Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +11 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

papildināta - Policisti aicina Segliņam pārskatīt lēmumu par sporta spēļu atcelšanu

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) uzskata, ka Valsts kontrole ir tā, kas pārspīlējusi savos aizrādījumos par taupīšanas nepieciešamību uz sporta svētku rēķina. Savukārt Neatkarīgā policistu arodbiedrība (NPA) uzskata, ka sporta svētki policistiem ir nepieciešami, un mēģina pārliecināt iekšlietu ministru Mareku Segliņu (TP) pārskatīt savu lēmumu tos atcelt.

Ministrs šodien atkārtoja, ka ir oficiāli atcēlis ministrijas sporta spēles. "Nebūs šie sporta svētki, bet liesas sporta spēles," teica ministrs. Darbinieki netiek aicināti braukt ar bērniem, neuzstāsies ne grupas, ne orķestris, nebūs svētku uguņošana un nebūs arī bērnu pilsētiņas kā tas līdz šim bijis. Ja kāds tomēr gribēšot padejot, tad tiks ieslēgts magnetofons, informēja Segliņš.

Dienai sacīja NPA valdes priekšsēdētājs Armands Augustāns, no valsts ekonomijas viedokļa tas ir pareizi izdarīts lēmums, jo ietaupīto naudu var novirzīt citām policistu vajadzībām. Viņš arī teica, ka 16 tūkstoši latu ir tikai redzamā daļa, jo parasti pasākumam tiek iztērēts vēl aptuveni tikpat – degvielai, ēdināšanai, salūtiem, mūzikai. Bet no otras puses, šis ir viens no veidiem, kā apvienot kolektīvu, lai viņi justu, ka ir vajadzīgi. “Ikdienā nekas tāds policistiem netiek piedāvāts, izņemot kaut kādus pasākumus Policistu dienā decembrī,” stāsta A.Augustāns.

Jau ziņots, ka Iekšlietu ministrs (IeM) Mareks Segliņš (TP) nolēmis atcelt ikgadējos ministrijas sporta svētkus, ņemot vērā Valsts kontroles (VK) vadītājas Ingūnas Sudrabas izteikumus. I.Sudraba pirmdien Latvijas Televīzijā 100.pantā sacīja, ka ministrija viņu uzaicinājusi uz savām sporta spēlēm, ko viņa uzskata par “milzīgu cinismu”. “Varētu painteresēties, kurā sporta veidā viņi vēlējās mani redzēt, “ piebilda I.Sudraba.

IeM Preses centra vadītāja Laura Karnīte BNS informēja, ka šā gada sporta svētku izmaksas bijušas aptuveni 16 tūkstoši latu. Trīs tūkstošus latu apmaksājusi Latvijas Policijas sporta asociācija, 10 tūkstošus - IeM Sporta klubs un vēl trīs tūkstošus - Iekšlietu ministrija. Sporta spēlēs ministrijas struktūru darbinieki parasti spēlē futbolu, strītbolu, velk virvi. Sporta svētki notiek kopš 1998.gada.

Pēc A.Augustāna vārdiem, pirmkārt, sporta spēles ir laba atpūta un, otrkārt, iespēja tuvāk iepazīt kolēģus, kas nākotnē veicinātu arī informācijas apmaiņu starp policistiem. Turklāt, kā norāda NPA valdes priekšsēdētājs, Valsts policija slikti nodrošina policistiem sporta nodarbības un fiziskās aktivitātes, tajā pašā laikā ikdienas darbā prasot lielu fizisku slodzi. “Tāpēc šie sporta svētki ir arī kā iemesls pasportot,” uzskata A.Augustāns.

Turklāt NPA jau iepriekš aicinājusi pievērst lielāku uzmanību profilaktiskajiem pasākumiem policistu veselības uzlabošanai. Īpaši aktuāls šis jautājums kļuva, kad 26.maijā Ludzas slimnīcā pēkšņā nāvē - no akūta infarkta 49 gadu vecumā miris Ludzas rajona Policijas pārvaldes policijas darbinieks kapteinis Aleksandrs Podvinskis.

Kā norāda A.Augustāns, tā vietā, lai vispār atceltu sporta svētkus, drīzāk varēja samazināt izdevumus. “Priekš kam policistiem ir vajadzīgs salūts, kas izmaksā līdz 5 000 latu?” vaicā NPA valdes priekšsēdētājs.

Savukārt VUGD priekšnieks Ainars Pencis uzskata, ka “iekšlietu ministra lēmumu var saprast” un ugunsdzēsēji tam pakļausies. Pēc A.Penča vārdiem, Valsts kontrole pārspīlējusi savus izteikumus par sporta pasākumu izmaksām un tādēļ uz M.Segliņu VUGD “apvainojuma nav”. A.Pencis arī neuzskata, ka 8-9 tūkstoši latu stadiona nomai Kandavā ir tik milzīgas izmaksas. "Bet ja Sudrabas kundze uzskata, ka šādi pasākumi nav vajadzīgi, lai paliek," saka VUGD priekšnieks. Viņš gan atzina, ka “tas bija vairāk politisks gājiens”.


(papildināta ar 2. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas