Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Pie tiesas zāles vairāki desmiti Lemberga atbalstītāju

Pie tiesas zāles, kurā pirmdien sāk skatīt Ventspils domes priekšsēdētāja Aivara Lemberga krimināllietu, pulcējušies vairāki desmiti viņa atbalstītāju, novēroja Diena.

Viņi drūzmējas gaitenī un spriež par to, vai tiks iekšā tiesas zālē. Tāpat pie tiesas zāles pulcējas žurnālisti un A.Lemberga advokāti.

Kā vēstīts, pirmdien liela grupa ventspilnieku devās uz Rīgu, lai paustu atbalstu A.Lembergam.

Tie ventspilnieki, kas sestdienas vakarā gāja garām afišu stabam vecpilsētā, iepretim Parex bankas filiālei Pils un Tirgus ielas stūrī,  droši vien ievēroja pie tā pāri reklāmām pārlīmētu īpatnēju tekstu. Tas bija izgriezums no vietējā laikraksta Ventas Balss ar Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāju Aivara Lemberga portretu un informāciju par to, ka pret viņu pirmdien Rīgā sākas tiesas prāva.

Nezināmais ventspilnieks(ce) bijis no A. Lemberga atšķirīgās domās un ar roku pierakstījis savu pilsētas mēra vērtējumu. Diena ir rakstījusi, ka pie šī staba un citās publiskās vietās līdzīgi attēli un A. Lembergam neglaimojošiem komentāriem parādījušies arī agrāk.

Pie viesnīcas Dzintarjūra Ventspils centrā drīzi pēc pulksten sešiem pieripoja pašvaldības firmas Ventspils reiss autobuss, kurā sakāpa ap trīs desmiti pārsvarā pensijas vecuma ventspilnieku. Vairākumā tie bija pazīstami no līdzīgām Lemberga atbalsta akcijām Kuldīgā un Rīgā, kad ar skaļiem saucieniem un ziedu klēpjiem pilsētas mēru sveica tā saucamā Grinbergu lietas procesa laikā un tiesai lemjot par viņa drošības līdzekļa mājas aresta  noteikšanu un maiņu.

Sapulcējušies, kuru vidū ierasti aktīva bija Jūrkalnes pagasta zemniece un uzņēmēja Anna Rudīte, Dienai neatklāja, kas apmaksā autobusu braucienam uz Rīgu, plakātu izgatavošanu un ziedu pirkšanu, atjokojot, ka viņi par visu rūpējas paši, jo ”vai tad pensionāriem naudas trūkst?” Atbalstītāji  arī vienbalsīgi noliedza neoficiāli pilsētā izskanējušās runas, ka par katru šādu braucienu viņiem kāds labi maksā.

Pret Ventspils mēru celta apsūdzība kukuļņemšanā, naudas atmazgāšanā, dokumentu viltošanā, aizliegtos darījumos un dienesta stāvokļa ļaunprātīgā izmantošanā. Lembergs uzskata, ka tas viss ir safabricējums. Kā līdzapsūdzētie šajā lietā ir viņa dēls Anrijs Lembergs un uzņēmējs Ansis Sormulis.

(pievienotas pirmās divas rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


Lembergs pirms gaidāmās tiesas mierīgs


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas