Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Saeima noraida pieprasījumu Godmanim par valdības paveikto

Saeima ar 33 balsīm par, 46 pret un vienam deputātam atturoties noraidīja _Jaunā laika _deputātu pieprasījumu Ministru prezidentam Ivaram Godmanim (LPP/LC) par Ministru kabineta paveikto, kas vēlāk varēja pārvērsties par valdības neuzticības balsjumu.

Pieprasījums acīmredzot neguva vairākuma atbalstu tāpēc, ka visi neatkarīgie deputāti nepiedalījās balsojumā – Visvaldis Lācis atturējās, savukārt Aigars Štokenbergs un jaunizveidotās Pilsoniskās savienības deputāti nebalsoja, kaut sēdē piedalījās.

Jau ziņots, ka šodien Saeimas sēdē, kur darba kārtībā ir arī opozīcijas pieprasījums premjeram Ivaram Godmanim (LPP/LC) par valdības paveikto, koalīcijai ir tikai par vienu balsi vairāk nekā opozīcijai (46 pret 45). Taču šis spēku samērs var arī mainīties, ja Saskaņas centra frakcija īstenos apņemšanos atvest uz sēdi deputātu, kurš nesen lauzis kāju. Ja vairākums atbalstītu pieprasījumu premjeram, tas jau būtu nopietns signāls valdības nestabilitātei, jo tam ir iespējams pievienot lēmuma projektu par neuzticību valdības vadītājam, ko gan varētu izskatīt tikai pēc nedēļas.

Pieprasījumu komisijas vārdā tās priekšsēdētājs Augusts Brigmanis (ZZS) informēja, ka komisijā tas noraidīts, jo visi deputātu jau ir iepazīstināti ar ziņojumu par valdības veikumu pirmajās simts dienās. Tiesa, kā iepriekš jau noskaidroja Diena, neviena no koalīcijas partijām savās frakcijas sēdēs Godmaņa ziņojumu nav apspriedušas.

Pieprasījuma iesniedzēja vārdā Solvita Āboltiņa (JL) debatēs kā iemeslu tā tapšanai norādīja, ka «stabilitātes garantu ir nomainījis krīzes menedžeris», bet problēmas, kuras bija lietussargu revolūcijas laikā, neesot mainījušās un mazinājušās. Deputāte pauda nožēlu, ka pats premjers nav ieradies Saeimā, tāpēc sabiedrība nevarēs dzirdēt viņa skaidrojumu uz pieprasījumā minētajiem septiņiem jautājumiem, kas «nebūt nav vienīgie, uz kuriem mēs vēlētos sagaidīt atbildes».

JL premjeram pieprasīja skaidrojumu par inflācijas ierobežošanas pasākumiem, administratīvi teritoriālās reformas virzību, situāciju ar Latvijas Pastu, Lattelecom privatizāciju, enerģētisko atkarību no Krievijas un autoceļu atjaunošanas līdzekļu izmantošanu. I.Godmanis pirms sēdes katram Saeimas deputātam bija atsūtījis atbildi uz JL pieprasījumā izvirzītajiem jautājumiem, taču S.Āboltiņa norādīja, ka iesniedzējus tajā «ne viss» ir pārliecinājis.

LPP/LC Saeimas frakcijas vadītājs Andris Bērziņš debatēs aizstāvēja savu partijas biedru Godmani un apgalvoja, ka jautājums patiesība neesot par Godmaņa valdību vai tās izdarītajiem darbiem, bet gan par to, vai Latvijā būs stabilitāte. Pozitīva balsojuma gadījumā sākšoties «kārtējais neskaidras situācijas raunds», kad nebūs ne valdības, ne ministru. «Visi varēs runāt, ko grib, darīt, ko grib. Būs tā sauktais duļķainais ūdens, kurā vislabāk jutīsies tie, kas māk zivis ķert duļķainā ūdenī,» sacīja A.Bērziņš. Deputāts aicināja par pieprasījumu balsot tos, kas esot par haosu un nestabilitāti valstī, savukārt neatbalstīt tos, kas esot par izpratni un valsts attīstību sarežģītajā ekonomiskajā situācijā.

(pievienotas pēdējās 4. rindkopas)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas