Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Partiju SCP dibinās 6.septembrī, trīs vadītāja kandidāti

_Sabiedrība citai politikai _ceturtdien nolēma, ka partijas dibināšanas kongress notiks 6.septembrī, Dienu informēja partijas veidotājs Aigars Štokenbergs. Par partijas līderi, visticamāk, kļūs viens no šobrīd minētajiem trim kandidātiem - Gatis Kokins, A.Štokenbergs un Artis Pabriks, teica jaunās partijas veidotājs.

SCP medijos izvietojusi politisko reklāmu, kurā teikts, ka tiek dibināta sociālliberāla partija. Reklāmā teikts, ka aicināti pieteikties profesionāli un godīgi cilvēki. Šobrīd SCP ir 203 cilvēku liela iniciatīvas grupa.

Tomēr ne visi, kas atbalsta SCP stāsies arī partijā.

Divi no septiņiem biedrības dibinātājiem un valdes locekļiem – bijusī Hansabanka vadītāja Ingrīda Blūma un Latvijas Universitātes (LU) fonda valdes priekšsēdētājs Ivars Lācis - neturpinās līdzdarboties organizācijā, kad tā septembrī pārtaps par partiju.

Bijušais LU rektors Ivars Lācis joprojām vada SCP izglītības un zinātnes darba grupu, bet partijā iesaistīties nevēlas. "Partija ir specifiskas uzbūves organizācija, kurā es, kā akadēmiski brīvi domājošs cilvēks, neiederos," norādīja I.Lācis, piebilstot, ka to domā par visām partijām, ne tikai SCP. Arī par Izglītības un zinātnes ministru I.Lācis negrib kļūt, lai gan iepriekš viņa kandidēšana šim amatam izskanējusi.

Arī Ingrīda Blūma par partijas biedri nekļūs. "Biedrība ir biedrība, partija ir kas cits," norādīja I.Blūma, nevēlēdamās vēlreiz motivēt savu izvēli. Savulaik Dienai viņa jau sacīja, ka iesaistīšanās SCP darbā esot tikai un vienīgi atbalsta žests un iespēja paust savu viedokli, nevis platforma tālākai politiskai darbībai. Tā vietā viņa vēlas vairāk laika veltīt sev.

Kā atzīmē SCP valdes loceklis Gints Knoks, daudzi labprāt līdzdarbojas nevalstiskajās organizācijās, sniedz savus padomus, bet politiskajās organizācijās iesaistīties nevēlas. "Tas tikai parāda, cik partiju lieta ir ļoti degradēta," viņš saka, taču, lai kaut ko mainītu, nepieciešams līdzdarboties.   

G.Knoks prognozē, ka par partijas biedriem varētu kļūt aptuveni puse no šobrīd esošajiem 400 nevalstiskās organizācijas biedriem.

SCP pārstāvis Edgars Štelmahers pagaidām neredz iemeslu, kādēļ, lai viņš neturpinātu darbu partijā, ja tāda tiktu izveidota. Viņš gan nevēlējās izteikties, kādā statusā varētu tajā darboties, norādot, ka vēl nav pat konkretizēts partijas dibināšanas datums.

(papildināts ar 1.rindkopu)


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas