Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - SAB informācija par Krievijas diplomātu nav interesanta

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
lūriķis
l
Ar tiem špioniem ir tā,ja reiz ir izgaismojies,tad darba pamatprofesijā vairs neatrast,jo ir iezīmēts var vienīgi sēdēt mītnes zemē un sniegt padomus,kā man nevajadzēja darīt.
WWW
W
Ko jūs domājat, ka SAB teiks: "jā, mēs dzirdējām, ka viņš ir spiegs, tagat sāksim izmeklēšanu lai atrastu vēl citus Krievijas spiegus izraidītu no valsts. Un mums ir zināmas noklausīšanās iekārtas" Nē taču.
LiliPuti(ns)
L
Человек ,Человек aū-ūū ! neatbildēji kā tad tur ir ar tiem Lielajiem Kremļa kapiem ?
Zubans
Z
Maskava uzskata, ka spiegot citās valstīs ir vēstniecības darbinieku tiešais pienākums. Ja citi nepiekrīt šai "normai", tad draud ar attiecību pasliktināšanu. Nožēlojami, ka mūsu ĀM ir tik impotenta un bezprincipiāla -tā skaitoties diplomātija.
cirks
c
Es ceru, ka TV3 "šums", tevi - filozofu neiedragājamo, taču neuztrauc ? Ja tā, tad kāds ir tavs motīvs bārstīt savas bezjēdzīgās domu "pērles" ? Piedalīties "šumā" ? Nu vecīt - nezolīdi šādam kungam ... :))
pindaks
p
Subjektīvu iemeslu dēļ, SABā, es neuzticos Rožkalnam......!!! Un ko tas dod...??? NEKO...!!! Bet iemesli ir.....
Bezdievis
B
Toties pie mums tai pašā laikā tiek vājināts KNAB, restrukturizēts SAB. Personisku ieguvumu dēļ tiek vājināta valsts aizsardzība.
ciniķis
c
nu, tās ir spiegu spēlītes. Protams, ka jebkura vēstniecība ir spiegu midzenis, vēstnieks ir tikai aizsegs. Bet, par to TV 3 sižetu jau nevar zināt, kas tur īsti tam apakšā ir. Bet, jābūt naivam, lai domātu, ka SABs nezināja un nekontrolēja šo darboni un vai TV 3 atklājot šā personību nebūs izdarījusi lāča pakalpojumu. Putins savulaik atklājot britu spiegus teica, ka lai šie turpinot strādāt, neesot jēgas izraidīt, jo tad atsūtīs vietā jaunus "darbiniekus" un spele sāksies par jaunu, a tā, ja spiegs jau ir zināms, viņu var kontrolēt, un vēl konkurentiem reālu dezinformāciju iespēlēt un kaitējumu nodarīt.
Pindaks
P
Kā Vladimiru Iļjiču Lindermani izlaida no cietuma..................,tā parādījās savādais "čelovekS"...!!!
Человек
Ч
В загашнике у "Ничего личного" есть еще компромат. Это кадры, как Хапилов встречается с Татьяной Жданок, Штабом защиты русских школ и Евгением Осиповым. То есть компромат еще тот, из серии: "Вилами на воде писано". Но для аудитории, для которой и работают журналисты, и такой компромат сойдёт. Главное, это же поднять шум! А правда, не правда - неважно.
ululiņš
u
Vakar jau vienreiz pierakstīju, ka diplomāti dalās 2 daļās: tādi, kas ir jau pieķerti un tādi, kuri vēl nav.
Bezvārdis
B
Protams, ka SABam tāda informācija nav interesanta. Apbrīnojami diletantiska 'Nekā personīga' žurnālistu rīcība, palaižot informāciju, kuras avoti netiek pārbaudīti nevienā līmenī. Kaut kāds Gruzijas žurnālists, kurš pats nevar nevienu pierādījumu minēt un pats faktus arī nezina, bet pieļauj, ka tā varētu būt, ir vienīgais avots. Neviens avots (kaut vai neoficiāls) Gruzijas drošības dienestos vai Latvijas drošības dienestos (kuri šo diplomātu ir pārbaudījuši) vai NATO, kam noteikti arī ir ziņas par diplomātiem, kas nodarbojas ar spiegošanu - nekas netiek pārbaudīts. Žēl, ka šādi jēli materiāli tiek laisti gaisā, dodot pamatu aizdomām par žurnālsitu pērkamību vai citādu angažētību.
KLM
K
Latvijas vestnieciba Krievija tads pats spiegu pereklis,ta ka nav ko apbizoties.Ja krievi atsutijusi "sagaismotu"agentu,ta vini tiesam ir mulki,bet TV3 vareja palaist gaisa "pili"- vajag tacu kaut ka par sevi atgadinat,
Ērglis
Ē
SAB protams nekas cits neatlika atbildēt šabloniski - visticamāk Hapilovs sen ir uz āķa, direktīvie miķi viņam seko i uz soļa, bet vēlams nevienam par to zināt nebūtu. Krievijas vēstniecība drusku ar saviem tekstiem jau garlaiko - vairāk jaunrades kungi.
cirks
c
Precīzi teikts - kultūras VECINĀTĀJS ... :)))

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VIEDOKLIS

Pēteris Viņķelis, politologs:

Ārlietu ministrija par katru Latvijā akreditējamo Krievijas, Baltkrievijas, Ķīnas un līdzīgu valstu diplomātu konsultējas ar dažiem NATO sabiedrotajiem. Ja ir nopietns iemesls liegt akreditāciju kādam diplomātam, tad tas arī, visticamāk, tiek darīts un nekādi īpaši paskaidrojumi par to sūtītājvalstij netiek sniegti. Tātad, konkrētais Krievijas diplomāts šo “konsultatīvo sijāšanu”, visticamāk, ir izgājis, un Gruzija, visticamāk, nav to valstu skaitā, ar kurām Latvija šādas konsultācijas veic. Kāmēr Latvijas iestādes nav fiksējušas nekādus faktus, kas liecinātu par konkrētā diplomāta izdarītiem tiesību pārkāpumiem, nekādai rīcībai pret konkrēto diplomātu nav pamata. Pie tam SAB ir vairākkārt publiski atzinis, ka nereti ārvalstu diplomāti, kuri ir viņu uzmanības lokā, netiek vis izraidīti, bet gan pastiprināti “pieskatīti”. Hapilova kungs Krievijas vēstniecībā oficiāli nodarbojas ar Krievijas tautiešiem. Pēc Krievijas “tautiešu aizsardzības” kara Gruzijā šis darbs noteikti ir Latvijas iestāžu nopietnas uzmanības lokā.

UZZINI

Krievijas vēstniecības Latvijā paziņojums presei (krievu val.)

LASI VĒL

Krievijas vēstniecībā strādājot cilvēks, kurš spiegojis Gruzijā

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas