Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

papildināta - Publisko nodomu vēstuli SVF

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ilze
I
Ak, ciniķi, kaut Tev nebūtu taisnības...
skeptiķis
s
Valsts pārvaldes iestāžu algas mēnesī uz doto brīdi - policisti - 300 Ls, robežsargi - 300 Ls, cietumu apsardzes personāls ( tieslietu ministrija) - 200 Ls, muita, nodokļu inspektori - 250 Ls, Valsts Ugunsdzēsības un glābšanas dienests - 150 Ls, armijas personāls 250 - 300 Ls. Sociālā joma: atalgojums mēnesī - skolotāji - 195 Ls, medicīnas personāls - 100 -250 Ls, pensijas ( vidēji) - 140 Ls, bezdarbnieka pabalsts - no 45-250 Ls ( 95% bezdarbnieku) JAUTĀJUMS - cik no šīm algām, pensijām un pabalstiem vēl griezīsim un samazināsim????
ciniķis
c
Un visbeidzot, ja augstāk minētie pasākumi neizraisīs legālās ekonomikas pašlikvidēšanos un no tā izrietošo humāno krīzi un sociālo sprādzienu, tad tiks ieviesti sekojoši papildus pasākumi ( smagā artilērija) 1.PVN paaugstināšana no 21% uz 23% ( sk.22.punkts 1.apakšpunkts) 2. Tā saucamais progresīvais nodoklis nabadzīgajam vidusslānim -Iedzīvotāju ienākuma nodokļa paaugstināšana no 23% uz 25% cilvēkiem, kuriem ienākumi uz papīra sasniedz 500 Ls (sk.22. punkts 2.apakšpunkts) SECINĀJUMI: 1.Vidusslāņa nebūs - visi būs nabagi, atskaitot dažus. 2.Bezdarbs - 50%. 3.Bēdziet no šīs valsts, kamēr vēl varat un kamēr ir laiks.
ciniķis
c
Galvenie ekonomikas ierakšanas zemē un sociālā sprādziena izraisīšanas pasākumi: 1. Valsts garantiju ierobežošana, izņemot banku sektoram. ( sk.15.punkts 4 apakšpunkts). Nedaudz pakomentēsim - tas nozīmē vienu - visas pļāpas par eksporta garantijām un ekonomikas konkurētspējas paaugstināšanu var izmest miskastē. Te vairs nav par ko runāt. 2.Iedzīvotāju ienākumu nodokļa palielināšana un nodokļu atvieglojumu samazināšana vai atcelšana lauksaimniekiem. ( sk.21.punkts 2.apakšpunkts) - lauksaimnieku, ražotāju un tirgotāju konkurētspējas sagraušana, interesanti - kā tas iet kopā ar viņu pļāpām par investoru piesaisti? Vai arī nerezidentiem nodokļu atvieglojumi tiks palielināti? + iedzīvotāju iedzīšana vēl dziļākā nabadzībā. 3.Pašnodarbināto nodokļa palielināšana līdz 23% ( 21.punkts.3.apakšpunkts) -stimuls nemaksāt nodokli vai bēgt no valsts. 4.NĪ nodokļa ieviešana pilnīgi visām ēkām (21.punkts 4.apakšpunkts) 5.lauksaimniecības, vides un reģionālā degradācija: iestāžu apvienošana un valsts atbalsta, lauksaimniecības subsīdiju un dažādu citu subsīdiju, tajā skaitā akcīzes nodokļa atmaksu lauksaimniekiem, samazināšana ( 21.punkta 6.apakšpunkta 2.apakšpunkts) - uz jau esošās eiropas savienībā pastāvošās nevienlīdzīgā subsīdiju apjoma fona šis pasākums nozīmē pilnīgu LV konkurētspējas likvidēšanu tuvāko 2 gadu laikā un atkopšanās neiespējamību tuvāko 5 gadu laikā. 6.sociālo pabalstu samazināšana izveidojot sociālo drošības tīklus ( ar "garantētajiem" 40 Ls ienākumiem mēnesī uz 1 cilvēku). ( 21.punkta 6.apakšpunkta 7.apakšpunkts) 7.transports: ceļu uzturēšanas izdevumu samazināšana un mērķtiecīgāka sabiedriskā transporta subsīdiju izmantošana (21.punkta 6.apakšpunkta 7.apakšpunkts) - tas nozīmē - nodokļus un nodevas no automašīnām iekasēsim, bet ceļus neuzturēsim. Mērķtiecīgāka subsīdiju izmantošana praksē jau ir stājusies spēkā - skolniekiem un citām grupām valsts ir pilnībā nogriezusi jebkādu finansējumu.
ciniķis
c
skarbi bet patiesi: "SVF vēl 1997.gadā izpelnījās ārsta, kas izraksta receptes neinteresējoties par diagnozi slavu. SVF rekomendācijas pat nevajag lasīt, tās ir zināmas jau iepriekš. To realizācija ļauj stabilizēt īstermiņa finanšu rādītājus, bet veidā, kas pilnībā izslēdz ekonomiskās attīstības iespējas un ar to pašu arī tās stabilizācijas iespējas vidējā termiņā. Šīs politikas jēga ir vienkārša - iedot valstij naudu, lai tā palīdzētu starptautiskajiem privātajiem spekulantiem tikt galā ar parādiem. Iedomājieties, ka privātie spekulanti ir izdalījuši augsta riska kredītus valstī, kurā ir pirmsdefolta situācija. Viņiem draud izputēšana. Viņus glābj SVF, kas ar rekomendācijām un iebiedēšanu piespiež valsts valdību, lai tā paņemtu kredītu no SVF un norēķinātos ar spekulantiem uzņemoties saistības pret starptautisku organizāciju. Bet tā ir ekonomikas ierakšana zemē. Ar tādu slogu tā ir nolemta...."
donis7
d
Tu arii esi no tiem pashiem - kreizii domaajoshajiem? Ko te var dibinaat? Visa nauda aiziet nodokljos!!! kaada no taa jeega - ar shitaadiem nodokljiem te NEVIENS nevienu uznjeemumu nedibinaas! Atver acis! Tieshi taapeec aroo esam taadaa pakaljaa, kaadaa esam! Valsts vienkaarshi naturaali visu ir izchakareejusi! kaadu uznjeemeejdarbiibu te vispaar var buut runa!?
r(8)
r
Nodokliem ir jabut konkuretspejigiem un it seviski PVN butu jabut ne vairak ka 10% sajos grutajos laikos , ta lai tava sarazota prece butu spejiga konkuret un uznemuma ipasnieki butu ieintereseti maksat nodoklus , bet ja PVN bus 23% tad tava sarazota prece bus dirsa bazama jo cilveki vinus vienkarsi nespes nopirkti , bet kas vispar pietrukst saja valsti ir " stabils ekonomikas modela planojums ", kas dotu valstij ienakumus un atistitu jaunas darba vietas " ta pati lauksaimnieciba , mes braucam uz Iriju , Angliju , utt...vakt kartupelus , zemenes , kapostus , abolus , plumes , burkanus........Latvija ir konkuret spejiga daudzas nozares, bet nekas netiek darits lietas laba , jo Letini ir parak bailigi un glevi ...................
Dolārs
D
Ja nodokļus nevar samazināt, tad vismaz likt mierā un tiešam pieķerties valsts aparāta reformām. Un pirmkārt, ministri varētu paši uzņemties reformu vadīšanu. Reālu vadīšanu, nevis politisku murkšķēšanu. Pašreizējie ministriju augstākā līmeņa vadītāji, kam būtu reformas jāveic- loģisku iemeslu dēļ- sev algas nenogriezīs un/vai sevi neatlaidīs. Tas ir jādara kādam citam. Pretējā gadījumā tiek atlaisti cilvēki, kas reāli tās reformas ieviestu dzīvē. Otrkārt, ministriju apvienošana, ko daži jau piedāvā, bet daži sauc par aplamu, IMHO ir pat ļoti vēlama. Tas ievērojami samazinātu izmaksas. Treškārt, jāaktivizē ES projekti (tiem OBLIGĀTI ir jādod līdzfinansējums), kas dotu iespēju sildīt ekonomiku. Celtniecība ir milzīgs dzinulis, kas līdzi velk visu tautsaimniecību kopumā. Ceturtkārt, prioritārajām nozarēm/uzņēmumiem ir jāsaņem reāls atbalsts, nevis tikai skaisti vārdi.
nu
n
es pareizi saprotu - lv problēmas rada nevis krīze, bet nespēja uzturēt uzpūsto administratīvo aparātu? kam viņš ir vajadzīgs ? 100% garantēju, ka praktiski visas funkcijas var īstenot ar 2x mazākām izmaksām (ja pieņem, ka alga 200-600 lvlv ir ok un darba diena ir 8h nevis 3-4h ar pīpauzēm, kafijām.... + visticamāk katrs otrais priekšnieks ir lieks.....
Lelle
L
Tautai ir jāiet ielās, lai izdzēnātu tās Rīgas parazītu bandas. Sāksim ar telšu pilsētiņu Doma laukumā...
nu
n
tā starp citu: netraucētu uz vēstules "palieli" paraksti ar reālu atbildību, ka tulkojums atbilst īstenībai un ir iztulkots 100% viss teksts.
uldis
u
Pietiks mūldēt.
Ērglis
Ē
Wow, viena zvaigznīte par godīgu jautājumu - kādam laikam esmu taču sariebis.
Ērglis
Ē
Un zaudējot tikpat daudz ieguldītā?
Ērglis
Ē
Un kāds ir tavs risinājums, kā palielināt ienākumus? Izņemot protams fantastisko variantu, ka visi latvieši pēkšņi kļūst apsviedīgi un sāk griezt naudiņu šeit pat uz vietas un maksā jau esošos nodokļus?

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

Nodomu vēstule SVF angļu valodā

Nodomu vēstule SVF latviešu valodā (neoficiālais tulkojums)

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas