Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

papildināta - Policija mēģina ierobežot protestētājus Vecrīgas ielās

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Jancis
J
Jaunieši sadevušies rokās atkal devās pretī specvienībai, skandējot saukli: "Atlaist Saeimu!". Vai nav stulbi šādi rakstīt par nodzertajiem ģīmjiem,ks viens otru pieturēja,lai nenogāztos zemē?
Martins
M
Labriit, mana modusies Latvija! gribeetos cereet ka kas buus mainijies - shis vareetu buut labs saakukms jaunai lappaspusei muusu veestures graamataa. Ka tik mees saliktu pareizos punktus un komatus shai staastaa.
great
g
Iekshlietu ministrijai vajadzeeja liidzaas policistiem situaacijas atrisinaashanai iesaistiit arii citus savus dienestus - ugunsdzeeseejus ar uudens shluuteneem! Paarkarsushie aatri vien buutu mieriigi kluvushi...
Una
U
Atlaist saeimu - ljoti skaljsh sauklis. Bet ko lai liek vietaa? Shajos apstakljos butu nejedzigi atlaist saeimu - bardaks garantets. Saprotams, ka ari tagad nav istas kartibas, bet vismaz kaut kada, nakamajas veleshanas labak japardomaa sava balss. Un par ekonomisko situciju - lv prese visu ljoti dramatizee. Ekonomiskaa lejupsliide ir visur Eiropaa. Protams, njemot veeraa, ka vinju ''treknie gadi'' bija daudz ilgaaki kaa Latvijai, tad arii tagad vel tik gruti neiet, ir shis tas iekrats, utt. Tomer Anglijaa, piemeram, ir ljoti nopietnas problemas - cilveki zaude darbu tuuksotshos. Un vel lielakas ir gaidamas, vismaz taa izskatas, taa ka pacietibu un mieru, miiljie tautieshi. Tikai ar veesu praatu un viedumu var kaut ko sasniegt.
Sociāldemokrāts
S
Biju Doma laukumā. Iespaids: šoreiz ir nopietni. Sakustējušies cilvēki ar reālām ekonomiskām interesēm. Tie vairs nav pensionāri, kuri protestēja pret abstraktiem "komonistiem un čekistiem". Lielākā daļa bija ekonomiski aktīvie iedzīvotāji - jaunieši un spēka gadu cilvēki. Sirmgalvju bija mazāk, nekā parasti līdz šim. Daudz bija ģimeņu ar maziem bērniem - ratiņos, uz rokām vai uz tēvu pleciem. Sejas gaišas, saprātīgas. Trulu un "prastu" ļaužu praktiski nebija. Latviešus un krievus vienoja protests pret negatīvo nākotnes perspektīvu - bezdarbu un nabadzību izzagtā valstī. Fotografējot izspraucos cauri visam laukumam. Cilvēki izturējās ļoti atsaucīgi un labestīgi cits pret citu - nebija asas grūstīšanās, visi laipni un saprotoši. Kāpēc notika spēka akcija pie Saeimas? Starp cilvēkiem uz ielas, tramvajā vai mītiņā vienmēr ir daži agresīvi, ar vājiem nerviem vai īsāku prātu. Tādiem patīk konkrēta aktīva rīcība, adrenalīns. Mierīgā vairākuma vidū agresīvie apzinās savu vietu un nesprēgā. Kad mierīgais vairākums izklīda, agresīvie sajutās gudri, vareni un gāja "atlaist Saeimu", jo saprot visu burtiski un tieši. Agresīvos nevar atstāt vienus - tie jāpieskata, jāmierina, jāmudina savaldīties. Bet... pacietības mērs ir pilns - kāpēc pieklusināt agresīvos, ja valdošie savaldīgu klusēšanu sāk uzskatīt par pašssaprotamu normu? Savaldība nerodas pati no sevis. Tā nebūt nav norma pat civilizētās un labklājīgās Eiropas valstīs. Pirms nedēļas Oslo bija sadursmes ar policiju, izdauzīti skatlogi un asaru gāze sakarā ar protestu pret karadarbību Gazas sektorā. Ko tad citu varēja paredzēt un sagaidīt Latvijā pie šādām varas un iedzīvotāju attiecībām? Būtu pārsteigums, ja tas būtu beidzies citādi. Un vēl skaidrojums nobeigumā. Nesavaldīgus, "prastus" cilvēkus bezdarba situācijā atlaiž pirmos un pieņem mazapmaksātā smagā darbā kā pēdējos, jo uz šādu neizdevīgu darbu pietiekamā skaitā konkurēs "mierīgie, savaldīgie, izglītotie ar skaidrajām un gudrajām sejām", kuriem jābaro ģimenes un jāmaksā par studijām. Vai ir brīnums, ka "mierīgie" atļāvās "palaist no saites" agresīvos, lai labklājīgi-manīgi- zaglīgie sāk sajust realitāti. Un pēdējais. Piekrītu Godmanim, kurš satrauktā balsī saka, ka situācija valstī ir mainījusies. Jā, tā ir mainījusies, bet ne jau šovakar. Tā mainījās visus pēdējos gadus. Šovakar vadzis lūza. Attiecības būs citādas. Skarbākas, bet arī patiesākas. Tāds ir izdzīvošanas likums. Nekā personiska...
Q
Q
Jocīgi. Gan LNT, gan LTV korespondenti atzīmē dīvainu policijas mazspēju grautiņa sākumā. Pie Saeimas nav bijis nedz barjeru, nedz nopietnu policijas spēku. Savukārt Godmanis nupat telefonsarunā burtiski bļāva, ka "nekādus pārmetumus par policijas darbu nevēlas dzirdēt", ka viss esot bijis tā, kā vajag. Delfos lasāms par cilvēku grupu, kura pēc pasākuma beigām nekavējoties pūlējusies uzsākt skatuves demolēšanu, bļaustījušies "Na*** Seim!", bet saņēmuši tikai aizrādījumu no policijas... Tad devušies uz Saeimu. Uzkrītoši daudz piedzērušu, kurus pat necentās savākt - tāds vismaz iespaids. Vēl TV vērojot, šķita, ka bardaks pamazām noplaka pats no sevis, nevis tādas aktīvas apkarošanas rezultātā. Secinājums - lai kas arī nebūtu nekārtību organizētāji, izraisītāji un uzturētāji, diez vai viņus vērts meklēt mītiņa organizētāju vidū. Ja nu vienīgi Pabriks ar Štokiju tiešām ir galīgi nelieši.
Zilite
Z
ANGLOSAXIM 21:48 Kadreiz bija tada filma - Vienkarsi Marija .
Sapulces dalībniece.
S
Atrados sapulces dalībnieku viducī,viss bija ļoti miermīlīgiNepievērsām uzmanību apstāklim,ka aizmugurē,tuvāk Jēkaba ielai,kas ved uz Saeimas ēku,bija dzirdami saucieni nevis "atlaist saeimu",bet gan "ieņemt saeimu".Tātad viņiem bija konkrēts mērķis-izraisīt nekārtības.Tāpēc nevajag prastus huligānus saukt par protestētājiem.Viņi jau nu vismazāk pret kaut ko protestēja.Ceru,ka tiks noskaidrota kaut daļa šo huligānu.
PILNAI LAIMEI
P
Kad izsvērsi atšķirību starp "tā kā tā" un kā tā kā, tad uzzināsi, ko darīt tālāk, ko pagaidām absolūti nezini.
to 22:10
t
Kaunies par Saeimu, Mk, prezidenta bezdarbību, jo demokrātiskā valstī, ja L. tāda būtu, cilvēki neiziet ielās vispār - tam nav pamata!!!! Nevis sekas te jāvērtē, bet iemesli - Saeimas gadiem ilgā zagšana u.tml. - tas, kas izveda tautu protesta akcijā principā!!!! Kaunies par vadošo kliķi nevis par grautiņu.Tas ir tikai sekas.
alma palma
a
kas gan ir daži izsisti logi pret to postu, ko valdība jau nodarījusi un turpina nodarīt tautai ..
lux
l
_''erglim_ Vai vienreiz nepietiks cūcības attaisnot ar kaut kādu mistisku bezizeju, bezceribu utt. Paskaties ierakstus, neciik bezcerības nomākti tie nelieši nebija.
Re
R
Man ir jauiem, visiem tiem, kas šo grautgu atbalsta, kāds sakars Saeimas atlaišanai, ar veikalu demolēšanu un aplaupīšanu, kāds tur kopsakars, ja bariņš tizleņu gribēja izzālēties, varbūt pajaautājiet viņiem, vai viņi zina, kas ir Saeima, varu saderēt, ka vismaz puse, pat nezinātu, par ko ir runa, un vēl to pašu jautājumu uzdodiet latviešu valodā, būs pavisam interesantas atbildes.....
R
R
Vardarbība šādā izpausmē ir normāla pūļā reakcija uz gadiem ilgu valdošās kliķes ignoranci pret tautu. Saeimas logu dauzīšana ir pilnībā attaisnojama reakcija uz gadiem ilgo valsts izzagšanu, kuru piekopj Saeimas deputāti un ministri.Tā ir tikai reakcija, kad citā veidā Saeima vienkārši ignorē. Arī šovakar - prezidents dala ordeņus, Godmanis - neko nezin. Lai lido akmeņi - varbūt beidzot sadzirdēs.
Klaipeda
K
mieli broliai, tik nebludikit ir nepashikit Latvija rusams !!!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

FOTO: tauta 13.janvārī Doma laukumā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas