm arī sabojās vadītāja omu, kā dēļ viņš beigu beigās, notvēris vīriņu bez biļetes un naudas, sāks audzināt ar nūju.
drauds
d
Apskatījos komentārus un nomierinājos, ka ne es viens no tā teksta nekā nesapratu. Kas, ko un par ko sodīs - neko nevar saprast.
mazepa
m
..ja nebūs kontrolieru un kontroli veiks vadītājs - okei , normāls variants ...vienmēr varēs vienoties par puscenu biļetei ...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas