Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

papildināta - Provizoriski vienojas ar SVF, ka pensijas izmaksās uz deficīta rēķina

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Muļķu zemes pavalstnieks
M
Latvija pievilcīga vieta investīcijām?! Nu,Grietiņ gan Tu murgo! Ar ko tad viņa ir pievilcīga? Vai ar neprognozējamu nodokļu politiku? Vai ar superstipro latu,kas atbaida investīcijas? Vai neesi dzirdējusi,ka daudzi Latvijas uzņēmēji plāno atstāt valsti?
pense to dzeris
p
slikti tu par mani domā! Esmu amatpersona, bet tuvākajās dienās dodu vietu jaunajiem, patlaban jau trešo mēnesi apmācu, lai var turpināt, ja sajēgs.Bet man vienalga, gan jau sabiedrība turpinās apmācīt! Gribu teikt tikai to, viss darba mūžs aizvadīts maksājot nodokļus no katra lata, pie jebkuras politiskās iekārtas. Nejūtos vainīga, ka latviešu politikāņi .. savu valsti
ciniķis
c
"turklāt - kāpēc ir jāatbalsta valstij kaut kādas nozares? kas tie uzņēmēji mazspējnieki? lai bankrotē, ja nespēj konkurenci izturēt. lai dod ceļu tiem, kam atbalsts nav vajadzīgs!...." Šim nepiekrītu galīgi. Es zinu, šī domāšana ir vīruss, kas ir iebāzts mūsu sabiedrības galvās, lai mēs nepretotos........ Iesaku mainīt domāšanu. Pirmkārt, visas attīstītās valstis savām nozarēm ( piemēram, lauksaimniecībā) maksā milzīgas subsīdijas, lai šo nozaru preces varētu konkurēt citu valstu ( piem. Latvijas) tirgos. Vajag aizmirst mītus par brīvo tirgu un "godīgu konkurenci" - tādi realitātē nepastāv. Atņem Vācietim, Dānim, Zviedram subsīdijas un nodokļu atvieglojumus - un tad paskaties, kas notiks ar viņu tā saucamo konkurētspēju. Problēma ir citur - problēma ir tā, ka, ja mēs sākam domāt kategorijās tipa - "lai izdzīvo stiprākais, tas, kurš spēj ražot lētāk" utt., tad visai eiropai un ASV būtu jāslēdz sava ražošana, jo Āzijā to pašu var saražot daudz, daudz lētāk! Tikai ne ASV, ne Eiropa ar šo maldīgo ideoloģiju neslimo un nemaz netaisās neko slēgt, jo labi zina, ka, ja likvidēs ražošanu - tad ko darīs šo valstu iedzīvotāji?! Kā pelnīs maizei un ar ko? Diemžēl mums nekad neviens šo patiesību nesaka, mums saka pretējo - ja Latvijas uzņēmumi nevar konkurēt, lai bankrotē. Tikai ko mēs visi iesāksim un ar ko pelnīsim, ja mums vairs nebūs pat tās ražošanas, kas vēl ir tagad? Ko darīs lauksaimnieki, ja mums visu ievedīs no Ķīnas un Polijas, kas ražo lētāk gan uz kursa starpības, gan uz subsīdiju rēķina? Un pats galvenais jautājums - par kādu naudu mēs to importu pirksim, ja paši nestrādāsim? No Aizdevuma? Cik ilgi? Par investoriem labāk nemaz nerunā - es nezinu nevienu iemeslu, kamdēļ Latvijā būtu izdevīgāk kaut ko investēt vai ražot, kā, piemēram, Polijā!!! Mūsu ekonomiskā un politiskā vide no investīciju viedokļa ir absolūti nekonkurētspējīga, lai ko tev arī Rimšēvics stāstītu!!!
Pensionāre to dz
P
Klausies, ko tev saka Hu. Tā ir patiesība. Un patiesība ir arī tā, ka šajās nosauktajās "darba vietās" nav vajadzīga inženiera izglītība. Te var ielikt arī šoferu dēlus vai kādus citus puskoka lēcējus., kam varbūt arī ir kāds vieglāk iegūstams diploms.
Hu>dz
H
Ne jau penši dibināja simtiem valsts un pašvaldību aģentūras,ieviesa padomes uzņēmumos,aģentūrās ,slimnīcās,muzejos,bibliotēkās un namu pārvaldēs,1000-2000 latu ikmēneša piemaksas pēc vadības līgumiem ministriju departamentu un aģentūru direktoriem,prēmijas vairāku mēnešu algas apmērā,līdz pat sešām reizēm gadā(Ekonomikas ministrijā),ne jau konkursa kārtībā tika izraudzīti 20-21 gadlgie ministru padomnieki,ar papildus atalgojumu dažādu uzņēmumu un aģentūru padomēs u.t.t.
Atlicis pats mazumiņš
A
Vēl valdībai tikai provizoriski jāvienojas ar aizdevējiem par progresīvā ienākuma nodokļa ieviešanu un pievienotās vērtības nodokļa (PVN) 21% likmes samazināšanu pārtikas produktiem! Neizskatās smuki,ka Lielbritānijā,Īrijā,Maltā,Slovēnijā, Horvātijā,Andorā,Sanmarino un Grenlandē bāzes pārtikas produktiem tiek piemērota 0%,PVN likme,Šveicē un Lihtenšteinā-2,4%,Polijā un Luksemburgā-3%,Spānijā-4%,Grieķijā-4,5%,Portugālē un Maltā-5%,Francijā un Monako-5,5%,Beļģijā un Holandē-6%,Islandē,Vācijā,Bulgārijā,Maķedonijā-7%,Tu rcijā,Serbijā-8%,bet Latvijā 21%!
grieta
g
naudu investīcijām aizdod nevis valtij, bet konkrētam uzņēmumam un biznesa projektam. jā - es esmu pārliecināta, ka Latvijas uzņēmējiem tiks aizdota nauda, jo daudzi no viņiem strādā ļoti labi. tāpat kā es esmu pārliecināta, ka Latvijā ārvalstu uzņēmēji atvērs savas ražotnes - jo Latvija ir un būs pievilcīga vieta investīcijām!
grieta
g
runa nav par summaam, bet par sameriigumu un pabalstu grieztiem. tavs berns ne ar ko nav sliktaks, taapat kaa tas otras sievietes beerns arii nav ne ar ko sliktaaks par taveejo. ja tu pelni vairaak - nu i paldies Dievam, ka tev dzivē ir veicies un tu tāds gudrinieks. un to es saku pilniigi nopietni. citiem pietrūkst gan izveicības, gan veiksmes - vai tāpēc viņi jānošauj? te runa ir mazliet par ko citu - ko mēs kā sabiedrība saprotam ar sociālo sistēmu un kam galu galā tā ir domāta?
dzeris - grieta
d
Un tu ko, tici, ka Latvijai vēl kāds aizdos naudu investīcijām, vai te nāks investori? Un savus uzņēmējus tādā vai citādā veidā atbalsta jebkura valsts.
Ieva
I
Vienu lietu zinu gan, ko vajadzētu atbalstīt: tas ir Rigvir un tamlīdzīgi produkti, jo reģistrācija ir garš un smags process, taču, lai arī daudz darbavietu tādu preparātu ražošana nedotu, nauda būtu liela. Protams, ja to visu ražotu paši, nevis kāds ārvalstu onkulis savās ārvalstīs....
hiho
h
Kapēc es, ja saņēmu vairāk nekā 100 ls, nevarētu pretendēt uz bērna piedzimšanas pabalstu? Kāpēc mans bērns sliktāks par to, kam māte mazāk pelna?
grieta
g
jaa, es pilnīgi tev piekrītu! tagad nabaga pensionāri būs vainīgi, ka valdība stulba! p.s. redz, manuprāt, pabalstam ir jāsniedz atbalsts - tāpēc tas ir pabalsts. bet pabalsts nevar būt 1000 latu apmērā, jo redziet māmiņa šādu algu saņēmusi. ir jābūt samērīgumam. viņa jau no tiem 1000 latiem tāpat var iekrāt. pabalsts ir palīdzība, kas pasargā grūtos brīžos un tas nav matemātiska aprēkina objekts - kā maz uzkačat lielākas soc.iemaksas, lai vairāk "nopelnītu". ... bet nu labi. tā ir nedaudz cita tēma. un neba māmiņas vainīgas, ka valsts nav spējusi normālu un ilgspējīgu sistēmu ieviests jau no paša sākuma.
sistema
s
Vai jus zinat, ka dazi valdibai pietuvinatie pedejos gados sev uztaisija pensijas 3000 ls menesi! Tiesi taapat, kaa tie, kas sanema zelta izpletnus un tulit pieteicas bezdarbnieku pabalstam, kas viniem ir 4000 -6000 ls menesi! Tadiem luk, vajadzetu samazinat vai nonemt!
targash
t
Esam aizņēmušies, nauda stāv, procenti sen kā tiek maksāti. Es atvainojos, bet tas nav normāli. Tā nauda apritē dod pozitīvu efektu. Bet noteikti piekrītu, ka naudu var izmantot mērķtiecīgākos ekonomikas stimulēšanas pasākumos. Bet nu ko par to runāt, ja mēs pat nevaram izveidot efektīvu valsts pārvaldi.
Ieva
I
A kur var? No bezdarbniekiem? Tad, piemēram, būs biežāk dzirdami stāstiņi par sīkajiem, kas krāpniekiem iznesuši visus vecāku ietaupījumus vai, kuriem nauda vienkārši atņemta.....Veselības aprūpe, kuru cītīgi un ne vienmēr pamatoti izmanto arī pensionāri? Tur jau tāpat viss ir galīgā pakaļā un pat ja neko nost neņems, mēsli ir garantēti uz vairākim gadu desmitiem....nē, protams, to sfēru var un vajag sakārtot, tik nesanāks tā uz sitiena, tāpat kā ar izglītību....Iekšlietas? Protams, igauņiem tas viss darbojas labāk un par mazāku naudu, taču mums pa priekšu jāsavēl politikāņi, kas iecels strādāt nevis tikai algu saņemt spējīgus ierēdņus, taču, ņemot vērā daudzu mīlestību uz īstenajiem latviešiem, cīnītājiem ar korupciju, kristālskaidriem cilvēkiem....

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas