Laika ziņas
Šodien
Migla
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

papildināta - Saeimas ārkārtas sesija Gruzijas atbalstam plānota ceturtdien

Saeimas ārkārtas sesija Gruzijas atbalstam varētu notikt ceturtdien pulksten divos, ja Ārlietu komisija aicinās Saeimas prezidiju to izsludināt, _Dienai _sacīja Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze (ZZS). Saeimas Ārlietu komisija trešdien savā sēdē plāno sagatavot rezolūcijas projektu, kas tiktu iekļauts ceturtdienas Saeimas sēdes darba kārtībā, uz kuru tiktu uzaicināts arī ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP).

TP frakcijas vadītājs Māris Kučinskis (TP) Dienai apstiprināja, ka koalīcijas partijas pirmdien savā sēdē vienojušās par ārkārtas sesijas sasaukšanu ceturtdien.

Saskaņas centrs Saeimas frakcijas vadītājs Jānis Urbanovičs uzskata, ka šobrīd nav īstais laiks pārsteidzīgai un skaļi apsūdzošai retorikai par konfliktu starp Gruziju un Krieviju, un galvenais Latvijas uzdevums ir veicināt ātrāku pamieru, un tad sarunu uzsākšanu par konflikta mierīgu atrisinājumu. "Panākt to ir iespējams tikai pārdomātas politikas un aktīvas diplomātijas ceļā. Vienpusējs konfliktā iesaistīto pušu nodarījumu vērtējums netuvinās mieru, bet var stimulēt eskalāciju visā Kaukāza reģionā," norāda J. Urbanovičs, paužot nožēlu, ka jau šobrīd Latvijā ir personas, kuras vēlās iegūt iekšpolitisko labumu no šīs traģēdijas.

Savukārt apvienības "Saskaņas centrs" (SC) deputāts Vitālijs Orlovs šodien izstājies no Latvijas-Gruzijas parlamentārās sadarbības grupas, ziņo aģentūra LETA. Šādi deputāts rīkojies, "protestējot pret Gruzijas sākto uzbrukumu Dienvidosetijai Olimpiādes laikā".

"Man nav pieņemama šāda Gruzijas rīcība. Es ļoti cienu gruzīnus kā tautu, taču iebilstu pret to [cilvēku] rīcību, kas Gruzijā atrodas pie varas," aģentūrai LETA sacīja Orlovs.


(papildināta ar pēdējām divām rindkopām)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Lasi vēl

Kalniete aicina sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas