Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Piketētāji prasa atbrīvot iespējamo LB veikala izlaupītāju

Pie Rīgas apgabaltiesas ēkas ceturtdien sapulcējās apmēram 20 piketētāju, kuri ar dažādiem plakātiem rokās prasīja atbrīvot no apcietinājuma Ingu Zaharčenoku, kurš apcietināts aizdomās par Latvijas balzama (LB) veikala izlaupīšanu 13.janvārī Vecrīgā grautiņu laikā__. I.Zaharčenokam inkriminēta arī policijas transporta bojāšana. Viņš savu vainu neatzīst.

Kā vēsta LETA, tiesa nolēma nemainīt iepriekš piemēroto drošības līdzekli un vīrietis paturēts apcietinājumā. Lēmumu pārsūdzēt nevarēs, taču I.Zaharčenoka advokāts apgalvoja, ka ir iespējams atkārtoti vērsties tiesā pēc četrām nedēļām.

Piketu organizēja Vēstures pētnieku biedrība (VPB). Kā Dienai pastāstīja biedrības valdes priekšsēdētājs Roberts Klimovičs, viņi Ingu pazīstot kā ļoti atbildīgu un atsaucīgu biedru. «Ingus ir iemantojis biedru uzticību un cieņu, jo ir organizācijas «dvēsele»,» teica R.Klimovičs.

13.janvārī, pēc R.Klimoviča teiktā, daudzi no VPB piedalījušies Doma laukumā rīkotajā Tautas sapulcē, arī Ingus. Biedrības valde veikusi izmeklēšanu un konstatējusi, ka I.Zaharčenoks ir bijis Vecrīgā, taču nekādas pretlikumīgas darbības neesot veicis. Viņam esot gan bijusi «neliela vārdu apmaiņa ar policistiem».

Kā ziņo LETA, piketētāji uzvedās mierīgi, viņiem rokās bija plakāti, kas aicina tiesu būt taisnai un godīgai un «atdot meitai tēvu». Piketētāji pulcējušies desmit metrus no apgabaltiesas ēkas ieejas.

15.janvārī Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa apcietināja septiņas no Vecrīgā aizturētajām personām aizdomās par aktīvu piedalīšanos 13.janvāra nekārtībās Vecrīgā. Apcietinājums šīm personām tika piemērots kā drošības līdzeklis.

(papildināta ar 2.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas