Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +7 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - par LR kuratoru Skrastiņa vietā NRTP ievēl Juškeviču

"Nemācēju būt pietiekami skaudri un taisnīgi bargs," saka Latvijas radio (LR) kurators Nacionālajā radio un televīzijas padomē (NRTP) Imants Skrastiņš, tā pamatojot, kāpēc viņš pametīs LR kuratora posteni. I.Skrastiņš atzīst — lai arī juridiski neesot atbildīgs par LR iestigšanu parādu muklājā, tomēr uzņemoties morālu atbildību.Viņa vietā par komisijas priekšsēdētāju Nacionālā radio un televīzijas padome (NRTP) šodien ievēlēja padomes locekli Dāriju Juškeviču, vēsta aģentūra LETA.

Jāatgādina, ka LR parādi vairāk nekā 700 tūkstošu latu apmērā krājušies visu pagājušo gadu, jau novembrī arī Diena rakstīja, ka LR finansiālo problēmu burbulis tuvojas plīšanai, taču tikai pēc diviem mēnešiem NRTP sāka asi reaģēt. Valsts kontroliere Inguna Sudraba uzskata, ka par problēmām LR jāatbild ne tikai demisionējušajam ģenerāldirektoram Aigaram Semēvicam, bet arī LR valdei un NRTP. Ābrams Kleckins, NRTP priekšsēdis, par kura atsaukšanu no amata pēc opozīcijas pieprasījuma ceturtdien lems Saeima, jau norādījis, ka uzņemas morālu atbildību par notikušo, jo likumdošana neparedz, ka NRTP būtu jāveic detalizēta LR darbības kontrole. NRTP ir LR kapitāldaļu turētājs, kam likumi nosaka minimālās prasības, taču "kapitāldaļu turētājam neviens neliedz darīt vairāk", saka I.Sudraba. I.Skrastiņš atzīst, ka negribētu pamest LR kuratora posteni, taču saprotot, ka to nevar ieņemt, tāpēc paskaidrojumā NRTP vadībai lūdzis sevi no tā atbrīvot. Ceturtdien NRTP varētu lemt arī par jaunu LR kuratoru. Neoficiāli zināms, ka Ā.?Kleckins esot uzrunājis NRTP locekli Dāriju Juškeviču.

Tikmēr LR ceturtdien lēma, kā spiedīgie finansiālie apstākļi ietekmēs LR programmas, lemjot par raidījumu nākotni.

Ā.Kleckins stāsta — tas, ka februāra sākumā kādi raidījumi neparādīsies LR ēterā, nenozīmējot, ka tas būs uz ilgu laiku. Tas pagaidām esot uzskatāms tikai par izmēģinājumu" — LR vadība pati esot pieteikusies NRTP izmēģināt, kā varētu strādāt, ja valsts piešķirtā finansējuma apjoms nepalielinātos, saka Ā.Kleckins.


(papildināta ar 2. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas