Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Rīgas pils atjaunošanas padomi vadīs Ulmanis

Ar Valsts prezidenta Valda Zatlera rīkojumu izveidota Rīgas pils atjaunošanas padome bijušā prezidenta Gunta Ulmaņa vadībā, informē Prezidenta preses dienests.

Padome sekmēs un uzraudzīs Rīgas pils restaurāciju un atjaunošanu, kas jāpaveic līdz 2018. gadam - Latvijas valsts 100. gadadienas svinībām. Pirmā sēde notiks 15.aprīlī.

Rīgas pils atjaunošanas padomes sastāvā darbosies arī Rīgas pilsētas arhitekts Jānis Dripe, Valsts kultūras pieminekļu aizsardzības inspekcijas vadītājs Juris Dambis, Valsts aģentūras "Rundāles pils muzejs" direktors Imants Lancmanis, arhitekte Zaiga Gaile, Valsts būvinspekcijas vadītājs Leonīds Jēkabsons un vēl citi ar arhitektūru un būvniecību saistīti eksperti.

Rīgas pils ir nozīmīgākais viduslaiku fortifikācijas un arhitektūras piemineklis Latvijā, kas celts 1330. gadā, bet kopš 1922. gadā pilī strādā Valsts prezidents.

Iepriekš mediji vēstīja, ka šobrīd netiek nosauktas varbūtējām izmaksas, jo tāmes aprēķini neesot pabeigti, savukārt tikai rudenī būs skaidrs, uz kurieni pārcels Valsts prezidenta un Valsts kancelejas telpas.

Visvairāk pils tehnisko stāvokli ietekmē ēkas nenostiprinātie pamati. Patlaban Rīgas pils Baltā zāle un telpa, kas paredzēta vēstnieku akreditācijai, ir pārvērstas par noliktavām. Svētku zālē nav drošas grīdas pārseguma sijas, savukārt Valsts prezidenta darba kabinetā pie gala sienas novietotās vecmeistaru Ugas Skulmes un Leo Svempa gleznas vairs nespējot nosegt plaisas.

Rekonstrukcija būs plašākā pēdējo 70 gadu laikā.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas