Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

papildināta - Saeima neatsauc Kleckinu no NRTP

Saeima noraidījusi partijas Jaunais laiks (JL) iesniegto lēmumprojektu par Ābrama Kleckina atsaukšanu no Nacionālās radio un televīzijas padomes (NRTP) locekļa amata. Par atsaukšanu balsoja 28 deputāti, pret bija 22, bet visvairāk deputātu atturējās - 38.

JL uzskata, ka Ā.Kleckinam amats jāatstāj, uzņemoties atbildību par nopietnajām Latvijas radio finansiālajām problēmām. Pats Ā.Kleckins norādījis, ka atkāpsies no priekšsēdētāja amata, ja neizdosies izvest Latvijas radio no krīzes.

Aģentūra BNS vēsta, ka deputāts Kārlis Šadurskis (PS) aicināja parlamentāriešus pievienoties balsojumā par NRTVP vadītāja atsaukšanu, atgādinot, ka, "pateicoties profesionālai žurnālistu darbībai, šis cilvēks jau divas reizes publiski ir pieķerts melos". Savukārt partijas LPP/LC pārstāvis un Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājs Oskars Kastēns, skaidrojot pretrunīgo situāciju atbildības par finanšu problēmām LR izvērtēšanā, kolēģus jau pirms balsojuma informēja, ka viņa pārstāvētās frakcijas deputāti šajā lēmumā atturēsies.

LPP/LC frakcijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš turklāt kolēģus aicināja tomēr ļaut Kleckinam un padomei pašlaik strādāt pie tā, lai noskaidrotu situācijas cēloņus. "Es nebūt neaizstāvu Kleckina kungu, bet ir jātiek skaidrībā, kā tas ir radies," sacīja A. Bērziņš, vienlaikus uzsverot, ka pirms detalizētas pārbaudes, viņaprāt, par vienīgo problēmu subjektu pagaidām var uzskatīt tikai radio administrāciju un valdi, vēsta BNS.

Radio un televīzijas likums nosaka, ka Saeima var atsaukt pirms termiņa NRTP locekli, ja viņš izdarījis tīšu iepriekšminētā likuma pārkāpumu vai pieļāvis nolaidību un tas izraisījis būtiskas sekas.


(papildināta ar 3. un 4. rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas