Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

papildināta - Saeima atlaiž Ķekavas pagasta padomi

Saeima šodien galīgajā lasījumā nolēma atlaist Ķekavas pagasta padomi. Par Ķekavas domes atlaišanu nobalsoja 67 deputāti, pret bija 10, bet atturējās 8. Tas nozīmē, ka līdz pašvaldību vēlēšanām Ķekavas pagastu pārvaldīs Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas ieceltā administrācija tās valsts sekretāra padomnieka Andra Krūma vadībā.

Jau ziņots, ka ministrija apturēja pašvaldības teritorijas plānojuma grozījumus un konstatēja virkni pārkāpumu — piemēram, vismaz 79 prettiesiski izsniegtas būvatļaujas. Nodarītie zaudējumi varētu būt 67 miljoni latu, ko veido privātpersonām būvatļaujās norādītie būvprojektu realizācijas apjomi. Likums paredz Ķekavas pašvaldības atlaišanu un pagaidu administrācijas iecelšanu, par tās vadītāju izvirzot ministrijas valsts sekretāra padomnieku Andri Krūmu, par locekļiem — a/s Valsts nekustamie īpašumi juridiskā direktora vietnieku Ojāru Valkeru un pašvaldību ministra Edgara Zalāna (TP) padomnieku S.Seņkānu.

Pie Saeimas šorīt notika mazapmeklēts pikets Ķekavas pagasta padomes aizstāvībai, ziņo LETA. Piketētāji turēja rokās plakātus, kuros, piemēram, apgalvo, ka "tautas ievēlēto deputātu sodīšana ir politiskās patvaļas sākums". Citā plakātā rakstīts: "Deputātu sirdsapziņa, mosties!"

Saeimas deputātiem, kuri devās uz sēdi, tika dalītas lapiņas, kurās tik jautāts, vai Tautas partija nav politiski atbildīga par Ķekavas pagastā sastrādāto, ja visas pagasta saimnieciskās darbības pēdējos trīs gados tika veiktas padomes priekšsēdētājas Dzintras Maļinovskas vadībā, kura ir ievēlēta no Tautas partijas.

Paziņojumā arī pausts viedoklis, ka "Ķekavas pagastā gandrīz desmit gadu garumā ir notikušas nelikumības, bet rodas sajūta, ka, ieceļot pārvaldniekus, vainīgos pat nemēģinās meklēt". Paziņojuma autori domā, ka kārtējo reizi īstenosies tautā dzirdētā paruna "visi gali ūdenī", jo uz Ķekavas deputātu pieprasījumiem tikt skaidrībā ar situāciju atteikumu esot devusi gan Valsts kontrole, gan Ģenerālprokuratūra.


(papildināta ar pēdējām trim rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas