Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Par ņirgāšanos atstādina policistus, Segliņš būšot bargs

Saistībā ar policistu ņirgāšanos par kādu vīrieti Rīgas Ziemeļu rajona iecirknī sākta pārbaude un ierosinātas disciplinārlietas. Iekšlietu ministrs Mareks Segliņš aģentūrai BNS pirmdienas rītā sacīja: "Ja fakti pierādīsies, tad tādiem [policistiem] nav vietas policijā."

Savukārt no Valsts policijas (VP) Rīgas Ziemeļu rajona iecirkņa vadības ir pieprasīts konkrēts rīcības plāns disciplīnas un darba organizācijas uzlabošanai iecirknī, Dienai atklāja Rīgas reģiona policijas pārvaldes pārstāve Sigita Pildava. Šis plāns līdz 15.oktobrim jāiesniedz Rīgas reģiona pārvaldes priekšniekam Andrim Dzenim. Šis iecirknis kļuvis pazīstams arī policistu draudiem noraut galvu kādai sievietei, kas ar iesniegumu vērsās pie likumsargiem.

Latvijas televīzijas raidījums De facto svētdienas vakarā demonstrēja videomateriālu, kurā redzams kā vairāki policisti ņirgājas par kādu vīrieti. Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona policijas iecirknī Allažu ielā ieradies kāds, iespējams, iereibis vīrietis, kurš vēlējies uzrakstīt iesniegumu. Tā kā vīrietis bijis iereibis, viņam atteikts. Vīrietis atteicies doties prom un apsēdies uz ietves pie iecirkņa. Video redzams kā kāds no iecirkņa telpām met vīrietim ar ūdeni pildītu cimdu. Fonā dzirdami, visticamāk, policijas darbinieku smiekli. Raidījums ziņoja, ka vēlāk šis video demonstrēts vēl vairākiem policistiem.

Rīgas reģiona policijas pārvaldes pārstāve Sigita Pildava aģentūrai BNS sacīja, ka disciplinārlietas pret vairākiem policistiem, kas tajā maiņā strādāja, sāktas jau pagājušajā nedēļā. Šie policisti uz disciplinārlietu izmeklēšanas laiku no pienākumiem iecirkņa dežūrdaļā ir atstādināti, taču viņiem norīkoti citi darba pienākumi. No viņiem pieņemti pirmie paskaidrojumi.

Pildava arī pieļāva, ka pārbaudes materiālus vēlāk varētu nodot Valsts policijas Iekšējam drošības birojam, lai tas izvērtētu, vai notikumā nav saskatāms noziedzīga nodarījuma sastāvs.

Videomateriāls, kas demonstrēts TV, esot diezgan sens un, visticamāk, noticis vasarā.

Video iemūžinājis policijas inspektors Aleksejs Kovaļovs, visticamāk, viņa kolēģis vecākais inspektors Kaspars Vagalis metis cimdu. Notikuma laikā telpā atradies arī inspektors Sergejs Ļebedevs.

Jau ziņots, ka Ziemeļu rajona iecirknī pēdējā laikā notikušais vairākas nebūšanas. Kāda šī iecirkņa inspektore, kura parakstījusi paziņojumu kādai rīdziniecei, kurā policisti pa jokam ielikuši arī frāzi ar draudiem par galvas noraušanu, pēc notikušā uzrakstījusi atlūgumu un policijā vairs nestrādā.

Kad konstatēts, ka viņa parakstījusi šādu iesniegumu, inspektorei piemērots disciplinārsods.

(papildināts ar 2.rindkopu)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas