Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Robežsardzes priekšnieks Dāboliņš iesniedz atlūgumu

Valsts robežsardzes (VR) priekšnieks ģenerālis Gunārs Dāboliņš pagājušajā nedēļā iesniedza iekšlietu ministrei Lindai Mūrniecei (JL) iesniegumu ar lūgumu atbrīvot viņu no ieņemamā amata un atvaļināt no dienesta robežsardzē no 14.aprīļa. Formālais iemesls - izdienas vecuma sasniegšana, Dienu informēja VR pārstāve Jevgēnija Korne.

Iekšlietu ministre L. Mūrniece aģentūrai BNS sacīja, ka ir pieņēmusi Dāboliņa iesniegumu un ar viņu jau apspriedusi trīs kandidātus uz robežsardzes priekšnieka amatu, kas ir robežsardzes amatpersonas. Ministre no Dāboliņa pieprasījusi šo kandidātu personīgās lietas, līdz 14.aprīlim viņa izvērtēšot kandidātus un tad arī izvēlēsies attiecīgo pretendentu, par kura apstiprināšanu vēl būs jālemj valdībai. Ministre gan pagaidām atteicās nosaukt kandidātu vārdus.

"Zinot robežsardzes situāciju, zinot cilvēkus, man bija viedoklis par tiem cilvēkiem, kas varētu ieņemt robežsardzes priekšnieka amatu, un mans viedoklis arī sakrita ar to, ko teica Dāboliņa kungs. Ir tikai jāizvērtē, kurš no viņiem vislabāk to (vadīt robežsardzi) spētu," uzsvēra Mūrniece. Ministre robežsardzes priekšnieku, kurš šo iestādi vada jau 13 gadu, slavēja par padarīto. Viņa klāstīja, ka Dāboliņš savu pārraudzības iestādi esot vadījis perfekti un dienestu ir izveidojis par ļoti spējīgu struktūru, vēsta BNS.

G.Dāboliņš brīvprātīgi iestājies dienestā robežsardzē 1992.gada 1.aprīlī. No 1996.gada septembra (13 gadus) ir robežsardzes priekšnieks. 1999.gadā Ministru kabinets G.Dāboliņam piešķīra ģenerāļa pakāpi. 2006.gadā iekšlietu ministrs pagarināja dienestu ģenerālim G.Dāboliņam līdz 2011.gadam.

Par pašaizliedzību un panākumiem, strādājot Latvijas valsts un tautas labā, robežsardzes priekšnieks ģenerālis G.Dāboliņš 2004.gadā tika apbalvots ar Ministru kabineta Atzinības rakstu, kā arī par sevišķiem nopelniem valsts robežas apsargāšanā 2008.gadā tika apbalvots ar Viestura ordeni.


(papildināta ar 2. un 3. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA


Līdzekļu trūkuma dēļ robežsardze lauž pakalpojumu līgumus

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas