Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

papildināta - Rēzeknes novadā purvā pazudusī sieviete atradusies

Pirmdien, neilgi pirms plkst.15 sveika un vesela atrasta Rēzeknes novada Gaigalavas pagasta Kvāpānu purvā pazudusī ogotāja - 1937.gadā dzimusī Antoņina Basaja. 

Valsts policijas pārstāve Ieva Rekšņa informē, ka sievietes meklēšanā bija mobilizēti ļoti plaši resursi. Ogotāju meklēja gan policijas darbinieki, gan zemessargi, gan vietējais mednieku kolektīvs, gan arī Valsts robežsardzes koledžas kursanti un kinologi. 

Virs purva vairākkārt pacēlās robežsargu helikopters. Ļoti lielu atsaucību izrādīja arī vietējie iedzīvotāji, kuri brīvprātīgi palīdzēja meklēšanas darbos. 

Jau ziņots, ka svētdien Rēzeknes novada Gaigalavas pagastā Kvapanu purvā bija devusies mežā un nav atgriezusies 1937.gadā dzimusi sieviete.

Valsts policijas pārstāve Ieva Rekšņa aģentūrai BNS pastāstīja, ka svētdien mežā devušās trīs sievietes, pašķīrušās un viena no viņām - Antoņina Basaja - no meža nav pārradusies. Ziņas par sievietes pazušanu saņemtas plkst.21.

Patlaban sievietes meklēšanā iesaistīti vairāki desmiti cilvēku, meklēšanas operāciju koordinē Rēzeknes pilsētas un rajona policijas pārvaldes priekšnieks Viktors Čudars. Sievietes meklēšanā iesaistīti 40 robežsardzes koledžas kursanti, zemessargi, policisti, iespējams, pazudusī tiks meklēta ar robežsardzes helikopteru. Jau pašlaik meklēšanā iesaistīts kāds vietējais deltaplānists.

Vairākkārt vēstīts par nedēļas nogalē Sedas pusē notikušu traģēdiju, kad Sedas purva dīķos devās makšķerēt un pazuda trīs vīrieši. Viņu meklēšanā tika iesaistīti plaši policijas spēki, un vīriešu mirstīgās atliekas tika uzietas svētdien. Bojāgājušie ir 1969., 1965. un 1972.gadā dzimuši vīrieši.

Pēc meža veltēm devušos cilvēku meklējumos policijai, zemessargiem un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta pārstāvjiem jāiesaistās itin bieži. Piemēram, šajā nedēļas nogalē Jelgavas novadā kāda sieviete, kura bija devusies pēc meža veltēm, apmaldījusies un saviem spēkiem nav varējusi izkļūt no meža. Sirmā kundze mežā pavadījusi pusotru diennakti, līdz viņu sestdien atraduši kājās saceltie zemessargi.

Piektdien Zemessardzes 52.kājnieku bataljona zemessargi, atsaucoties Valsts policijas lūgumam, iesaistījās pazudušas sievietes meklēšanā Jelgavas novada Glūdas pagastā. Pazudusī sirmgalve bija devusies pēc meža veltēm. Meklēšana sākās plkst.12.30, un tajā bija iesaistīti 15 bataljona zemessargi un divi karavīri. Ap plkst.14 zemessargi atrada pazudušo - viņa bija pavadījusi mežā pusotru diennakti.

Savukārt 16.septembrī Zemessardzes 27.kājnieku bataljona zemessargi Limbažu pagastā atrada pazudušu sirmgalvi, kas nakti bija pavadījusi mežā.

(papildināts viss teksts) 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas